123 456 7890

OmaSp Stadionilla pelattu 2-2 tasapeli kasvatti SJK Akatemian sarjajohdon kymmeneen pisteeseen Kakkosen C-lohkossa. Jo seitsemännen pelinsä putkeen ilman tappiota pelannut ja Kakkosen kuntopuntarin kärkeen noussut FC Vaajakoski, meni ottelussa kahdesti johtoon, mutta molemmilla kerroilla SJK Akatemia tasoitti ottelun. Paikkoja oli voittoonkin ja vierailija onnistui kahdesti kolmesta paikastaan, joten tasuri on siinä mielessä pienimuotoinen pettymys. Sarjajohto kuitenkin kasvoi, kun toisena oleva RoPS/2 pelaa oman pelinsä vasta huomenna. Ottelussa teki Kakkosen debyyttinsä nuori puolustaja Valtteri Olsbo, joka tuli sisään jo 17.minuutilla, loukkaantuneen Samba Bengan tilalle. SJK Akatemia kohtaa seuraavassa ottelussa Iisalmessa PK-37:n ensi sunnuntaina 22.9. Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 29.9. klo 15:00 pelattava SJK Akatemia – VPS J Akatemia.

SJK Akatemia – FC Vaajakoski 2-2 (0-1)
0-1 27 min Kimmo Huisman
1-1 65 min Joonas Lepistö
1-2 68 min Valtteri Lohi
2-2 81 min Kuutti Matila

Jo vartin pelin jälkeen, SJK Akatemian topparina aloittanut Samba Benga loukkaantui ja joutui tulemaan vaihtoon. Hänen tilalleen kentälle tuli vielä juniori-ikäinen Valtteri Olsbo, joka teki samalla debyyttinsä miesten sarjoissa.

FC Vaajakoski meni ottelussa johtoon ja maali syntyi kulmatilanteesta. Tilanne oli samalla vierailijan ensimmäinen kunnollinen maalipaikka ottelussa. Vaikka SJK Akatemia hienokseltaan hallitsikin, oli FC Vaajakoski hyvin mukana pelissä ja se jaksoi tehdä töitä koko joukkueen voimin. Tauolle mentiinkin heidän johtotilanteessa.

Joonas Lepistö pääsi iskemään kauden 20:nen maalinsa, tarkalla sijoituksella taka-alakulmaan. Maalin myötä hän nousi Kakkosen C-lohkon maalipörssin kärkeen, tasamaalein RoPS/2-hyökkääjä Jarkko Luiron kanssa.

Tasoitusmaalin jälkeen SJK Akatemia alkoi turhaan hätäilemään ja kiirehtimään, voittoa hakien, ja FC Vaajakoski pääsi kuin varkain 1-2 johtoon. SJK Akatemian maalissa Severi Ikäheimo pääsi vielä hetkeä myöhemmin venymään komeaan torjuntaan, kun FC Vaajakoski sai kolmannen tekopaikkansa.

Lopussa vierailija kuitenkin väsähti ja SJK Akatemia vyörytti hyökkäyksiä. Kuutti Matila pääsi lopulta puskemaan kauden kuudennen maalinsa Kakkosessa, kun kymmenisen minuuttia oli peliä jäljellä. Lisäpaikkojakin oli, mutta tällä kertaa ei voittoa irronnut.

SJK Akatemia: Severi Ikäheimo MV, Joona Lautamaja, Daniel Håkans, Matheus Batista (46’ Kuutti Matila), Joonas Lepistö, Robbie Malolo, Arttu Aromaa, Veeti Mustonen, Samba Benga (17’ Valtteri Olsbo), Topias Uusi-Autti (87’ Kaarlo Rintamäki) ja Sami Sipola

Kuvia ottelusta SJK Akatemian Facebook-sivuilla

Alla on videokooste ottelusta, johon laadukkaan monikameratuotannon tarjoaa FCV TV. Koosteen lopussa myös haastattelut, joissa SJK Akatemian toisen maalin tehnyt Kuutti Matila sekä FC Vaajakosken Santtu Laaksonen.