123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho taipui PK-35 Vantaan vieraana kauden neljänteen tappioon. Tilastojen ja prosenttien perusteella SJK oli ottelussa selvästi hallitsevampi osapuoli, mutta kun ainoastaan maalit lasketaan niin RoPS pääsi karkaamaan sarjataulukossa jo kahdeksan pisteen karkumatkalle.

PK-35 Vantaa – SJK 2-0 (1-0)
30 min 1-0 John Weckström
91 min 2-0 Ikenna Ikegwuonu

Kerho aloitti ottelun pirteästi ja hallitsi avauskymppiä kotijoukkueen vielä heräillessä kamppailuun. Erityisen vaarallisia paikkoja SJK ei kuitenkaan onnistunut luomaan ja PK-35 pääsikin peliin kiinni puoliajan edetessä. Kellon lähestyessä puolta tuntia vantaalaiset pääsivät painamaan peliä vierailijoiden maalille ja tulosta syntyi. John Weckström siirti kotijoukkueen 1-0 johtoon 30. minuutilla. Luis Fernando lähti purkamaan palloa päällään ja onnistui puskemaan sen suoraan Weckströmille, jolla oli helpohko työ viimeistellä ottelun avausmaali.

Heti osuman jälkeen PK:lle avautui toinenkin loistopaikka, kun Petri Oravainen syötti laidasta Ymer Xhaferin läpi. Xhaferin veto suuntautui kuitenkin ohi maalin. Puoliajan lähestyessä loppuaan SJK sai jälleen oikean vaihteen silmään ja ainoastaan ylärima sekä maalivahti Miikka Häkkisen hyvät otteet tolppien välissä pelastivat kotijoukkueen tauolle johtoasemassa.

Toinen puoliaika alkoi hieman verkkaisesti pelin aaltoillessa puolin ja toisin. SJK sai kuitenkin vähitellen otetta jälleen itselleen vantaalaisten pudottaessa puolustuslinjaansa alemmas ja tiivistäessä pakkaansa. Kerhon peliä vaivasi kuitenkin tehottomuus ja kotijoukkue pystyi nollaamaan lukuisat hyökkäykset ja erikoistilanteet verrattain helposti kerta toisensa jälkeen. Kuvaavaa onkin, että näennäisestä hallinnasta huolimatta SJK ei onnistunut saamaan kuin yhden laukauksen edes maalia kohti jälkimmäisen 45 minuutin aikana.

PK-35 sen sijaan sai pallon vielä toisen kerran maaliinkin asti. Ottelussa pelattiin jo lisäaikaa, kun Otto-Pekka Jurvainen voitti keskitystilanteessa Richard Dormanin vierasjoukkueen rangaistusalueen kulmalla. Ensimmäisenä palloon ehti vaihdosta sisään tullut Ikenna Ikegwuonu, joka ratkaisi ottelun lopullisesti tarkalla vedolla takakulmaan.

Veikkausraati jakoi kolme tähteä voittomaalista vastanneelle John Weckströmille, kaksi maalivahti Miikka Häkkiselle ja yhden vierasjoukkueen kapteenille Chris Cleaverille. Ensimmäisellä puolikkaalla myös Patrik Lomski oli vierasjoukkueesta iskussa. Toisella puoliajalla kukaan ei enää noussut erityisemmin esiin.

Tuleen ei kuitenkaan onneksi tarvitse jäädä makaamaan vaan pelit jatkuvat jo parin päivän päästä FC Hämeenlinnan saapuessa ensimmäistä kertaa Kerhon vieraaksi Keskuskentälle. Hämeenlinnalaiset voittivat tänään Helsingissä IFK:n ja nousivat täten vahvasti takaisin pudotuskamppailuun mukaan, joten jokaisesta pisteestä joudutaan jälleen taistelemaan kynsin ja hampain.

Ottelu pelataan lauantaina 7.7. ja se alkaa klo 17.00. Tervetuloa!

SJK: Luis Fernando, Matti Lähitie, Mikko Ylihärsilä (81. Ville Ylinen), Pat Phelan, Richard Dorman, Aki Sipilä (51. Justin Moose), Jyri Hietaharju, Chris Cleaver, Patrik Lomski, Toni Lehtinen, Touko Tumanto (87. Janne Hosio)

Ottelukooste

PK-35 Vantaan kuvaama ottelukooste löytyy täältä.

Otteluennakko 3.7.2012

Kovatasoinen kamppailu Vantaalla

Ykkösen kiivas ottelutahti jatkuu ja Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa jälleen kolme matsia viikon sisään. Näistä toinen otellaan keskiviikkona Vantaan komealla ISS Stadionilla, paikallisen PK-35:n toimiessa isäntänä.

