123 456 7890

Kerho 07 onnistui nousemaan hienosti kaksi kertaa tappioasemasta tasoihin GBK:n vieraana Kokkolan Keskuskentällä pelatussa Kakkosen Pohjoislohkon ottelussa.
Vasta B-junnuikäinen Tuomas Lähdesmäki ehti olla kentällä vain viisi minuuttia, kun hän iski ottelun loppunumerot.
Kerholla oli kuitenkin ottelussa paikat enempäänkin, joten tasapeli ei suurta tyydytystä tarjonnut.

GBK – Kerho 07 2-2 (1-0)
1-0 11 min Lawrence Smith
1-1 69 min Mikael Muurimäki
2-1 71 min Miika Hohenthal
2-2 76 min Tuomas Lähdesmäki

Kerho 07 oli heti alusta alkaen pelissä hyvin mukana ja pitikin palloa enemmän.

Kuitenkin 11 minuutilla maalinteon aloittaa GBK, kun pallo pelataan pitkänä Kerhon toppareiden väliin, jossa Lawrence Smith vääntää vahvasti, kääntyy ja pistää pallon verkkoon.

Käsikirjoitus jatkuu samanlaisena ja Kerho pitää enemmän palloa koko puoliajan. GBK:n kokeneet pelimiehet kuitenkin onnistuivat pariin kertaan tulemaan vaarallisesti puolustusalueelle, mutta Kerhon puolustuslinja kestää hyvin.

Kerho myös käytti hyvin hyödyksi kentän leveyttä ja sai paljon keskityksiä laidoilta aikaiseksi. Miehiä ei kuitenkaan ollut boksissa tarpeeksi ja hyvät tilanteet jäivät GBK:n toppareiden hoidettavaksi.

Puolen tunnin pelin jälkeen Stanislav Goldberg joudutaan ottamaan vaihtoon, kun vähän aiemmin kaksinkamppailutilanteessa mies vääntää hiukan polveaan. Polvi ei kestä jatkaa peliä ja niin Samppa Bouroussi ottaa miehen paikan Kerhon hyökkäyksen laidalta.

Kerhon hallinnasta huolimatta lisää maaleja ei nähdä ensimmäisellä puoliajalla ja tauolle mentiin isäntien niukassa johdossa.

Toisella jaksolla jatkettiin siitä mihin jäätiin ensimmäisellä, mutta nyt miehet liikkuivat paremmin ja myös boksiin saatiin vaaraa aikaiseksi.

1-1 maali syntyykin juuri tämmöisestä tilanteesta, kun Jesse Sarajärvi pelataan hyvin vapaaksi oikealle laidalle, nuorimies leikkaa sisään ja boksin sisältä hän näkee Mikael Muurimäen takatolpalla vapaana. Mikki ei erehdy vapaasta paikasta ja laittaa sen varmasti verkkoon.

GBK kuittaa kuitenkin heti ja keskialueella hävityn kaksinkamppailun jälkeen ottelun parhaana palkittu Miika Hohentahl ampuu komeasti pallon maalin alanurkkaan.

Kerho jatkaa painostusta ja pallon siirtelyä, eikä GBK saa paria kulmatilannetta lukuunottamatta tilanteita Kerhon maalille.

Kerho vaihtaa 72 minuutilla Kim Palosaaren tilalle nuoren Tuomas Lähdesmäen, joka ehtii olla vain viisi minuuttia kentällä ennen tasoitusosumaa.
Pallo jää Kerhon keskityksen jälkeen pomppimaan kuudentoista rajalle, johon Lähdesmäki ehtii ensimmäisenä. Kova veto ja Kerho nousee ottelussa jälleen tasatilanteeseen.

Vähän myöhemmin maalitykki Muurimäki epäonnistuu tilanteessa, jossa hänellä olisi paikka siirtää Kerho johtoon, mutta lähes maaliviivalta, pallo menee miehen jalkapohjan alitse harmittavasti.
Myös muuten loistavan ottelun pelannut Juuso Aalto epäonnistuu maalitilanteessa ja näin pisteet tasataan, vaikka voittoakin olisi ollut tarjolla.

Nuoret pelimiehet olivat jälleen isossa roolissa läpi ottelun, kun A-junnuista Sarajärvi ja Joona Lautamaja pelasivat täydet minuutit, Kerhon riveissä debyyttinsä tehnyt Eero Tamminen pelasi täydet minuutit pakkina vakuuttavasti, vaikka ei ole sillä paikalla viime aikoina pelannutkaan hetkeen. Vaihdosta sisään tuli vielä Aleksi Leppänen sekä Tuomas Lähdesmäki, joista jälkimmäinen pelasti Kerholle myös maalillaan pisteen.

Ottelun parhaana palkittiin isäntäjoukkueen Miika Hohenthal, kaksi tähteä meni Kerhon Juuso Aallolle ja yksi tähti GBK:n Kim Å;grenille.

Kaveri laittoi pallon maaliin molemmista kahdesta paikastaan. Harmittaa koko joukkueen puolesta, sillä tästä olisi ansaittu mieletäni kolme pistettä, manailee Kerhon valmentaja Max Peltonen ottelun jälkeen.

Pelissä oli kuitenkin paljon hyvää mikä voidaan ottaa mukaan ensi viikonloppuna Ouluun. Palloa liikutettiin hienosti koko kentän leveydellä. Tasapeliin nousu toki tyydyttää, mutta kyllä pojat olisi ansainnut tästä voiton. Joskus tämä on vain näin julmaa, päättää Peltonen.

Seuraavaksi Kerho 07 kohtaa sarjassa viimeisenä, jo tippumisen Kolmoseen varmistaneen, Oulun Tervarit. Tuo ottelu pelataan Oulussa ensi lauantaina 14.9. klo 16.00.

Otteluita on yhteensä jäljellä enää neljä ja Kerhon piste-ero tippumisrajalle on tällä hetkellä kahdeksan pisteen päässä. Siten pistekin Oulusta varmistaisi kenties jo sarjapaikan ensi kauden Kakkoseen.

Kerho 07: Tuomas Karjanlanhti, Teemu Lukkari, Joona Lautamaja, Eero Tamminen, Jesse Jääskeläinen, Ville Ylinen, Jesse Sarajärvi, Stanislav Goldberg (32′ Samir Bouroussi), Juuso Aalto, Mikael Muurimäki (88′ Aleksi Leppänen) ja Kim Palosaari (72′ Tuomas Lähdesmäki).

Vaihdossa: Joakim Jans