123 456 7890

Neljäs päivä paketissa

III KOMIA-turnauksen neljäs päivä pistettiin pakettiin kahden ottelun voimin.

HJK – Djurgå;rdens IF 0-1 (0-1)
20 min 0-1 Joona Toivio

Viime vuoden turnauksessa Djurgå;rdens IF:lle 3-2 hävinnyt siipirikkoinen Klubi lähti ottamaan revanssia, mutta toisin kävi. Tukholmalaiset olivat jälleen parempia ihan kelpo treenipelissä, nyt 1-0.

Ottelun ainoan maalin tykitti voimalla vaparista ex-klubilainen, Joona Toivio, jo ottelun 20. minuutilla. Vaikka HJK:n maalivahti Ville Walln saikin näppinsä väliin, ei hän kyennyt pysäyttämään voimallista vetoa.

Oli HJK:llakin ottelussa omat saumansa, sillä jo pelin alkuhetkillä Berat Sadik pääsi kuin varkain avopaikkaan hukaten sen laukomalla ohi.

Pelin lopulla nähtiin III KOMIA-turnauksen ja turnamentin historian toinen punainen kortti DIF:n suomalaisen Daniel Sjölundin jouduttua jättämään kentän kahdella keltaisella.

Reilun kymmenen minuutin miesylivoimalla HJK ei kuitenkaan pystynyt tasoittamaan matsia.

JJK – VPS 2-4 (1-1)
05 min 1-0 Mikko Manninen
45 min 1-1 Jarno Parikka (rp)
66 min 1-2 Jarno Parikka (rp)
69 min 1-3 Kim Böling
84 min 2-3 Antto Hilska
87 min 2-4 Augustine Jibrin
93 min erp Tamas Gruborovics

Päivän toisessa ottelussa kohtasivat Jyväskylän Jalkapalloklubi ja ensimmäistä kertaa Wallsport Areenaan saapunut Vaasan Palloseura liigacupin tiimoilla.

Ensimmäiset parikymmentä minuuttia VPS:n peli oli melko passiivista ja sekavaa joukkueen viljeltyä luokattomia syöttöjä. JJK näytti alussa terävämmältä, eikä ollut ihme, että Mikko Manninen iski isäntäjoukkueena esiintyneelle ryhmälle johtomaalin jo kamppailun viidennellä minuutilla.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin VPS pääsi peliin mukaan. Juuri ennen taukoa hyvän nousun tehnyt Riku Heini kaadettiin rangaistusalueella ja Jarno Parikka tasoitti pelin pilkulta.

Toiselle puoliajalle saapui uudestisyntynyt VPS. Joukkue vei peliä mallikkaasti ja siirtyi johtoon JJK:n Samu Niemisen kaadettua testipelaaja Konsta Rasimuksen toisen pilkun arvoisesti. Eipä erehtynyt Parikka tälläkään kertaa.

Ottelun lopullinen ratkaisu syntyi 69. minuutilla. Silloin VPS vaihtoi sisään Kim Bölingin, joka tulitti pallon ensimmäisellä kosketuksellaan JJK:n verkkoon Samu Niemisen järjettömän syötön jälkeen.

Vaikka JJK kavensi vielä Antto Hilskan osumalla 84. minuutilla, nousi toppari Augustine Jibrin ratkaisemaan matsin kolme minuuttia myöhemmin O’Brian Woodbinen esityöstä.

Ettei dramatiikka olisi loppunut, sai JJK vielä ottelun lisäajalla pilkun, jonka mainiosti torjunut Juuso Kevari kuitenkin pelasti komeasti.

Ottelun synkein hetki puolestaan nähtiin 79. minuutilla, jolloin neljä minuuttia aiemmin kentälle tullut Antto Tapaninen esitti ehkä Wallsport Areenan historian typerimmän ja törkeimmän sukille vedon. Mies ajoi VPS:n Jesper Engströmin takaapäin vaihtokuntoon. Ainoa oikea tuomio olisi ollut suora punainen moisesta porsastelusta. Nyt erotuomari syystä tai toisesta armahti Tapanisen.

Pisteet taatusti maistuivat VPS:lle, joka oli matkassa sangen siipirikkoisena.