Ottelussa kohtaavat sarjakakkosena majaileva SJK ja kolmantena neljän pisteen päässä Kerhosta oleva kotijoukkue. Voitolla vantaalaisista olisi saumat ottaa kunnon kaula kolmanteen sijaan ja lyödä paineita jo sarjajohtaja Rovaniemen suuntaan.

Helpolla pisteitä ei taatusti pääkaupunkiseudulta haeta, vaikka Seinäjoella juuri viime viikonloppuna poikennut FC Viikingit PK-35:n edellisessä kohtaamisessa kaatoikin murskaluvuin.

SJK ja PK-35 Vantaa kohtasivat sarjan kevätkierroksella Seinäjoella, Jouppilanvuoren tekonurmella ja tuolloin kotijoukkue oli maalin verran etevämpi lopputuloksen ollessa 2-1. Maalintekijöinä silloin kunnostautuivat Christian Sund ja Kim Palosaari. PK-35 kavensi vasta tuomarin antamalla lisäajalla, eikä ainakaan silloin hyvin pelanneella Kerholla ollut vaikeuksia napata täysiä pisteitä.

Tekonurmella pelataan nytkin ja siksi Kerho hakeekin jälleen tuntumaa alustaan alkuviikon treeneissä Joupiskalla.

Ykkösen suurin ennakkosuosikki kolmantena

Ennen kauden alkua kaikissa ennakkokaavailuissa pidettiin lähes varmana, että tämä kausi tulee olemaan hurjasti vahvistuneen PK-35 Vantaan heiniä. Alkukausi näyttikin joukkueelle todella hyvältä, puolustuksen ollessa kuin muuri ja maaleja tuli erikoistilanteista hurjalla tahdilla.

Sittemmin kone on hiukan yskähdellyt ja viimeisistä viidestä ottelusta se on saanut vain kaksi niukkaa voittoa, maalisuhteenkin ollessa näistä miinuksella. Viime matsi RoPS:ia vastaan kuitenkin osoitti, että PK-35 Vantaata on turha vähätellä tai aliarvioida. Vantaalaiset olivat aiheuttaa rovaniemeläisille niiden kauden ensimmäisen tappion, mutta Aleksandr Kokko tasoitti ottelun tuomarin antamalla lisäajalla.

Joukkueen pelaajaringin taso on sitä luokkaa, että punamustat tappelevat varmasti kauden loppuun asti kärkisijoista. Keskiviikon pelissä vantaalaisilla on kuitenkin hiukan loukkaantumishuolia ja korttitilin täyttymisen vuoksi poissa on varmuudella ainakin nigerialainen pikakiituri Alex Arinze.

Kerho hyvässä vireessä

Seinäjoen Jalkapallokerho on päässyt pienen notkahduksen jälkeen jälleen mainioon iskuun ja on voittanut nyt kolme ottelua putkeen huimalla 10-2 -maalisuhteella. Syynä hyvään vireeseen on ollut osaltaan sarjan kenties kovin hyökkääjäpari Toni Lehtinen ja Daniel Caumo. Näistä Lehtinen on maalannut jo seitsemän kertaa ja Caumo viidesti. Molemmat otettiin viime ottelussa varotoimenpiteenä vaihtoon, mutta näillä näkymin ainoastaan brassin pelaaminen keskiviikkona on epävarmaa ja ratkeaa alkuviikon tai ottelun alla pidettävien treenien aikana. Lehtinen on täydessä iskussa.

Pelikieltoja ei Kerholla tällä hetkellä ole ja muita loukkaantuneina ovat ainoastaan Teemu Penninkangas ja Kim Palosaari, jotka huilaavat vielä tämän viikon ottelut. Ensi viikolla molempien pitäisi jo olla mukana.

Lyhyillä määräaikaisilla lainasoppareilla ovat maalivahti Tomas Karike Närpiön Kraftissa ja Ylivieskan nelikko Jesse Jääskeläinen, Tiitus Lehtinen, Timo Rauhala ja Sami Viljanen. Viime lauantain ottelun missasi myös toppari Matti Lähitie, joka oli juhlimassa omia häitään. Tulevissa peleissä hän on kuitenkin normaalisti mukana.

SJK valitsee ryhmän Keskiviikon otteluun näistä pelaajista: Luis Fernando, Tuomas Karjanlahti, Patrick Phelan, Matti Lähitie, Mikko Ylihärsilä, Kalle Taimi, Richie Dorman, Ville Ylinen, Mikko Väänänen, Janne Hosio, Jyri Hietaharju, Chris Cleaver, Justin Moose, Aki Sipilä, Patrik Lomski, Touko Tumanto, Toni Lehtinen ja Daniel Caumo.

PK-35 Vantaa – SJK Vantaan ISS Stadionilla keskiviikkona 4.7. klo 18.30. Liveseurantaa Kerhon Facebookissa ja Kloppien Twitterissä.