123 456 7890

Ressuille kuudes peräkkäin
SJK Reservit – Närpes Kraft/2 4-2 (2-1)
14 min 0-1 Carl Ivars
29 min 1-1 Henri Saranpää
41 min 2-1 Joonas Kuivalainen
60 min 3-1 Joonas Kuivalainen
63 min 3-2 Rickard Karlå;
80 min 4-2 Akseli Metsä-Ketelä

SJK Reservien voittokulku Vaasan Piirin Nelosessa jatkuu. Joukkue kaatoi helteisessä säässä Närpes Kraft/2:n kahdella maalilla, mutta paikkoja riitti tuhlattavaksi asti.

Vaikka kotijoukkue ottikin pelin haltuunsa heti alusta alkaen, tekivät vieraat ottelun ensimmäisen maalin kuin hiukan varkai. Ensin Konstantin Reinitsan kolautti tolppaa ja pari minuuttia myöhemmin Carl Ivars pääsi puskemaan läheltä pallon maaliin Tomi Peltokankaan käsien kautta kulmurista.

Vartin verran vieraat pystyivät pitämään johtonsa, mutta sitten kotijoukkue iski. Paikka pelattiin kauniisti Henri Saranpäälle, joka pisti taidokkaasti pallon aivan takanurkkaan virtuaalisen pelikellon oltua minuuttia vaille puolen tunnin kohdalla.

Vielä ennen tauko isännät menivät ottelussa johtoon Joonas Kuivalaisen huikealla laukauksella, johon ei vieraiden maalissa seisonut Isak Lund ehtinyt räväyttää silmäänsäkään.

Toisella puoliajalla kotijoukkueen dominointi jatkui entistäkin selvempänä. Varsinkin Jesse Hautalalla oli tukku loistavia paikkoja iskeä peliväline verkkoon, mutta nyt oli tähtäimessä malka, eikä maalinteko onnistunut. Se onnistui sen sijaan Joonas Kuivalaiselta uudemman kerran nuorukaisen vietyä kotijoukkueen kahden maalin johtoon tasan tunnin pelin jälkeen.

Pienimutoinen torkkutuokio kuitenkin päästi vieraat taas tavallaan peliin mukaan. Kraftin Rickard Karlå; nimittäin laukoi kavennuksen vain kolme minuuttia edellisen osuman jälkeen. Sen lähemmäs vierasjoukkue ei päässytkään. SJK Reservit sen sijaan kuritti vieraita vielä kertaalleen A-juniori Akseli Metsä-Ketelän toimesta. “Aku” iski toisen maalinsa resseujen peleissä ottelun 80. minuutilla tehden loppunumerot valmiiksi.

Voitto pitää SJK Reservit tiukasti sarjan kärjessä. Takana Sisu-Pallo väijyy kolmen pisteen päässä voitettuaan tänään huikeassa ilotulituksessa FC Kuffenin 5-4. Kun Lapuan Ponnistus meni takkuamaan vieraissa Malax IF:ää vastaan häviten 3-2 on sarjan kärki kovin seinäjokelainen.

Isäntien otteissa on ihan toisenlaista pelaamisen makua kuin monen muun Nelosen joukkueen. Se näkyy kentällä varsin selvästi. Maalipaikkoja luotiin tänäänkin ihan huikea määrä. Jos niistä edes 30 % saataisiin viimeisteltyä, numerot olisivat ottelusta toiseen tyrmääviä, mutta eivät pelit toki huonosti ole menneet nytkään.

Kotijoukkueen voittoa himmensi hieman Jaakko Lammen nilkkavamman uusiutuminen. Sopii toivoa, ettei “Jaskan” nilkka hajonnut uudelleen.

Ressut jatkavat pisteiden saalistamista todella vaikealla vierasreissulla tiistaina, jolloin ryhmä suuntaa Korsnäsiin.

SJK Reservit: Tomi Peltokangas, Samuli Mäenpää, Vesa Kivimäki, Jaakko Lampi (78. Herman Mäenalanen), Sami Metsäranta (83. Tuomas Kallionpää), Johannes Saranpää, Jaakko Vähäpesola (56. Juuso Koskela), Joonas Kuivalainen, Henri Saranpää (46. Jesse Hautala), Matias Lampinen (56. Akseli Metsä-Ketelä), Ville Pakkala