123 456 7890

SJK Akatemian U20-joukkue otti murskavoiton Alle 20-vuotiaiden SM-karsinnan avausottelussa Hämeenlinnassa, missä se kohtasi FC Hakan ja Hämeenlinnalaisen FC Härmän yhdistelmäjoukkueen. Akatemian tahtipuikkoa heilutti Onni Valakari, joka iski hattutempun peräti 6-1 voittoon päättyneessä ottelussa. Muita maalintekijöitä oli Aatu Kujanpää, Elias Ahde ja vaihdosta sisään tullut Joel Hyytinen. Vierasvoitto oli komea alku SM-karsinnalle, vaikka joukkueen riveistä puuttui useita tämän ikäluokan pelaajia.

1-6 90 min Onni Valakari

FC Hakan yhdeistelmäjoukkue aloitti pelin vahvasti, tuli kovalla prässillä ensimmäiset kymmenen minuuttia, mutta SJK Akatemia kesti hyvin ja otti pelin sen jälkeen haltuunsa. Kuparinen rikkoontui 20 minuutin jälkeen ja kymmenessä minuutissa tilanne olikin jo 0-3 Akatemialle.

Akatemia kontrolloi koko ensimmäisen puoliajan ottelua, mutta toiselle puoliskolle tultaessa Haka tuli jälleen kovaa päälle. SJK:n nuorilla ei ollut kuitenkaan suurempaa hätää ja Elias Ahde vei joukkueen jo neljän maalin johtoon.

Maalin jälkeen joukkue nukahti hetkiseksi ja FC Haka pääsi iskemään kavennusosuman. Maalin jälkeen joukkue kuitenkin sisuuntui jälleen ja hallitsi pelin kontrolloidusti loppuun saakka, eikä kotijoukkue päässyt yrittämään lisämaaleja. SJK sen sijaan iski vielä kaksi ja vaihdosta vain noin kymmenen minuuttia aiemmin tullut Joel Hyytinen, pääsi kaunistelemaan lukuja ensimmäisenä. Päivän sankari Onni Valakari, iski vielä ennen loppuvihellystä kolmannen osumansa ja loppunumerot 1-6, kun erotuomarin lisäaikaa oli pelattu parisen minuuttia.

Joukkue kohtaa seuraavaksi SM-karsinnassa Kuopion Palloseuran. Ottelu pelataan Seinäjoen Wallsport Areenassa sunnuntaina 5.2. klo 14.15

Hyvä aloitus sarjaan ja joukkue oli mielestäni tänään kaikin puolin loistavalla pelipäällä. Pojat tekivät asioita ohjeiden mukaan ja kontrolloivat peliä sekä palloa todella hyvin. Tästä on hyvä jatkaa tuleviin peleihin, kommentoi SJK Akatemian vastuuvalmentaja Brian Page.

SJK Akatemia U20: Paavo Valakari MV, Johan Lamberg, Oskari Aunula. Elias Ahde, Ville Viita, Aatu Kujanpää (89’ Joona Mäkelä), Onni Valakari. Antti Palomäki (78’ Joel Hyytinen), Aleksis Lehtonen, Samir Radwan ja Matti Lähde.

Varoitukset: Antti Palomäki, Oskari Aunula ja Johan Lamberg.