123 456 7890

SJK U19 ja JJK U19 ovat toisilleen jo kovin tuttuja vastuksia ja kaikki kohtaamiset ovat olleet erittäin tasaisia vääntöjä. Niin oli tänäänkin, kun pisteet tasattiin U19 SM-sarjan maalintekokilpailussa Jyväskylän Vehkalammella. Erityisen maukasta oli tapa millä piste tuli, sillä Elias Ahde tasoitti ottelun kun pelattiin jo kolmatta minuuttia erotuomarin antamaa yliaikaa. Ahde iski myös ottelun 1-2 maalin ja kasvatti samalla tämän kauden yhteismaalisaldonsa jo yhteentoista maaliin.

3-3 90 min Elias Ahde

JJK oli hienokseltaan hallitsevampi ensimmäisellä puoliajalla ja onnistui iskemään johto-osuman, kun oli 17 minuuttia pelattu. Tauolta palattiin kuitenkin SJK:n komennossa ja jo parin minuutin pelin jälkeen Niko Hietaharju kaadettiiin väärillä otteilla rangaistualueella ja Antti Palomäki laittoi pilkun varmasti sisään.

SJK meni 1-2 johtoon reilun tunnin pelin jälkeen kun Elias Ahde väänsi ja käänsi kuudentoista alueen sisällä, löytäen tilaa parinkin puolustajan välistä ja laukoi komeasti vasurilla pallon maaliin.

JJK U19 pääsi peliin kuitenkin vielä mukaan ja jopa ohikin, kun ensin pallo meni maaliin omasta pelaajasta ja lopulta vaihdosta sisään tullut Oskari Peltonen onnistui tekemään johto-osuman.

Peli ei kuitenkaan ollut vielä ohi ja SJK U19 jaksoi yrittää täysillä loppuun asti. Tasoitusosuma syntyi kun Paavo Valakari avasi pitkällä ja vaihdosta sisään tullut Jesse Sundman voitti pääpallon alueen ulkopuolella. Elias Ahde pääsee syötöstä vapaaksi linjan taakse ja iskee 3-3 -tasoitusosuman, aivan ottelun viime sekunneilla.

Vaikka pisteitä ei mukaan lähdekään yhtä enempää, tuntuu viime hetkien tasoitus kuin voitolta. Tyytyväinen oli myös SJK U19 joukkueen vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Inter pelistä piti parantaa ja nyt lähdettiin peliin kunnon meiningillä. Varsinkin toinen puoliaika oli meiltä todella hyvä. Olen siihen erittäin tyytyväinen, kertoo Peltonen.

Ensimmäisellä jaksolla JJK oli hetkittäin vaarallinen, mutta pojat hoiti sen hienosti, vaikka toki tappioasemassa tauolle jouduimmekin. Toisella jaksolla esitys oli maltillinen ja pallo liikkui hyvin. Vaikka jouduttiin 3-2 tappiollekin, niin maltilla jatkettiin omaa tekemistä ja saatiin se palkinto sieltä, Peltonen jatkaa.

SJK U19 puolestaan jatkaa pelejä jo torstaina 29.5. ja matkustaa silloin Valkeaskoskelle FC Hakan U19 joukkueen vieraaksi. Koska kyseessä on Helatorstai, alkaa ottelu jo klo 14.00.

SJK U19: Paavo Valakari, Matti Lähde, Valtteri Leppänen, Tuomas Rintamäki, Janne Tuohisaari, Niko Laaksonen, Joonas Sundman, Matias Kangas (83› Teemu Kukila), Niko Hietaharju (66› Jesse Sundman), Antti Palomäki ja Elias Ahde.