123 456 7890

SJK jäi pisteittä 1-2 tappiolla IFK Mariehamnin vieraana. Ensimmäisellä puoliajalla SJK:n peli näytti hyvältä ja pallohallinta oli SJK:lla. Erfan Zeneli pääsi ampumaan vapaapotkusta pallon kohti yläkulmaa, mutta harmillisesti se kolahti vain pystypuuhun. Toisella puoliskolla IFK sai paremman alun ja sai kovalla prässillä SJK:n pelin sekaisin. Se tuotti tulosta ensin rangaistuspotkun muodossa ja lisämaali syntyi SJK:n hyökkäyksen jälkeen vastaiskusta. SJK painoi pelin vielä isäntien päätyyn ja sai lohdutusta Vahid Hambon ensimmäisen SJK-maalin muodossa, mutta aika ei enää riittänyt tasoitukseen. Tappio oli ensimmäinen Veikkausliigassa Page-Lehtinen -kaksikon alaisuudessa. Ensi viikolla on maajoukkuetauko ja pelit jatkuu tauon jälkeen, kun HJK saapuu jälkeen Seinäjoelle vieraaksi. Pelejä on jäljellä kaikkiaan neljä ja edelleen SJK omaa saumat mitaleille sillä ero kolmanteen sijaan on vain neljä pistettä. Ennakkoliput 12.10. pelattavaan SJK – HJK otteluun SJK:n verkkokaupasta.

IFK Mariehamn – SJK 2-1 (0-0)
1- 0 61 min Aleksei Kangaskolkka rp.
2-0 78 min Robin Sid
2-1 89 min Vahid Hambo

SJK pelasi hyvän ensimmäisen puoliajan, ja pystyi hallitsemaan palloa hyvin. Maalipaikat olivat kuitenkin molemmilla vähissä. SJK:n johtomaali oli erittäin lähellä 18. minuutilla. Aristote Mboma kaadettiin noin 20 metrissä vapaapotkun arvoisesti. Erfan Zenelin erinomainen vapaapotku kolahti tolppaan.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin ”Totti” nousi hyvin vasemmalta laidalta ja syötti boksiin Erfan Zenelille. Zeneli pääsi laukomaan, mutta veto meni Albin Granlundin kautta kulmapotkuksi.

IFK Mariehamnin ensimmäisen puoliajan paras paikka tuli vastahyökkäyksestä kymmenisen minuuttia ennen taukovihellystä. Pallo pelattiin nopean pallonsiirtelyn jälkeen Amos Ekhalielle, jonka veto meni kuitenkin ohi maalin.

SJK:lla oli kulmapotkun jälkitilanteessa vielä kelvollinen paikka, kun Billy Ions pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta veto suuntautui yli maalin.

Toisen puoliajan alku oli varsin sekava, eikä kumpikaan saanut kunnolla syöttöpeliään kuntoon. IFK Mariehamnin Aleksei Kangaskolkka pääsi heti toisen puoliajan alkuvaiheessa puolittaiseen läpiajoon. Kangaskolkan zippi vieri lähes maaliviivalle asti, mutta Joel Mero ehti kuin ehtikin väliin ja pystyi purkamaan tilanteen.

Hetkeä myöhemmin Erfan Zeneli ohitti tyylikkäästi puolustajan, ja kokeili kaukovetonsa tehokkuutta. Terävä kuti meni kuitenkin ohi maalin.

IFK Mariehamn meni ottelussa johtoon 61. minuutilla tarpeettoman helposti rangaistuspotkusta. Aleksei Kangaskolkka laukoi pallon varmasti maaliin.

Reilua varttia myöhemmin Kangaskolkka jatkoi päällään pitkän avauksen täyteen vauhtiin Robin Sidille, joka vei kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle.

Ottelun lopussa SJK pystyi vielä luomaan varsin hyviä kavennuspaikkoja. Aristote Mboma ja Vahid Hambo pelasivat hyvin vasemmassa laidassa. Mboma keskitti maalin eteen Jesse Sarajärvelle, mutta IFK:n puolustaja pystyi häiritsemään sen verran, että seurauksena oli vain maalipotku. Mehmet Hetemaj syötti pari minuuttia myöhemmin Aristote Mbomalle boksiin, mutta Kristian Kojola pystyi blokkaamaan vedon.

Lopulta SJK tuli vielä maalin päähän, kun Vahid Hambo sai pallon vapaaseen paikkaan sekavan tilanteen päätteeksi. Hambo laukoi pallon varmasti maalin, ja herätti vielä pienen toivonkipinän vieraspisteestä. Maali oli Hambon ensimmäinen SJK-paidassa.

Lisäajalla sivuverkko heilui molemmissa päissä. Ensin Aleksei Kangaskolkka, ja sen jälkeen Erfan Zeneli.

Ensimmäinen puoliaika me pelattiin tosi hyvin. Kontrolloimme täysin ja IFK juoksi vain pallon perässä. Toisella puoliajalla he nostivat vähän prässiä ja me mentiin täysin lukkoon. He tekivät sitten maalin, jonka jälkeen he taas pudottivat prässinsä ja me pääsimme pelaamaan tosi hyvin. Kun ne teki sitten toisen maalin, se oli ihan eri peli sen jälkeen. Me painettiin lopussa ja Vahid Hambo teki tosi hyvän maalin. Pienestä se oli kiinni ja aika tyypillinen peli tämä oli IFK:ta vastaan. Oikeastaan pääsimme jopa vähän ennakkoajatuksia enemmän kontrolloimaan palloa, kommentoi SJK:n puolustaja Dani Hatakka ottelun jälkeen ISTV:n haastattelussa.

Vähän meillä on sitä että päästään kolmeen-neljäänkymppiin hyvin ja siten aletaan miettimään mitä sitten. Meillä on hyvä uusi pelisysteemi millä me nyt pelataan, ja olemme sen kanssa nyt näin pitkällä. Tarvitaan vielä lisää aikaa. Kaikki on vielä sarjassa europaikkojen suhteen auki. Enemmän se vaatii meidän omia nappisuorituksia kuin muiden epäonnistumisia. Pitää melkein kaikki loput matsit voittaa ja pitää aloittaa maajoukkuetauon jälkeen HJK:sta, sanoi Hatakka haastattelun lopuksi.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Dani Hatakka,
Billy Ions (78’ Jesse Sarajärvi), Matti Klinga (71’ Vahid Hambo), Joonas
Sundman, Jarkko Hurme, Obed Malolo, Aristote Mboma, Mehmet Hetemaj ja
Erfan Zeneli.

SJK:n seuraava ottelu on maajoukkuetauon jälkeen torstaina 12.10. klo
20:00 pelattava SJK – HJK. Ottelun ennakkoliput saat arkisin klo 9-16
SJK Shopista tai kaikkina vuorokauden aikoina SJK:n verkkokaupasta. Kauden loput neljä ottelua löydät SJK:n nettisivujen otteluohjelmasta.