123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho otti komean 4-0 voiton Kuopion Palloseuraa vastaan Wallsportissa pelatussa harjoitusottelussa. Juho Lähde iski kaksi ensimmäistä ja Teemu Penninkangas kaksi seuraavaa maalia. SJK:n peli oli kehittynyt selkeästi viime viikosta. SJK suoritti viisi pelaajavaihtoa, mikä on maksimimäärä parin viikon päästä alkavassa Liigacupissa.

SJK – KuPS 4-0 (1-0)
18 min 1-0 Juho Lähde
54 min 2-0 Juho Lähde
76 min 3-0 Teemu Penninkangas
89 min 4-0 Teemu Penninkangas

Jo varsin aikaisessa vaiheessa huomasi, että SJK:n peli oli ottanut askeleen eteenpäin viime viikon Ilves-ottelusta. Syötöt osuivat jatkuvasti hyvin kohdalleen pienessäkin tilassa.

Vajaan vartin kohdalla pallo pelattiin pystyyn Juho Lähteelle, joka ei kuitenkaan aivan ehtinyt palloon ennen KuPS-maalivahti Tomi Maanojaa. Hiukan tämän jälkeen Jussi Aalto joutui jättämään kentän, mutta mitään vakavampaa ei kuitenkaan sattunut. SJK siirtyi ottelussa 1-0 johtoon 18 minuutin pelin jälkeen.

Maali syntyi pitkästä pallosta, Penni voitti sen loistavasti ja pääsin siitä tuikkaamaan, kuvaili Juho Lähde ensimmäistä maaliaan SJK-paidassa.

20 minuutin kohdalla Justin Moose pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta veto jäi heppoiseksi. Pari minuuttia tämän jälkeen Akseli Pelvas oli jo läpiajossa, mutta Omar Colley repi häneltä vauhdin pois. Jostain syystä tuomarit eivät nähneet tilanteessa rikettä, jos sitten näkivät koko tilannettakaan.

Puolen tunnin jälkeen Timo Tahvanainen esitteli muutaman hyvistä nousuistaan. Ensin Tahvis laukoi kovan vedon hiukan yli ja hetkeä myöhemmin tsippasi pallon yli Maanojan, mutta samalla reilusti maalinkin yli. Ensimmäisen puoliajan lopulla Johannes Laaksonen pelasi pallon Juho Lähteelle, joka oli erittäin lähellä tuplata johdon.

Toisella puoliajalla Lähde sitten teki illan toisen maalinsa. Justin Moose tarjoili komeasti ja Lähde iski pelin 2-0:aan 54. minuutilla. KuPS väsyi lopussa enemmän kuin kotijoukkue SJK. Vartti ennen pelin loppua Teemu Penninkangas päätti pitkän maalittoman putken edustusjoukkueessa. Reservijoukkueessa maaleja on toki syntynyt, mutta edustusjoukkueessa Penni oli ennen tätä iltaa maalannut viimeksi miltei päivälleen kaksi vuotta sitten. Eikä Penni viitsinyt sitä siihen jättää, vaan iski vielä minuutti ennen loppua taululle 4-0 –lukemat.

– Oli hyvä peli meiltä, oikeastaan koko peli oli hallinnassa, eikä missään vaiheessa ollut hätää. Toki onnistumiset tuntuu hyvältä, mutta tulos ennen kaikkea, sanoi Penninkangas.

Jotkut ehtivät jo huolestua Ilves-ottelun jälkeen. Turhaan. Edelleen ollaan vasta tammikuussa, mutta peli näytti jo nyt melko hyvältä.

Tiedämme tarkalleen joukkueen kanssa, mihin olemme menossa. Tämä ei muuta sitä prosessia. Pelissä oli paljon hyviä asioita ja tästä jäi hyvät fiilikset. Voittaminen ja onnistuminen ruokkii jätkiä. Kokonaisuudessaan puolustuspelaaminen ja se, miten me prässättiin ylhäältä, oli ihan loistavaa. Puolustus hoiti KuPSin pitkät pallot hyvin. Tässä vaiheessa jo kypsä esitys. Väsyttiin vähän, mutta pystyttiin pitämään palloa ja muoto pysyi hyvänä, kertasi päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

Ensi viikolla SJK:n edustusjoukkueella ei ole otteluita, mutta puolentoista viikon päästä alkava Liigacup hemmottelee seinäjokelaisia ja pohjalaisia futiksen ystäviä heti toden teolla. Ensin pelataan keskiviikkona 5.2. klo 19.00 FF Jaroa vastaan ja sitten lauantaina 8.2. klo 14:30 Vaasan Palloseuraa vastaan. Molemmat ottelut pelataan Wallsportissa. Tervetuloa!

SJK: Mihkel Aksalu MV ( 46. Ville Viljala), Timo Tahvanainen, Zeljko Savic, Matti Lähitie, Gert Kams ( 61. Kalle Taimi), Marco Matrone, Juho Lähde, Akseli Pelvas (76. Toni Lehtinen), Johannes Laaksonen ( 61. Felipe Aspegren), Justin Moose, Jussi Aalto ( 16. Teemu Penninkangas)

Ottelukooste ja haastattelussa päävalmentaja Simo Valakari sekä kahden maalin miehet Teemu Penninkangas & Juho Lähde ottelun jälkeen.