123 456 7890

Oululta opetus pelaamisesta
Wall-Akatemia – AC Oulu Akatemia 2-3 (0-2)
21 min 0-1 Arttu Siira
26 min 0-2 Juuso Haapala
47 min 1-2 Erno Ruismäki
86 min 2-2 Tommi Kukila
90 min 2-3 Arttu Hinkula

Wall-Akatemian haaveet Talenttiakatemioiden SM-lopputurnauksesta romuttuivat käytännössä jo viikko sitten Oulussa. Silti vierasjoukkue AC Oulu Akatemia antoi ottelun ensimmäisen puolen tunnin aikana näytöksen siitä, miten jalkapalloa voi pelata, jos haluaa ja on taitoa. Tientekin voi myös tyytyä vastaanottamaan armopaloja, kuten oululaiset tarjoilivat ottelun toisella puoliajalla.

Kokonaisuutena päivän ottelussa ei ollut mitään epäselvyyttä siitä, kumpi joukkue on parempi, kumpi haluaa päästä lopputurnaukseen, kumpi viitsii pelata vaikka homma on jo paketissa ja kumpi oikeasti on joukkue, eikä vain nippu pelaajia kentällä.

Aiavn kuin kotijoukkue olisi ollut totaalisessa unessa tai lopen uupunut, sillä ensimmäisten 30 minuutin aikana musta-asuiset olivat koko ajan ainakin kaksi askelta perässä vieraitaa kaikissa tilanteissa. Silloin harvoin kun palloon saatiin kontakti, ei syöttösuuntia ollut tarjolla ja jos sattui niin onnellisesti, että omalle pelaajalle oli mahdollisuus syöttää, takuuvarmasti tuo pelaaja oli alempana. Eteenpäin eikerta kaikkiaan päästy millään tavalla.

Ei siis ollut mikään shokki, että vieraat iskivät maaleja aivan kuten kotiottelussaankin. Peliä oli käyty noin 21 minuuttia Arttu Siiran upotettua kauniin kierteisen laukauksen takanurkkaan, eikä kunnolla ehtinyt kulua kuin viitisen minuuttia ja taas haettiin palloa Tuomas Karjanlahden takaa. Vieraita suorastaan vilisi rangaistusalueella, mutta Juuso Haapala päätti laukoa itse upottaen pallon toistamiseen kotioukkueen verkkoon noin neljän mustapaitaisen katseltua lähietäisyydeltä, miten se maali oikein tehdään.

Vaikka oululaiset hölläsivätkin otettaan tämän jälkeen, ei jatkoonmenijästä missään vaiheessa ollut mitään epäilystäkään. Eikä oikeastaan edes ottelun voittajasta, vaikka melko viime tippaan se jäikin.

Toisen puoliajan alussa kotijoukkue sai kuin ihmeen kaupalla pallon vastustajan verkkoon kulmurin jälkitilanteesta Erno Ruismäen koskettua viimeisenä palloon. Tasoihinkin noustiin 86. minuutilla Tommi Kukilan nostettua pallon yli muuten melko erinomaisesti pelanneen veskarin yli.

Silti mieleen tuli, että vieraat vain kiusoittelivat. Peliaikaa ei nimittäin ollut minuuttiakaan jäljellä kun jo pari kertaa aiemmin varoituksenmutoisesti tykittänyt Arttu Hinkkala kajautti vieraille voittomaalin hyvällä vedolla.

Kokonaisuutena kotijoukkue ei ollut joukkue. Oltiin lauma pelaajia kentällä. Ei oikein pelattu edes kunniasta kuin hetkittäin. Liian lapasia. Paha mieli tuli kun vieraat veivät. Selkeästi. Asennetta, sitä olisi todellakin kaivannut huomattavasti enemmän.

Muutaman miehen puuttuminen ei selitä totaalista romahtamista yhteismaalein 8-2. Perässä oltiin ja pahasti.

Akatemian kausi päättyi tähän otteluun. Olisi se voinut päättyä pikkuisen paremminkin, mutta näin tällä erää. Todellisuudessa siinä vaiheessa kautta kun vielä pelattiin joukkueena, pelattiin myös ihan mukavasti ja paikka Valiosarjassa on hallussa ensi kaudeksi.

Tämän perusteella on liian aikaista vetää ranteita auki. Ei muuta kuin kohti uusia seikkailuja, uutta kautta A- ja B-junnuissa ja sen jälkeen kohti uutta akatemioiden kautta.

Wall-Akatemia: Tuomas Karjanlahti, Eero Rantanen (53. Juho Pajula), Henri Huilla, Tommi Kukila, Kalle Taimi, Jesse Jääskeläinen, Saku Koskinen (53. Miika Korpela), Aleksi Ahde, Akseli Metsä-Ketelä (41. Erno Ruismäki), Ville Luomapuro, Joonas Kuivalainen