123 456 7890

Kerho 07 Akatemia kohtasi SJK:n kumppanuusjoukkue FC Jazzin Wallsportilla. Molemmilla joukkueilla oli paikkoja ratkaista ottelu, mutta lopulta tuloksena oli maaliton tasapeli. Kerho oli liikkeellä erittäin nuorella ryhmällä. Kokoonpanon vanhimmat pelaajat olivat 1992-ikäluokan Jere Koponen ja Maksim Lipin. Molempien joukkueiden valmentajat tarrkailivat myös vastustajan pelaajia ja pohtivat mahdollisia pelaajasiirtoja.

Kerho 07 Akatemia – FC Jazz 0-0

Ensimmäisellä puoliajalla ei maalipaikoilla juhlittu. Jazzin kokenut Ilkka Santahuhta antoi näytteen kaukolaukausosaamisestaan, mutta Jere Koponen torjui. Kerhon avauspuolikkaan paras maalipaikka tuli Antti Palomäelle, kun nuorukainen pääsi vastakkain Jazz-vahti Rasmus Östlingin kanssa Elias Ahteen syötöstä. Palomäen yritys tuli kuitenkin pienestä kulmausta eikä maalia syntynyt.

Toisella puoliajalla syntyi enemmän tilanteita. Sami Villasella oli erinomainen paikka siirtää vierasjoukkue johtoon. Koponen kuitenkin torjui lähietäisyydeltä tulleen laukauksen kulmaksi. Kulma annettiin takatolpalle ja Toni Junnila pääsi puskemaan erinomaisesta paikasta. Junnilan pusku lähti kuitenkin vaikeasta asennosta yläilmoihin.

Maksim Lipin eteni pitkän juoksun päätteeksi boksiin ja tavoitteli vielä syöttöä maalin eteen Elias Ahteelle, mutta Jazz-puolustus pääsi väliin. Parikymmentä minuuttia ennen loppua Jere Koponen teki jälleen komean torjunnan ja piti maalinsa puhtaana. Aleksi Nurminen pääsi puskemaan erinomaisesti seuranneesta kulmapotkusta, mutta Kerhon onneksi pusku kolahti tolppaan.

Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua Ilkka Santahuhta kokeili jälleen kauempaa. Koponen onnistui kuitenkin torjumaan kovan kierteisen laukauksen kulmapotkuksi. Koponen hoiti kulman tyylikkäästi ajavasi pitkällä syötöllä Maksim Lipinin läpiajoon. Maalivahti Rasmus Östling tuli vastaan ja kaatoi Lipinin rankkarialueen ulkopuolella punaisen kortin arvoisesti.

Kerho pelasi erittäin hyvin. He olivat meitä parempia pallollisessa paremmissa alussa. Puolustimme hyvin, emmekä antaneet paljoa maalipaikkoja. Toisella puoliajalla meillä oli viisi hyvää maalipaikkaa ja Kerhon maalivahti tärkeitä torjuntoja, kuten meidänkin yhdessä tilanteessa. Lopun punainen kortti oli selvä, maalivahti saattoi siinä pelastaa meidät 1-0 tappiolta. Oli hienoa nähdä SJK:n nuoria pelaajia. Kerhon pelityyli oli samantyylinen kuin meillä, sanoi FC Jazzin päävalmentaja John Allen.

Eka vartti oli meidän, jätkät tuli hyvin peliin sisään. Kontrolloitiin peliä. Jazz tuli hyvin mukaan. Sitten se oli tasaista. Hyvä päätös ensimmäiselle jaksolle. Toisella jaksolla Jazz oli niskan päällä. Ei saatu oikein hyviä paikkoja aikaiseksi. Puolustuspeli oli hyvää etenkin ensimmäiseksi peliksi. Katselin vähän Jazzinkin joukkuetta, pitää jutella pelaajasiirroista keväämmällä, sanoi Kerho 07 Akatemian päävalmentaja Max Peltonen.

Kerho 07 Akatemia: Jere Koponen MV, Niko Hietaharju (77› Samuli Hussa, Joona Ala-Hukkala, Tuomas Rintamäki (48› Ville Viita), Aleksi Leppänen, Janne Tuohisaari, Arttu Aromaa (82› Patrik Ahola), Maksim Lipin, Tommi Luopajärvi (53› Nicolas Kotamäki), Antti Palomäki, Elias Ahde