123 456 7890

Kerho vei Kraftia
Seinäjoen Jalkapallokerho otti selkeän voiton Närpiön Kraftista numeroin 4-1 (2-1).

Lauantai-illan ottelu Närpiön Kraftia vastaan oli kaikkea muuta kuin sydämellinen Ystävänpäivän halailu. Itse asiassa pelissä ei säästelty myöhästyneitä liukuja kuin selkään ajamisiakaan. Ottelun päätuomarina toimi Olli-Jussi Sariola, joka salli varsin kovaotteista peliä molemmilta joukkueilta. Ne muutamat vihellykset, mitä pelin aikana saatiin kuulla oli kylläkin tasapuolisia.

Kerho otti pelin hallintaan heti ensimmäisistä minuuteista lähtien. 10 minuutin pelin jälkeen namupaikoista maalintekoa pääsi koittamaan Miika Asunmaa ja Henri Saranpää, Mikael Muurimäen tehdessä hienon esityön molempiin paikkoihin.

Ensimmäisen kerran verkko heilahti Kraftin päässä, kun “Milli” Asunmaa ampui millin tarkasti närpiöläisten maalivahdin käsien kautta pallon verkkoon. Tätä edelsi tilanne, jossa Mikko Väänästä rikottiin rangaistusalueella selvästi, mutta tällä kertaa rangaistuspotku jäi Sariolalta viheltämättä. Maalin jälkeen tuon tuosta nähtiin useita hyviä maalipaikkoja Kraftin päässä, mutta palloa ei saatu millään enää sisään.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Toni Kujala joutui jättämään kentän pienen loukkaantumisen vuoksi, joka vaikutti ottelun kulkuun merkittävästi. Hienosti kentällä ahertaneen Kujalan tilalle Esa Haanpää laittoi Samir Bouroussin, joka esiintyikin ensimmäistä kertaa Kerhon pelipaita päällään.

Hetki vaihdon jälkeen Petri Niemi rikkoi rangaistusalueella närpiöläistä hyökkääjää, josta tuomiona oli oikeutetusti rangaistuspotku. Kraftin joukkue ja taustajoukot pääsivät nostamaan kätensä hetkeksi ylös 31 minuutin kohdalla kun rankku upposi vasempaan alakulmaan. Pelikello ehti wanheta tuosta vain 10 minuuttia kun “Milli” laittoi toisen maalinsa tyhjiin “Mikin” tehdessä esityön tilanteeseen. Vielä ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla Kraftille aukesi oiva tekopaikka, kun Kerhon maalivahti Aki Lyyski arvioi juoksupallon täysin väärin, mutta onneksi Kraftin hyökkääjän jännitys ja aikailu tilanteessa päättyi heppoiseen vetoon, jonka Lyyski kuitenkin tarrasi kintaisiinsa.

Toinen puoliaika ei sitten erikoisia hienouksia tarjonnutkaan, vaikka ensimmäisen puoliajan tapahtumat antoivatkin niitä odottaa. Palloa roiskittiin puolin ja toisin eikä tällöin pelinrakentelustakaan ollut tietoa.

“Toisen puoliajan ensimmäinen puolituntinen peli oli täysin erinäköistä, mitä se oli ensimmäisen kolmivarttisen aikana. Liike loppui, pallo poltti jaloissa ja kenttä venyi.”, sanoi Esa Haanpää toisen puoliajan pelistä.

Eski jatkoi: “Siitä huolimatta olen melko tyytyväinen päivän otteluun, sillä loimme mukavasti paikkoja ja pelinavauksetkin hyökkäyspäähän onnistui ajoittain varsin hyvin.”

Viimeiset 15 minuuttia ottelun lopusta Kerho sai taas kiinni pelin juonesta ja latoikin vielä pari maalia “Mikki” Muurimäen toimista Kraftin maaliin.

Maalintekijöiden lisäksi ottelusta edukseen esiintyivät kentän aikaisessa vaiheessa jättänyt Toni Kujala sekä Ville Pajula.

Matsissa jaettiin useita kortteja puolin ja toisin; täysin syystäkin. Punaista lappua pääsi katselemaan kuitenkin Kraftin pelaaja, jolle sen saaminen tuntui tänään olevan tärkeämpää kuin itse ottelu.