123 456 7890

Kerho nipisti voiton
SJK – VIFK 3-2 (2-1)
10 min 1-0 Jesse Jääskeläinen
22 min 2-0 Tommi Kukila
35 min 2-1 Leonid Grines
47 min 3-1 Akseli Metsä-Ketelä
83 min 3-2 Arthur Lindholm

Seinäjoen Jalkapallokerhon ja VIFK:n A-junioreiden välinen harjoitusottelu oli monta astetta parempi koitos kuin Kerhon ASM:n edellinen treenipeli statistiksi jäänyttä Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan. Nyt vastassa oli monta kertaa vahvempi, taitavampi ja pelaavampi ryhmä.

Vierailija aloittikin ottelun melko pirteästi vieden peliä ensimmäiset minuutit. Silti Kerho iski ottelun avausmaalin jo kymmenen peliminuutin jälkeen Jesse Jääskeläisen lauottua suoraan vaparista vieraiden maalivahdin Benjamin Nylundin suosiollisella avustuksella johtomaalin.

Isännät siirtyivät kahden maalin johtoon noin 22. minuutin kohdalla Tommi Kukilan lauottua läheltä pallon voimalla verkkoon.

Pelin ensimmäinen jakso pysyikin miltei loppuun saakka kotijoukkueen hallinnassa. Silti jo viime kaudella VIFK:n edustuksessa mm. Kerhoa vastaan pelannut ja ulos lentänyt Leonid Grines pääsi kaventamaan. Grinesin veto oli kyllä kerrassaan upea ja kokonaisuutena nuorukainen pelasi nyt erittäin mainiosti.

VIFK sai kuitenkin kylmää sohjoa niskaansa heti toisen puoliajan aluksi Kerhon katkaistua pelinrakentelun keskialueella. Akseli Metsä-Ketelän tarkka laukaus paristakympistä upposi takanurkkaan ja näin kerho johti 3-1.

Liekö peli tuntunut nuorten kerholaisten mielestä selvältä, sillä toista jaksoa vei VIFK. Kotijoukkueen peli oli hankalaa ja 83. minuutilla Arthur Lindholm nosti maalillaan vieraat maalin päähän.

Siihen jäi kuitenkin tähtirintojen kiri ja onnekkaastikin Kerho pystyi nipistämään voiton nimiinsä.

Max Peltosen joukoista olivat eri syistä sivussa edellisessä ottelussa KPV:n verkkoon kahdesti maalannut Taavi Ahopelto, Henri Huilla, nilkkaansa kipsin kanssa kuljetteleva Teemu Penninkangas, Aleksi Ahde ja Sami Viljanen, eli materiaali oli nyt melko kapoisa.

– Noin käy kun lopettaa pelaamisen. Ekalta jaksolta löytyi kyllä paljon hyviä asioita. Meillä on edelleen työtä tehtävänä, tiivisti Peltonen ottelun jälkeen tunnelmat Kerhon leirissä.

Sen kamppailu varmuudella näytti, että VIFK tulee olemaan todella hyvä ensi kauden Ykkösessä ja ehdottomasti yksi lohkon nousijasuosikeista.

SJK: Toni Koivusaari (46. Tuomas Karjanlahti), Eero Rantanen (46. Tuomas Kallionpää), Pekka Rousu, Kalle Taimi, Niko Nauholz, Miika Korpela, Veli-Pekka Pajula, Jesse Jääskeläinen, Joonas Kuivalainen (46. Erno Ruismäki), Akseli Metsä-Ketelä, Tommi Kukila (46. Eetu Takala)