Juniorit

SJK:n visiona on ollut vuodesta 2014 lähtien pyrkiä pitkäjänteisesti kehittämään akatemiatoimintaansa siten, että se olisi Suomen paras paikka kehittyä 15-20-vuotiaille pelaajille. Siinä isossa osassa on SJK:n tarjoamat laadukkaat ja ympärivuotiset olosuhteet sekä huippuvalmennus. Lisäksi SJK haluaa tarjota nuorille mahdollisuuksia pelata tarpeeksi haastavissa joukkueissa ja sarjoissa. Tässä SJK ottaa jälleen askeleen eteenpäin ja parantaa merkittävästi nuorten pelaajien kehittymismahdollisuuksia.

SJK Akatemia pelaa tänä talvena Suomen Cupin lohkovaiheen lisäksi A-junioreiden SM-karsintasarjaa ja suunnitelmissa jo pitkään ollut jalkapallolukio, on saanut vihreää valoa Kuortaneen Urheiluopiston, SJK:n, SJK-junioreiden ja muiden yhteistyökumppaneiden puolelta. Jos kaikki sujuu suunnitellusti, alkaa jalkapallolukio jo elokuussa 2017. 

Akatemiaa tukee suurella panoksella myös noin 500 juniorin voimin SJK-juniorit, jonka urheilutoimenjohtajaksi nimitetty Kari Kiviluoma on ollut järjestelmässä myös SJK Akatemian asioita tänä talvena. SJK-junioreiden valmennuspäällikkönä toimii jatkossa Jyri Hietaharju, joka vastaa työnsä ohella edelleen B-junioreiden valmennuksesta. Kaksikko on suuressa roolissa myös tulevan jalkapallolukion osalta.

SJK pystyy jo nyt tarjoamaan ensiluokkaiset olosuhteet Wallsportin ja OmaSp Stadionin myötä. Samalla SJK mahdollistaa taloudellisesti vakaan ympäristön, jossa pelaajille pystytään tarjoamaan myös ruokailut ja asunnot. SJK-juniorit, joka vastaa nuoremmista ikäluokista, on Palloliiton tuoreimman seura-arvionnin mukaan Suomen parasta luokkaa, kun se nousi tasolle neljä. Tuohon saavutukseen ei Suomessa ole pystynyt kuin kahdeksan seuraa. Korkeimmalla viitostasolla, ei vielä ole ainoatakaan suomalaisseuraa. Tähän yhtälöön kun lisätään tarjolla oleva koulutus ja Suomen johtaviin urheilukeskuksiin kuuluva Kuortaneen Urheiluopisto, on mahdollisuudet Suomen oloissa ennennäkemättömään satsaukseen nuorten pelaajien kehittämisessä.

SJK-junioreiden toiminta kattaa kaikki ikluokat, aina 3-5 vuotiaiden leikkimielisestä Snadi-Kerhosta alkaen. SJK-junioreiden vanhin ikäluokka on B-juniorit, joka pelaa SM-sarjassa.

Tutustu SJK-junioreiden joukkueisiin ja toimintaan heidän omilta sivuiltaan:

SJK-juniorit

Alkuun