123 456 7890

SJK taisteli pisteen maalittomalla tasapelillä Vantaan Myyrmäessä. SJK aloitti ottelun vahvasti ja Roope Riski sai pallon kertaalleen maalin pystypuuhun, mutta ei lähemmäs. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä tiukemmin isäntäjoukkue PK-35 Vantaa otti ohjat. PK-35 hallitsi varsinkin toistapuoliaikaa, mutta SJK:n sankarina oli maalivahti Mihkel Aksalu, joka piti maalinsa koskemattomana. Piste kelpaa, varsinkin kun se tällä oli kauden ensimmäinen.

Mihkel Aksalu oli kentän paras SJK:lta Vantaalla.

PK-35 Vantaa – SJK 0-0

Ensimmäinen puoliajalla peli kyttäilyä ja varovaista puolin ja toisin, mutta paikkojakin syntyi. 10. minuutilla Tuco syötti Roope Riskille, joka ajautui kuitenkin hieman pieneen kulmaan ja PK-35 Vantaan maalivahti Daniel Kollar pystyi torjumaan. Viitisen minuuttia myöhemmin Riski sai pallon laitaan ja harhautteli itsensä vetopaikkaan, mutta laukaus kolahti tolppaan.

27. minuutilla Mateo Miguez laukoi boksin rajalta, mutta Mihkel Aksalu torjui. Seuraavalla minuutilla Tuco pääsi laukomaan Roope Riskin ja Johannes Laaksosen esityön päätteeksi. Daniel Kollar kuitenkin torjui pienestä kulmasta lähteneen laukauksen.

Ensimmäinen puoliaika oli SJK:n pienoista hallintaa, mutta toisella puoliajalla homma muuttui. PK-35 Vantaa vyörytti hyökkäyksiä kohti SJK:n maalia. Ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin 48. minuutilla, kun Lucas Kaufmann pääsi karkuun. Mihkel Aksalu tuli vastaan, mutta Kaufmann ohitti hänet. Onneksi SJK:n puolustus ehti tilanteessa hätiin ja maali varjeltui. Pari minuuttia tämän jälkeen tapahtui toisessa päässä. Tuco syötti boksiin nousseelle Jarkko Hurmeelle, mutta PK:n Ilari Äijälä ehti kuin ehtikin hätiin, eikä tilanne tuottanut tulosta.

52. minuutilla Masar Ömer sai syötön boksiin paitsion rajamaille. Ömer laukoi kovan kudin kohti etukulmaa, mutta Mihkel Aksalu torjui tilanteen kulmapotkuksi. Pari minuuttia tämän jälkeen Aksalu pysätti Yerai Vilaboan läheltä lähteneen kudin.

SJK:lla ei ollut toisella puoliajalla juurikaan paikkoja. 59. Minuutilla Tuco laukoi noin 20 metristä hiukan yli maalin.

PK-35 Vantaa sen sijaan jatkoi painostustaan. Viitisen minuuttia ennen loppua Lucas Kaufmann pääsi laukomaan kohti etukulmaa, mutta jälleen kerran Aksalu veti pidemmän korren. Illan komeimman torjuntansa Aksalu esitti aivan ottelun lopulla, kun Ymer Xhaferi keskitti ja Pablo Counago pääsi puskemaan vitosen viivalta, mutta Aksalu venyi jumalaiseen torjuntaan.

– SJK saa olla PK:ta tyytyväisempi pisteeseen. PK varmasti kokee, että heillä oli riittävästi paikkoja voittaa ottelu. Pystyttiin pitämään nolla, Aksalu teki maailmanluokan seivin ja piti meidät pelissä mukana. Ensimmäiset 20 minuuttia oli ihan hyvää, karattiin pari kertaa ja oli puolittaisia paikkoja. Pelin pitäisi kehittyä ottelun loppua kohden, mutta tänään passivoiduttiin toisella puoliajalla ja jäätiin odottelemaan. Pystyttiin kuitenkin puolustamaan ja saatiin pidettyä nolla. Ei oltu toisella jaksolla lähelläkään maalintekoa, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Rankka peli. Annan krediittiä PK:lle, he pelasivat erittäin hyvän ottelun. Me emme olleet riittävän hyviä voittaaksemme. Jatkamme työntekoa ja toivottavasti alamme voittamaan otteluita, sanoi ottelun parhaana palkittu Mihkel Aksalu.

Jokainen piste on tärkeä, mutta uskon, että SJK on tähän pisteeseen tyytyväisempi kuin me. Ei voi pyytää pelaajilta enempää. Peli ei näyttänyt jumbokamppailulta. Mielestäni tämä oli viihdyttävää jalkapalloa. Tiedettiin SJK:n vahvuudet ja pystyimme vastaamaan niihin erittäin hyvin. Olisi toivonut enemmän laukauksia ensimmäisellä jaksolla, toisella niitä tuli. Ollaan pärjätty pelillisesti hyvin, mutta pisteitä ei ole tullut, sanoi PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi.

Hyvältä tuntui palata tolppien väliin. Kaksi peliä jäi väliin, onneksi ne olivat viikon sisään, niin pääsi nopeasti takaisin kehiin. Ensimmäinen puoliaika oli varovaista ja kyttäilyä puolin ja toisin. Kumpikaan ei lähtenyt yltiöpäiseen prässiin. Ensimmäinen puoliaika oli aika tasainen, toisella puoliajalla saimme pelin selvästi hallintaamme. Meillä oli tosi paljon paikkoja. Harmi, kun emme pystyneet tappamaan peliä. Hyvä, että nolla kuitenkin pysyi omissa ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa tällä kaudella, sanoi PK-35 Vantaan maalivahti Daniel Kollar.

SJK kohtaa seuraavaksi FC Interin kotikentällään, Seinäjoen Keskuskentällä. Ottelu pelataan Helatorstaina 5.5. klo 14:00. Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK:n uudistuneessa verkkokaupassa.

SJK: Mihkel Aksalu MV, El-Hadji Kane, Henri Aalto, Matej Hradecky (43′ Jesse Sarajärvi), Johannes Laaksonen, Ariel Tuco Ngueukam (79′ Alexei Eremenko), Roope Riski, Matti Klinga, Tarmo Kink, Teemu Penninkangas ja Jarkko Hurme.