123 456 7890

Kerhon vieraskunto kestää
PK-37 – SJK 1-3 (0-2)

18 min 0-1 Mikael Muurimäki
39 min 0-2 Petri Huttu (rp)
58 min 1-2 John Keister
87 min 1-3 Toni Kujala

Seinäjoen Jalkapallokerho on kuluvalla kaudella pelannut neljä kertaa vieraissa ja voittanut jokaisen reissuottelunsa. Sunnuntain matsi Iisalmen Sankarniemellä ei trendiin poikkeusta tehnyt, vaan pisteet lähtivät mukaan kohtuullisen vahvan esityksen jälkeen.

Voitto oli toinen peräkkäinen ja se kirjattiin tismalleen samoin numeroin kuin viikko sitten perjantaina Prunttimäessä, missä JBK kaatui 3-1.

Koko ensimmäisen puoliajan vierasjoukkue piti pelin hallussaan ja oli siirtyä johtoon jo aikaisessa vaiheessa Tommi Haanpään päästyä Petri Hutun hienosta puolenvaihdosta karkuun. Luokattomasti läpi ottelun liputtaneet avustavat olivat tässäkin tilanteessa täysin unella. Mikael Muurimäki oli toki paitsioasemassa, mutta pakitti jo pois ja pallo viuhui kymmenisen metriä miehen pään yli ja Haanpää pääsi karkuun. Tilanne kuitenkin puhallettiin täysin käsittämättömästi paitsioksi, mutta seuraavalle tilanteelle ei edes tuomaristolta löytynyt ratkaisua kotijoukkueen eduksi.

Kerhon paras pelaaja sunnuntaina, Petri Huttu, lähetti kierteisen kulmurin luukulle, missä palloon ehti ensimmäisenä Mikael Muurimäki suistaen pallon ohi isäntien maalivahti Jyri Junnilaisen pelikellon ehdittyä 18. minuutille.

Vierailla oli pari muutakin oivallista paikkaa iskeä lisää osumia, mutta toista maalia jouduttiin kuitenkin odottamaan aina 39. minuutille. Silloin kotijoukkueen alakerta repi erikoistilanteessa ylös nousseen toppari Petri Niemen trikoosta nurin ja pallo kiikutettiin pilkulle. Siitä Petri Huttu tulitti pallon varmasti verkkoon ja taukojohto oli vieraille 2-0.

Toinen puoliaika jatkui samanlaisena kuin ensimmäinenkin, eli täysin Kerhon hallussa, kunnes isännät saivat ensimmäisen tilanteensa. Siinä vaiheessa Matti Mikkonen voitti pääpallon, jonka sai haltuunsa ensimmäistä otteluaan tällä kaudella PK-37:n riveissä pelannut John Keister. Nuorukainen kääntyi ja veti kauempaa katsottuna melko löysän, mutta todella tarkan vedon, joka yllätti maskissa olleen Aki Lyyskin painuen aivan tolpan juureen. Kavennuksensa jälkeen PK-37 otti pelin haltuunsa.

Sini-valkoinen kotijoukkue pystyi pyörittämään maalinsa jälkeen peliä aina Kerhon pariinkymppiin, mutta sitten loppuivat konstit. Todellisia tekopaikkoja ei isännillä ollut ainuttakaan, eikä Aki Lyyski joutunut torjuntatehtäviin sen kummemmin.

Kerho teki pari vaihtoa pakon sanelemana. Marko Huttu jätti kentän tehden tilaa Toni Kujalalle ja reittään loukannut Juha Etelä-Aho teki tilaa Timo Rauhalalle. Samaan aikaan joukkueen vastuuvalmentaja, Esa Haanpää muutti pelisysteemin 4-3-3:sta 4-4-2:een ja vieraat saivat jälleen pelin paremmin kontrolliin.

Helpottava ratkaisu syntyi kolme minuuttia ennen ottelun loppua. Toni Kujala riisti pallon keskialueella ja pelasi seinän Mikael Muurimäen kanssa päästen nokikkain veskarin kanssa. Loistavasta paikasta “Figo” ei suinkaan erehtynyt, vaan sijoitti pallon tarkasti sisään ratkaisten kamppailun vieraiden eduksi.

Pelistä tuli oikeastaan hiukan liiankin tiukka, sillä kotijoukkue ei kyennyt vastaamaan pelillisesti vieraiden taitotasoon. Tosiasiassa vieraat antoivat hieman liikaa siimaa kotijoukkueelle, mutta voitto oli ansaittu.

Vieraista esiintyivät Veikkausraadin silmissä edukseen kolme sakaraista napannut ja nopeudellaan pahoja ongelmia kotijoukkueen puolustukselle aiheuttanut Tommi Haanpää, joka olisi toki voinut paikoistaan pari maaliakin tehdä, sekä Petri Huttu, jolle ojennettiin yksi tähti. Kaksi tähteä sai isäntien John Keister.

Kerhon yleensä niin viileä ja rauhallinen joukkueenjohtaja Arto Havusela poltti kääminsä aiheellisesti paitsioliputusten kanssa, jotka olivat tulkinnoiltaan antiikin ja esihistorian välimaastosta. Oudosti ne kuitenkin suosivat isäntiä läpi ottelun.

Eipä silti, ei ollut niistä lopulta riesaa sen enempää, vaan Kerho nousi voitollaan yhden pykälän sarjataulukossa.

Viime kauteen verrattuna esityksillä on ollut tuloksellisesti eroa kuin sysimustalla yöllä ja kirkkaalla auringonpaisteella. Viime kaudella tauolle jäätiin ennen Provinssia yhdeksän pelin jälkeen vain yhden voiton myötä. Samaan aikaan vaihtui myös valmennusvastuu Thomas Dunnelta Jari Kujalalle. Pisteitä taisi olla kasassa seitsemän.

Pisteitä on nyt kasassa 18. Saman verran Kerholla oli pojoja viime kaudella kun pelattiin kauden 16. ottelua ja vastassa oli lopulta sarjasta noussut FC Kiisto. Vaikka vieraissa sujuikin paremmin, 12. piste saalistettiin vasta elokuussa Oulun Castrnissa elokuisena ehtoona, jolloin OPS-jp taipui 4-1.

Jos joku olisi osannut ennustaa, että tässä vaiheessa sarjaa ollaan neljäntenä, se ei vielä olisi aiheuttanut mitään suurta riemutanssia. Se, että joku meedio olisi osannut kertoa Kerholla olevan peräti 18 pistettä, olisi ehkä jo aiheuttanut kulmien kohottelua. Joka tapauksessa kausi on alkanut mukavasti.

Nyt pelaajat viettävät viikon loman, jonka jälkeen joukkue ryhtyy valmistautumaan Virkiä -otteluun.

Toivon mukaan siihen mennessä saadaan kuntoon niin Tommi Haanpään kuin Tiitus Lehtisenkin nilkka, sekä Juha Etelä-Ahon reisi. Olisi toki erittäin mukavaa nähdä vähitellen myös Saranpään veljekset, Johannes ja Henri pelihommissa.

Tällaisilla eväillä pääsee joukkue siis Provinssi- ja juhannustauolle.

SJK: Aki Lyyski, Jaakko Lampi, Tiitus Lehtinen, Petri Niemi (v), Mikko Väänänen, Petri Huttu, Marko Huttu (72. Toni Kujala), Ville Pajula (89. Ville Kukkanen), Petri Huttu, Tommi Haanpää, Juha Etelä-Aho (v, 78. Timo Rauhala, v), Mikael Muurimäki