123 456 7890

Seinäjoen pieni kenttä palveli vierasjoukkue Rovaniemen Palloseuran pelisuunnitelmaa täydellisesti ja se onnistui nappaamaan voiton kärkipään kamppailussa. RoPS puolusti ja prässäsi valtavalla asenteella koko ensimmäisen puoliajan ja tässä sitä helpotti pelin alun kulmatilanteesta tullut johtomaali, sekä kova myötätuuli. Toisella puoliajalla RoPS väsyi ja SJK sai luotua ennemmän tilanteita, mutta tänään SJK:lla ei ollut edes onni puolellaan ja joukkue myös sortui paikkojen tuhlailuun. Ei mitään pois kuitenkaan vierailijalta, sillä RoPS pelasi vahvuuksillaan erinomaisen ottelun ja ansaitsi voittonsa. Se oli myös joukkueen kahdeksas viimeisen yhdeksän pelin aikana ja sen myötä RoPS nousi pisteellä SJK:n ohi sarjataulukossa. SJK tippui kolmanneksi. Veikkausliigan sunnuntain muut ottelut päättyivät käsittämättömästi kaikki 0-0 lukuihin, joten sarjatilanne pysyy muuten ennallaan. Ensi viikolla vietetään maajoukkuetaukoa ja seuraavan kerran SJK pelaa keskiviikkona 17.6. kun se kohtaa vieraskentällä Helsingissä HJK:n.

SJK – RoPS 0-1 (0-1)
0-1 8 min Mika Mäkitalo

RoPS sai ottelun alussa lukuisia erikoistilanteita ja kahdeksannella minuutilla kulmapotku tuotti tulosta. Moshtagh Yaghoubi antoi kulmapotkun ja Cedric Gogoua voitti pääpallon. Pallo tuli kuitenkin boksin rajalle Mika Mäkitalolle, joka laukoi sen komeasti maaliin. 23. minuutilla Johannes Laaksonen laukoi hyvän vedon kaukaa, mutta pallo meni puoli metriä yli maalin. SJK:n tasoitus oli lähellä 44. minuutilla. Mehmet Hetemaj antoi läpisyötön boksiin Johannes Laaksoselle, joka yritti vielä kääntää keskelle Tucolle. Syöttö jäi kuitenkin hiukan taakse, eikä toisesta aallosta tullut Pavle Milosavljevickaan aivan ehtinyt palloon.

52. minuutilla Juha Piriselle avautui Mika Mäkitalon syötönkatkon ansiosta erinomainen maalipaikka, mutta Mihkel Aksalu torjui. Kymmenisen minuuttia tämän jälkeen Toni Lehtinen keskitti oikealta laidalta maalin eteen Tucolle, jonka jatko meni kuitenkin sivuverkkoon. 71. minuutilla Bahrudin Atajic antoi hyvän vapaapotkun ja Tuco pääsi puskemaan hyvästä paikasta, mutta vaikeasta asennosta lähtenyt pusku meni ohi maalin.

Kaksijakoinen peli. Aloitettiin tosi hyvin. Saatiin paljon kulmia, vapareita ja painetta SJK:n päätyyn. Maalin jälkeen SJK sai vähän otetta ja ensimmäisen puoliajan lopussa SJK sai luotua paikkoja. Pelattiin joukkueena hyvää puolustuspeliä. Pyritään pelaamaan vähän vastustajan mukaan ja tänään onnistuimme hyvin, sanoi RoPS:n Antti Okkonen.

Vaikeutui heti, kun RoPS sai maalin aika alkuun. RoPSin hyvyyttä, kun saivat luotua painetta ja erikoistilanteita. Erikoistilanteet ovat RoPSin vahvuus. RoPS pystyi hyvin rikkomaan meidän peliä eikä saatu missään vaiheessa peliä pyörimään. Toisella puoliajalla päästiin peliin mukaan ja saatiin tarpeeksi paikkoja tasoitukseen, mutta RoPS ansaitsi tänään voiton, sanoi SJK:n Johannes Laaksonen.

Kova ja kiivas kamppailu. Molemmat joukkueet pystyvät pallonhallintapeliin, mutta kun meidät laitetaan samaan kehään niin alkaa sattumaan ja tapahtumaan. Molemmat ottavat toisiltaan aikaa pois ja kontakteja tulee paljon. Ensimmäisellä jaksolla ei päästetty SJK:ta juuri mihinkään. Toiselle jaksolle SJK paransi syöttöpeliään. SJK pääsi välillä painamaan, mutta sitten me taas pääsimme iskemään vaarallisesti vastaan, sanoi RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen.

Ei ole sattumaa, että RoPS on voittanut kahdeksan viimeisestä yhdeksästä ottelustaan. Tänäänkin nähtiin, että RoPS on tosi vahva joukkue. Jos antaa RoPSille ensimmäiseen seitsemään minuuttiin viisi kulmaa, niin todennäköisyys maaliin kasvaa. RoPS prässäsi hyvin, emmekä pystyneet syöttämään, vaikka tilaa olikin. Päästiin ensimmäisen jakson loppua kohden paremmin peliin mukaan. Luotiin toisella jaksolla riittävästi paikkoja maaliin. RoPS oli yhden maalin verran parempi, me ei oltu tänään hyviä, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin vierasjoukkueen puolustaja Faith Friday Obilor ja kaksi tähteä lähti myös vierailijan matkaan, kun maalintekijä Mika Mäkitalo pokkasi toisen palkinnon. SJK:n Wayne Brown ansaitsi tänään yhden tähden.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Pavle Milosavljevic, Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen, Wayne Brown, Ariel Tuco Ngueukam, Toni Lehtinen (63› Bahrudin Atajic), Zeljko Savic, Akseli Pelvas, Cedric Gogoua ja Mehmet Hetemaj (54› Richie Dorman).

Kaikki kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

Nyt edessä on maajoukkuetauko. SJK pelaa seuraavaksi vierasottelun keskiviikkona 17.6. kun se kohtaa Helsingin Sonera Stadiumilla sarjaa johtavan HJK:n. Ottleuun pyrtään järjestämään kannattajamatka ja tuosta tiedotetaan lisää ensi keskiviikkona.