123 456 7890

SJK Akatemialle ei löydy pysäyttäjää, kun sarjakakkosena oleva RoPS/2 kaatui murskaluvuin OmaSp Stadionilla. Samalla sarjajohto Kakkosen C-lohkon kärjessä kasvoi jo kymmeneen pisteeseen, kun kaudesta on puolet pelattuna. Peli alkoi heti SJK Akatemian komennossa ja kun vasta vartti oli takana, oli tilanne jo 2-0. Lopullisesti kamppailu pisteistä tyrehtyi puolen tunnin kohdalla tulleeseen 3-0 maaliin. Nollapeliä ei kuitenkaan saatu, kun pallo kimpoili harmittavasti vähän ennen loppua, omasta pelaajasta ohi maalissa pelanneen Aleksi Luoman. Vuonna 2001-syntynyt Luoma, teki ottelussa miesten sarjojen debyyttinsä, pelatenkin oikein hyvän ottelun. SJK Akatemialle osuu nyt pieni tauko, kun ensi viikolla ei ole peliä. Pelit jatkuu taas kotipelillä parin viikon päästä lauantaina 20.7. klo 17:00, kun OLS saapuu vieraaksi OmaSp Stadionille.

5-1 73 min oma maali

SJK Akatemia sai otteluun salama-alun, kun Jeremiaha Streng riisti pallon puolustajalta ja pääsi yksin vastatusten maalivahdin kanssa. Streng sijoitti pallon varmasti hänen ohitseen. Maalin jälkeen SJK Akatemia painoi samantien uudelleen pelin vieraiden päätyyn, eikä RoPS/2 päässyt palloon useampaan minuuttiin.

Myös Jyri Kiuru sai avausosumansa pelin alkupuolella, kun RoPS-puolustaja antoi heikon syötön alaspäin ja Kiuru ehti siihen ensimmäisenä. Peli loppui käytännössä Maximo Tolosen maaliin puolen tunnin pelin jälkeen, kun Tolonen pääsi linjan taakse vapaaksi, Robbie Malolon tarjoileman komean tsippisyötön seurauksena. Tauolle mentiin siten 3-0 tilanteessa.

Toinenkin puoliaika alkoi SJK Akatemian painostuksella ja 4-0 maali syntyi, kun toinen jakso oli ollut käynnissä vasta pari minuuttia. Joonas Lautamaja jatkoi siinä puskulla Daniel Håkansin antaman kulman takatolpalta etutolpalle, ja siellä Kiuru oli metrin päässä maaliviivaa, puskien pallon sisään.

Lisää tuli, kun Kiuru ja Streng pääsi vastahyökkäykseen laidoiltaan. Kiuru haki jo hattutemppua, mutta maalivahti sai käden hienosti väliin. Streng ehti ensimmäisenä paikalle ja laittoi karat sisään, vaikka parikin RoPS-puolustajaa koitti estellä maaliviivalla.

RoPS sai ainokaisensa, kun pallo tuli sivuvaparin jälkeen SJK Akatemian maalin edustalle ja meni läheltä oman puolustajan kautta sisään. Harmillisesti samalla meni nollapeli maalivahti Aleksi Luomalta, joka teki ottelussa debyyttinsä ja pelasi erinomaisen pelin. Alunperin maaliin merkitty Severi Ikäheimo vaihdettiin vain vähän ennen ottelun alkua sivuun. Ikäheimo on ollut kipeänä aiemmin ja näin Luomalle avautui paikka miesten sarjojen ensimmäiseen esiintymiseen.

Saatiin peliin oikein huippualku. Oli kyllä hyvä esitys ja eipä tästä hirveästi ole parantamisen varaa. Tietysti se yksi maali meni omiin, mutta se oli tietyllä tavalla jo kosmetiikkaa. Harmittaa tietenkin Aleksi Luoman puolesta, mutta hän pelasi muuten tosi hyvän pelin. Hän oli jalalla hyvä ja oli muutenkin hyvin mukana. Ikäheimo on ollut vähän kipeänä, niin muutimme vähän ennen peliä maalivahtia, kertoi SJK Akatemian valmentaja Jani Uotinen.

Tulokset ovat olleet tähän asti huippuluokkaa, samoin tekeminen koko joukkueella. Se, ja asenne on ollut huippuluokkaa niin peleissä kuin harjoituksissa, joten ei voi olla kuin tyytyväinen. Jokaiseen peliin lähdetään keskittyneesti ja oikealla asenteella. Hoidetaan hommat kunnialla. Kuten olen aikaisemminkin sanonut, niin ei nämä helppoja pelejä ole koskaan. Aina pitää se duuni tehdä voiton eteen. Ollaan se tehty nöyrästi joka kerta. Ja täytyy jatkaa samalla tavalla tauon jälkeen, kuvailee Uotinen kauden ensimmäisen puoliskon teesejä.

Se hyvä flow tulee tekemisen kautta. Tämä on selvää jatkumoa viime kauteen. Olemme vain parantaneet siitä pienissä asioissa todella hyvin. Varsinkin puolustussuuntaan olemme olleet tällä kaudella jämeriä. Olemme päästäneet tosi vähän maaleja. Ja teemme työtä joukkueena. Maalipaikkoja ei vastustaja hirveästi saa ja kaikki sitoutuu siihen, hyökkääjistä lähtien, kiittelee Uotinen vielä lopuksi joukkuettaan.

SJK Akatemia: Aleksi Luoma MV, Sami Sipola, Ville Pajula, Joona Lautamaja, Joel Mero (46’ Ville Tikkanen), Robbie Malolo, Maximo Tolonen (46’ Juuso Takanen), Daniel Håkans (72’ Nicolas Kotamäki), Jyri Kiuru, Jeremiah Streng ja Joonas Lepistö.