SJK Reservit – Sundom IF 2-0 (1-0)
1-0 45 min Johannes Saranpää (rp)
2-0 47 min Tiitus Lehtinen

Seinäjoen Jalkapallokerhon Reservit ottivat kerrasta opikseen ja pykäsivät peliään varsin paljon sunnuntaista, jolloin omissa helisi pikkuisen tiuhempaan tahtiin.

Kun toinen Kolmosen joukkue, Sundom IF, saapui vieraisille oli oma pää tilkitty tiiviiksi ja vastaavasti tällä kertaa hukattiin selvästi vähemmän avopaikkoja. Mitä nyt muutama läpiajo, pari tyhjää maalia ja yksi pilkku. Siis voihan toki voittamisen tehdä hankalaksikin, jos niin haluaa. Toisaalta yleisölle on tarjottava jännitystä ja siinä Jari Kujalan suojatit todella onnistuivat tälläkin kertaa.

Vierailijan kärkimiehet tarjosivat ensimmäisellä puoliajalla haasteita kotijoukkueelle paitsi pelillisillä ansioillaan myös muutamilla ulkojalkapalloilullisilla kujeillaan, joista harmittavan suuri osa meni myös läpi palloilujuristien seulan. Joskin, ottelu oli varmasti kiusallinen tuomittava, sillä vierailija SIF alkaa muistuttaa yhä enemmän FC Korsholmin joukkuetta, eikä sitä oikein voi tässä kohdassa pitää kohteliaisuutena.

Jo ensimmäisten kymmenen minuutin aikana Joonas Kuivalaisella oli parikin paikkaa viimeistellä johtomaali, mutta eipä uponnut. Paikkansa oli vieraillakin pallon käytyä ylähirressä ja Atte Tervasmäen torjuttua yhden vaarallisen vaparin kulmaksi.

Juuri ennen taukoa nähtiin sitten aikamoinen sikermä tapahtumia. Ensin Lasse Männikköä ravisteli jonkinlainen säälikohtaus kun mies ei malttanut käyttää Sundom IF:n veskarin ja alakerran hortoiluja maalin muodossa hyväkseen, vaan laukoi pallon tolppaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin ylösnoussut Tiitus Lehtinen toimitti pallon ylärimaan ja juuri ennen taukoa vieraiden maalivahti kolasi Jesse Hautalan pahannäköisesti alueella aiheuttaen rankkarin, josta Johannes Saranpää viimeisteli taukonumeroiksi 1-0.

Toiselle puoliajalle valmentaja Jari Kujala nakkasi seitsemän paria tuoreita jalkoja ja Kerho iskikin niitiksi heti toisen maalinsa kun toista puolaikaa oli pelattu vain pari minuuttia.

Petri Huttu tarjoili mainion kulmurin, josta aivan omiin korkeuksiinsa noussut Tiitus Lehtinen puski ylhäisestä yksinäisyydestään 2-0 -osuman.

Sundom IF pääsi yrittämään pariin otteeseen kavennusta melko mukavilta tonteilta. Kertaalleen Juho Mäki-Maunus pelasti pallon maaliviivalta ja toisen vaarallisen vapaapotkun tauolta maaliin tullut Matias Lemmetty torjui upeasti kulmuriksi.

Kerholla oli toki tilaisuus mennä kolmen maalin johtoonkin, sillä 69. minuutilla Matias Lampinen hankki ottelun toisen pilkun isännille. Itse pallon taakse astellut “Killi” ei kuitenkaan saanut palloa verkkoon saakka, vaan kajautti pilkun putkeen ja näin loppunuemroiksi jäi 2-0.

Kokonaisuutena peli oli jo huomattavasti järkevämpää kuin sunnuntaina. Viime kaudella Kolmosessa viidenneksi sijoittunut Sundom IF, joka kaatoi edellisessä pelissään Kakkosen Kraftin oli pelillisesti täydellinen vastaantulija Nelosessa pelaavaa Kerhoa vastaan.

Kerhon kokoonpano oli oli sunnuntaista muuttunut jonkin verran ja valmentaja Jari Kujalalla onkin positiivinen ongelma materiaalin laajuuden myötä. Uusna kasvoina nyt kehissä nähtiin maalivahdeista Matias Lemmetty ja kenttäpelaajista Sarannpää veljekset, Timo Taipale, Samuli Mäenpää, sekä edustuksen ryhmästä Jaakko Vähäpesola ja Tiitus Lehtinen. Vielä on debyytti Kerhon asussa näkemättä Olli Rintamäeltä ja Ramelo Loddinilta.

SJK: Atte Tervasmäki (Matias Lemmetty), Jussi Männikkö (Sami Metsäranta), Tiitus Lehtinen (Samuli Mäenpää), Timo Taipale (Juho Mäki-Maunus), Mikko Hakanen (Petri Huttu), Lasse Männikkö, Johannes Saranpää (Herman Mäenalanen), Henri Saranpää (Janne Mäntylä), Jaakko Vähäpesola (Matias Lampinen), Joonas Kuivalainen (Juuso Koskela)