Seinäjoen Jalkapallokerhon nuorten U19 joukkue taipui kotikentällään Oulun Luistinseuralle U19 SM-Karsinnassa.

SJK U19 – OLS U19 0-3 (0-1)
0-1 30 min Matias Ojala
0-2 69 min Markus Rautio
0-3 74 min Markus Rautio

A-junioreiden SM-sarjakarsinnan kärkikamppailu oli SJK:n osalta jo lähtökohdiltaan huono, sillä ainakin viisi vakiomiehistöön kuuluvaa pelaajaa oli kokoonpanosta loukkaantumisien, kolhujen tai flunssan vuoksi sivussa.

Ja lisää jobinopostia tuli heti ensimmäisen puoliajan jälkeen, kun erinomaista kautta pelannut toppari Joona Ala-Hukkala taittoi nilkkansa ensimmäisellä puoliajalla ja joutui jättämään kentän.

OLS sen sijaan oli matkassa kovalla ryhmällä, jossa oli mukana neljä AC Oulun edustusjoukkueen vakionimeä, superlupauksena pidetty Matias Ojala etunenässä.

OLS hallitsikin ensimmäisen puoliajan pelitapahtumia ja juuri Matias Ojala onnistui rikkomaan ottelun kuparisen puolentunnin pelin jälkeen.

Toisella puoliajalla SJK pääsi hätyyttelemään muutamaan otteeseen Oululaisten maalivahtia ja mm. Elias Ahteelle osui parikin paikkaa laittaa tilanne tasaiseksi.

OLS kuitenkin painoi pelin jälleen SJK päätyyn ja vaihdosta viisi minuuttia aiemmin kentälle tullut Markus Rautio tykitti tilanteeksi jo 0-2 lukemat ja peliä oli pelattuna melkein 70 minuuttia.

Heti kun peliä jatkettiin, joutui SJK jälleen taluttamaan loukkaantunutta pelaajaa kentältä, tällä kertaa Janne Tuohisaarta.

Peliä oli pelattu 74 minuuttia, kun Markus Rautio iskee jälleen ja samalla kirjauttaa lopputulokseksi 0-3 voiton oululaisille.

SJK:n paras pelaaja ja kenties kentänkin paras, oli kuitenkin tappiosta huolimatta keskikentän Veli-Pekka Pajula, joka jätti ajoittain varjoonsa AC Oulun Matias Ojalankin. Myös Elias Ahde oli kärjessä pirteä.

Sarjassa OLS pääsee nyt pienelle karkumatkalle viiden pisteen lohkojohdon turvin, mutta SJK:lla on edelleen peli vähemmän pelattuna ja turvallinen karsintapaikkaan oikeuttava kakkossija hallussa.

SJK:lla on vielä kaksi ottelua sarjaa jäljellä ja seuraavan kerran joukkue on tulessa ensi viikon tiistain Botniahallissa, missä vastaan tulee kotijoukkue Vasa IFK. Ottelu alkaa klo 19.00.

SJK U19: Paavo Valakari, Tuomas Rintamäki, Joona Lautamaja, Joona Ala-Hukkala (45′ Panu Leppä), Aleksi Leppänen, Tuukka Hiltunen, Elias Ahde, Janne Tuohisaari (70′ Iiro Kiviluoma), Roope Takala, Matti Rajala (76′ Valtteri Leppänen) ja Veli-Pekka Pajula.