123 456 7890

Luokattomasti lomille
SJK – Närpes Kraft 2-4 (0-1)

24 min 0-1 Zoran Bogesic
51 min 0-2 Sasa Bajkusa
55 min 1-2 Mikko Kärki
68 min 2-2 Petri Niemi
69 min 2-3 Kris Huckstepp
93 min 2-4 Edis Elkaz

Närpiön Yhdistyneitten Kansakuntien Kraft teki sen taas. Ulkomaalaislegioona haki pisteet Seinäjoelta, vaikka jäi pelillisesti jalkoihin. Tämä alkaa tuntua rikkoontuneen levyn soittamiselta, sillä tälläkin kertaa Kerho pelasi vastustajaansa paremmin, jos mittarina ovat tekopaikat ja pallon hallinta. Jos mittarina ovat maalit, kuten ne kilpaurheilussa ovat, Kraft oli parempi tehtyään kolmesta tekopaikastaan neljä maalia.

Tällä kertaa ainoastaan kuusi ulkomaalaispelaajaa joukkueessaan kentälle nakannut Kraft oli murhaavan tehokas viimeistelyssään. Toki oman apunsa muutamaan maaliin vieraat saivat Kerhon pelaajilta. Varsinkin maalivahti Jyri Niemiselle osui sysimusta päivä. Mies saa ottaa piikkiinsä vieraiden kaksi viimeistä maalia kotijoukkueen noustua kahden maalin takaa tasoihin.

Maalinteon aloitti ottelussa jo viisi osumaa tällä kaudella viimeistellyt Zoran Bogesic, joka karkasi yhden tyypillisen roiskaisun perään irroten kotijoukkueen puolustukselta läpiajoon ja viimeistelyyn 24. minuutilla. Kraftin pelinrakentelu oli tyypillisimmillään sitä, että maalivahti Vladan Zlatkovic veteli palloa voimalla mahdollisimman kauas omasta päästä aina kuin mahdollista.

Ennen Bogesicin osumaa oli avaukseen päässeellä Miika Asunmaalla parikin paikkaa viedä isännät johtoon, mutta tällä kertaa ei hänkään saanut palloa maaliin.

Toisen puoliajan alussa tuli kylmä suihku komean maalin muodossa. Vieraiden keskikentällä pelannut Sasa Bajkusalaukoi kaukaa upean maalin 49. minuutilla ja taivaalla kulkeneet tummat pilvet synkkenivät entisestään.

Kotijoukkue nousi kuitenkin tasoihin. Ensin vaihdosta tullut Mikko Kärki laukoi upeasti vapaapotkusta pallon yli muurin kaventaen numeroiksi 1-2. Pelikellohan ei tietenkään Keskuskentällä toiminut, joten arvailujen varaan jäi, olisiko peliä käyty 55. minuuttia siinä vaiheessa.

Kahden maalin takaa tasoihin nouseminen oli kotijoukkueelta hieno suoritus. Siinä vaiheessa kun Petri Niemi nousi täysin omiin korkeuksiinsa 68. minuutilla puskien tasoituksen vaikutti siltä, ettei tätä peliä ei enää voida hävitä.

Se tunne kesti tasan minuutin. Kraft sai kulmurin, joka Jyri Nieminen poimii 99 kertaa sadasta. Nyt Nieminen lahjoitti pallon suoraan paikalla olleen Kris Hucksteppin päähän ja vieraat siirtyivät uudelleen johtoon.

Kotijoukkue painoi edelleen siirtyen kolmen alakertaan. Tasoituspaikka tuli ensin Henri Saranpäälle, jonka viimeistely ei tälläkään kertaa onnistunut. Vaihdosta tullut Marko Huttu kaadettiin rankkualueella monien mielestä väärin ottein, mutta erotuomari Anssi Lehtinen katsoi pallon olleen välissä.

Pelin ollessa jo 90. minuutin pahemmalla puolella Kerhon tasoitus oli milleistä kiinni. Vaihdosta kehiin tullut Toni Kujala laukoi huikean vedon, joka vapisutti ylärimaa pitkään. Urheilu osaa joskus olla erittäin raadollista, niin tälläkin erää, sillä lähes seuraavasta tilanteesta Kraft sai aikaan yhden harvoista hyökkäyksistään ja Sasa Bajkusa pelasi pallon takatolpalle Edis Elkazille, joka sai laittaa pelivälineen reilusta metristä verkkoon Jyri Niemisen jäädyttyä tilanteessa totaalisesti maaliviivalle sen sijaan, että hän olisi katkaissut keskityksen.

Tuntuu siltä, että nyt Kerhoa koetellaan todella kovasti. Kaikki vahingoniloiset voivat nimettöminä piikitellä aivan huoletta, sillä eipä näillä kaiken tietävillä ole rohkeutta tulla kenellekään kasvotusten sanomaan ajatuksiaan. Se onkin seinäjokelaiselle urheilulle erittäin tyypillistä. Se ei suinkaan ole mikään uusi ilmiö. Tätä on jatkunut lajissa kuin lajissa vuosikymmenet. Mieluiten halutaan nähdä oman kaupungin joukkueen ahdinkoa, mutta jos hyvin menee, tullaan kyllä taputtelemaan selkään. Klopeille on annettava kiitosta ja tunnustusta siitä, että ääni raikuu ja kannustus jatkuu vaikeinakin aikoina.

Erotuomarina toiminut tamperelainen Anssi Lehtinen ei ollut ollenkaan huono. Pieniä nyansseja jäi hiottavaksi kuten se, että lisäaika jäi noin kolme minuuttia liian lyhyeksi, mutta jos tuo on miehen suurin virhe, ollaan aika hyvillä jäljillä.

Valitettavasti samaa ei voi sanoa kotikaupungin avustavista. Niinkin kokenut avustava kuin Ari Mäkelä liputteli paitsiota Kraftin pelaajan syötettyä palloa alaspäin siellä olleelle Kerhon pelaajalle. Onneksi edes erotuomari oli tilanteessa hereillä. Sen sijaan nuori Tuomo Ojala torkahti vielä Mäkelääkin radikaalimmin kahdesti noin kolmen minuutin sisällä jättäen kaksi räikeää paitsiota liputtamatta. Onneksi mikään näistä virheistä ei kostautunut, joten siinä mielessä kaksikko pääsi kyllä pälkähästä.

Kerho jää nyt kesälomalle, jota tuskin voi kuvailla hyvin ansaituksi, jos tilillä on yhdeksän pelin jälkeen seitsemän pistettä ja viidestä kotiottelusta on tullut turpaan neljä kertaa. Vaikka pelaajien olisikin ehkä syytä unohtaa koko jalkapallo touhu nyt hetkeksi, sietää silti miettiä jossakin vaiheessa sitä, että mitä onkaan tullut tehtyä tai pikemmin sitä, mitä ei ole tehty. Vastausten antaminen ei ole helppo juttu kenellekään. Jollakin tavalla pursi on saatava kuitenkin kurssiinsa syyskierroksella, jolla otteluita pelataan 17.

SJK: Jyri Nieminen, Jani Asuintupa (v), Petri Niemi, Tiitus Lehtinen, Petri Huttu, Mikko Väänänen (51. Marko Huttu), Jukka-Pekka Salminen, Johannes Saranpää, Tommi Haanpää, Henri Saranpää (81. Toni Kujala), Miika Asunmaa (53. Mikko Kärki)