123 456 7890

Pukinnahka mukaan Napapiiriltä
FC Santa Claus – SJK 1-2 (1-1)

15 min 0-1 Ville Pajula
27 min 1-1 Jussi Vatanen
85 min 1-2 Petri Huttu

Seinäjoen Jalkapallokerho palasi voittokantaan vieraskentällä helatorstaina hakien maukkaan 2-1 (1-1) -voiton Napapiiriltä. Kotijoukkue FC Santa Claus joutui taipumaan pukinnylkyhommiin lähteneiden pohjalaisten edessä ottelun sankarin, Petri Hutun, viimeisteltyä voittomaalin vain kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Isäntien alkurynnistys oli vahva, sillä jo 12 sekunnin pelin jälkeen vieraiden maalivahti Aki Lyyski joutui torjumaan läpiajon. Vierasjoukkue havahtui tuosta mukaan ja otti pelin haltuunsa ensimmäisellä puoliajalla saaden ensimmäisen tekopaikkansa noin kolmen minuutin jälkeen, jolloin Tommi Haanpää ajoi hyvin laidaltaan sisään, mutta pukkipuolustus hoiti pallon kulmuriksi.

Vartin kohdalla vieraat saivat vaparin noin 30 metrin tienoilta ja keskikentän keskustassa tällä kertaa pelannut Petri Huttu lähetti sen luukulle, missä Ville Pajula oli päineen ensimmäisenä paikalla vieden Kerhon johtoon. Maali oli “Vipille” kauden toinen osuma, eli miehellä on jo nyt kasassa yhtä monta maalia kuin koko viime kaudella.

Entisen maalikuninkaan, Matti Hiukan luotsaama kotijoukkue tuli kuitenkin vieraiden alakerran suvaitsevaisella avustuksella tasoin vajaan puolen tunnin pelin jälkeen. Iltapäivän ehdoton hahmo, Petri Huttu syyllistyi matsin ainoaan selkeään mokaansa laitettuaan poikittain pallon suoraan isäntien hyökkääjälle. Jussi Vatanen pääsi läpiajoon, Petri Niemi pinkoi perässä minkä ehti, mutta huomatessaan Aki Lyyskin lähtevän vastaan, veti “Puuha” liinat kiinni. Lyyski jäi kuitenkin kuudentoista rajalle, jolloin Vatanen nosti pallon yli veskarin tasoittaen ottelun.

Noin 35. minuutin tietämillä Petri Huttu oli jälleen pahanteossa tulittaen vaarallisesti, mutta kotijoukkueen maalivahti Turo Jänkälä pelasti tilanteen kulmuriksi. Minuuttia myöhemmin poikkeuksellisesti laidassa pelannut Marko Huttu teki maalin, mutta tuuletukset olivat liian aikaisia, sillä osuma hylättiin paitsiona.

Topparina Tiitus Lehtisen poissa ollessa pelannut Jukka-Pekka Salminen pääsi kokeilemaan maalintekoa 41. minuutilla puskien kulmalipun tuntumasta tulleen Ville Pajulan vaparin niukasti takatolpan ohi. Tauolle lähdettiin tasatilanteessa Kerhon kuitenkin hallittua pelitapahtumia. Kulmuritilastokin oli vieraille taukoon mennessä 5-1.

Toisella puoliajalla FC Santa Claus sai yltyneen tuulen helteisessä, noin +23 asteisessa, säässä taakseen ja alkoi latoa entistä enemmän pitkiä palloja kohti Kerhon päätyä. Yhden harvoista todellisista tekopaikoistaan FC Santa Claus sai noin 53. minuutin kohdalla, jolloin maalivahti Aki Lyyski joutui venymään noin viidestä metristä lähteneen laukauksen tielle onnistuneesti.

Kun peliä oli jäljellä noin 25 minuuttia, sai Kerho jälleen yhden kulmurin, josta vielä maaleitta oleva Juha Etelä-Aho puski vajaan pallon mitan ohi. Eikä tarvinnut odottaa kuin pari minuuttia, niin Tommi Haanpää oli jälleen menossa karkuun. Maalivahti Turo Jänkälä torjui ensin Tommin vedon ja heti perään “Etskun” rebound-laukauksen, eikä sekään riittänyt, sillä puolustus ehti pelastaa vielä maaliviivalta Tommin vasurin laukauksen. Paikka oli iskeä jo tässä vaiheessa johtomaali, mutta eihän se mikään vierasottelu olisi ollut, jos se näin aikaisin olisi ratkaistu. Jännitys säilyi taas kerran aivan loppuhetkille saakka, vaikka juuri ennen kuin viimeinen kymmenminuuttinen alkoi, vierailla olikin melkoinen karuselli käynnissä isäntien maalilla ilman tulosta.

Viisi minuuttia ennen päätösvihellystä vieraiden riemu repesi. Tommi Haanpää pisti ensin poronkäristykselle pari pukkia ja tarjoili sen jälkeen makean käytäväpallon paikalle kiiruhtaneelle Petri Hutulle. “Teukka” ei paikkaa hukannut, vaan pukeutui sulavasti paikallisen tradition tapaan sankarille tarjoiltuun pukinnahkaan iskien vieraille kolme pinnaa taanneen osuman.

Arvovaltainen Veikkausraati muisti Kerhon pelaajista kolmella tähdellä kentän kuningasta, Petri Huttua ja yhdellä tähdellä Ville Pajulaa, jolla on nyt kasassa yhteensä seitsemän tähteä. Isäntien Mika Gröhn sai kaksi tähteä.

Ottelussa nähtiin jälleen yksi debytantti Samir Bouroussin korvattua viime hetkillä Juha Etelä-Ahon. Jaakko Lampi puolestaan pelasi ensimmäisen täyden sarjapelinsä tänään.

Voitto oli Kerholle jo kolmas vieraskentillä, eli jokaisessa pelaamassaan vierasottelussa mustapukuiset miehet ovat olleet isäntiään vahvempia. Samalla voitto nosti joukkueen 12 pisteeseen ja itsetunnon takaisin viime sunnuntaita edeltäneelle tasolle. Viime kaudella 12 pisteen saavuttaminen tapahtui vasta heinäkuisella reissulla Iisalmeen PK-37:n vieraaksi, eli siinä mielessä ollaan mukavasti aikataulussa.

Tällä hetkellä Kerholla on enemmän pisteitä kuin viime kaudella, enemmän tehtyjä maaleja kuin viime kaudella tässä vaiheessa ja sarjataulukossakin joukkue on melko paljon mukavammassa asemassa kuin viime kaudella.

SJK: Aki Lyyski, Mikko Väänänen, Jukka-Pekka Salminen (v), Petri Niemi, Jaakko Lampi, Marko Huttu (73. Ville Kukkanen), Toni Kujala, Petri Huttu, Ville Pajula (83. Jukka Yli-Renko), Tommi Haanpää, Juha Etelä-Aho (89. Samir Bouroussi)