123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho otti kontrolloidun voiton Turun Veritas Stadionilla ja samalla tuo oli kuudes voitto putkeen Veikkausliigassa. Voitolla SJK nousee tasapisteisiin kakkosena olevan FC Lahden kanssa, jolla on yksi ottelu enemmän pelattuna. FC Lahden maalisuhde on myös yhden maalin parempi tällä hetkellä. Voitto Turussa oli myös SJK historian ensimmäinen Veritas Stadionilla, sillä kaksi aiempaa vierailua on päättynyt siellä tappioon. Päivän voittomaalin iski Seinäjoen oma poika Toni Lehtinen, jonka osuma syntyi erittäin komeasta vaparikuviosta. Maali oli samalla Lehtisen uran 62. liigamaali ja neljäs tällä kaudella.

TPS – SJK 0-1 (0-0)

0-1 61 min Toni Lehtinen

Justin Moose nappasi pallon Jesper Brechteliltä ja pallo pelattiin lopulta vasempaan laitaan Akseli Pelvakselle. Pelvas ajautui kuitenkin liian pieneen kulmaan eikä tilanteesta syntynyt sen kummempaa. Timo Tahvanainen keskitti vasemmalta laidalta kohti Gert Kamsia, mutta Igor Jovanovic voitti pääpallon. Pallo kuitenkin pysyi Kerholla ja Justin Moose keskitti pallon takaisin maalille. Toni Lehtinen pääsikin puskemaan, mutta ei saanut hyvää osumaa palloon.

TPS:n ensimmäisen puoliajan paras paikka syntyi, kun Mikko Hyyrynen syötti hyvin Eero Tammiselle boksin sisällä ja Tamminen pääsi laukomaan lähietäisyydeltä ja yritti ujuttaa pallon Mihkel Aksalun längistä maaliin. Aksalu kuitenkin torjui tilanteen hienosti ja tilanne oli myös paitsio.

Matej Hradecky kokeili maalintekoa hiukan kauempaa ja laukoikin melko hyvin reilusta 20 metristä, mutta pallo viuhui kuitenkin yli maalin. Wayne Brown pelasi kulman lyhyenä Justin Mooselle, joka jatkoi pallon takaisin Brownille. Kaksikon tarkoituksena oli saada Brownille laukaisupaikka 16-alueen rajalle. Moosen syöttö meni kuitenkin aavistuksen liian pitkäksi ja TPS-puolustus onnistui blokkaamaan entisen joukkuekaverinsa laukauksen.

SJK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta maalipaikkojen luominen oli hankalaa molemmille joukkueille ja tauolle lähdettiinkin maalittomassa tilanteessa.

TPS sai heti toisen puoliajan alussa kulmapotkun. Jesper Brechtel keskitti ja Mikko Hyyrynen pääsi puskemaan hyvästä paikasta. Hyyrysen pusku tuli kuitenkin keskelle maalia, suoraan Mihkel Aksalulle. Johannes Laaksonen syötti pallon Akseli Pelvakselle topparien väliin. Pelvas jatkoi pallon Toni Lehtiselle, joka ei kuitenkaan aivan ehtinyt palloon kunnolla ennen Jukka Lehtovaaraa.

Tunnin pelin kohdalla Miro Tenho esti Wayne Brownin etenemisen vapaapotkun arvoisesti. Brown asettui itse pallon taakse ja harhautti TPS:n puolustusta jo ennen vaparin antamista. Brown pysäytti vauhtinsa, mutta antoikin sitten nopeasti oikeaan laitaan Richard Dormanille. TPS:n puolustus heräsi vasta tässä vaiheessa ja Dorman pääsi kääntämään maalin eteen Toni Lehtiselle, joka liukui palloon ja vei Kerhon 0-1 johtoon.

Lehtinen pääsi pian uuteen maalipaikkaan, mutta hän ei kuitenkaan onnistunut suuntaamaan puskuaan kohti maalia. Jesper Brechtelille pelattiin loistava maalipaikka maalin eteen, mutta nuorukainen liukastui eikä päässyt palloon. TPS:n kiri ei lähtenyt kunnolla käyntiin, turkulaiset saivat pelattua palloa poksiin vain ilmassa ja SJK:n puolustus hoiti ne tilanteet varmasti. Ottelun ykköstähdeksi valitun Lehtisen maali jäi ottelun ainoaksi, joten SJK kasvatti voittoputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi.

SJK on sarjassa edelleen kolmantena, edellä on maalieron turvin FC Lahti, jolla on kuitenkin yksi ottelu enemmän pelattuna.

Ottelun parhaana ja kolmella Veikkaustähdelleä palkitaan SJK:n Toni Lehtinen, kaksi tähteä menee SJK:n Akseli Pelvakselle ja yksi kotijoukkueen Miro Tenholle.

SJK kohtaa seuraavaksi kotikentällään Maarianhaminan IFK:n ja tuo ottelu pelataan Seinäjoen Keskuskentällä ensi keskiviikkona 2.7. klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan SJK jo seitsemänteen peräkkäiseen voittoon Veikkausliigassa!

SJK: Mihkel Aksalu MV, Timo Tahvanainen, Richie Dorman, Matti Lähitie, Zeljko Savic, Johannes Laaksonen, Wayne Brown, Justin Moose, Akseli Pelvas (67′ Juho Lähde), Gert Kams ja Toni Lehtinen (90′ Teemu Penninkangas)

Ottelun videokooste katsottavissa tästä.