123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho eteni Liigacupin puolivälieriin pelaamalla tasapelin Pietarsaaren Jaron kanssa Tellushallissa lauantai-iltana. Ensimmäisellä puoliajalla SJK joutui suorittamaan jo kaksi vaihtoa, kun kaksinkamppailutilanteissa Gert Kams ja testimies Carlos Lopz loukkaantuivat. Lopzilla aukesi silmäkulma läpiajotilanteessa ja Kams taittoi nilkkaansa kun vasta 5 minuuttia oli pelattu ottelusta.
Toiselle puoliajalle Kerho tuli sisuuntuneena ja iski tasoitusmaalin lisäksi pallon toistamiseen maaliin asti, mutta tämä maali hylättiin paitsiona. Näin SJK sijoittuu alkulohkossa toiseksi VPS:n jälkeen ja Jaron Liigacup taival päättyy tähän.

FF Jaro – SJK 1-1 (1-0)
1-0 38 min Markus Kronholm
1-1 50 min Marco Matrone

Ottelu alkoi SJK:n osalta synkästi, sillä Gert Kams joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia jo 5. minuutilla. Jaron Markus Kronholm pääsi ensimmäisenä yrittämään maalintekoa, mutta laukaus 16-alueen ulkopuolelta epäonnistui ja pallo viuhui yli ja ohi maalin. Vartin pelin kohdalla Mathias Kullströmille siunautui loistopaikka, mutta mies veti pallon lähietäisyydeltä yli. Pian tämän jälkeen David Carlsson oli erittäin lähellä maalintekoa, mutta Mihkel Aksalun huikea venytys piti tilaneen 0-0:ssa. Viitisen minuuttia tämän jälkeen Hendrik Helmken pusku pysähtyi ylärimaan ja Kronholm tuhri avopaikkansa.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Jaro sai palkinnon selkeästä hallinnastaan. Valitettavasti 1-0 –maali tuli melkoisena lahjana, sillä Kronholm pääsi laukomaan pallon tyhjään maaliin. Timo Tahvanainen hävisi laidassa kaksinkamppailun Jonas Emetille. Aksalu tuli tilanteessa vastaan, mutta Emet sai pelattua pallon Kronholmille ja tauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Ensimmäinen puoliaika sujui lähes täysin Jaron hallinnassa. SJK:lla oli suuria ongelmia päästä kunnolla hyökkäysalueelle, eikä maalipaikkoja ollut oikeastaan yhtään. Toiselle puoliajalla SJK kuitenkin paransi selvästi.

Toinen puoliaika alkoikin mainiosti. Viime kaudeksi Jarosta kultamustaan siirtynyt Timo Tahvanainen antoi vapaapotkun ja toinen ex-jarolainen, Marco Matrone jatkoi pallon maaliin. Lisää meinasi tulla jo seuraavalla minuutilla, kun toiselle puoliajalle kentälle vaihdettu ja pirteästi esiintynyt Teemu Pennikangas pääsi tekopaikkaan Johannes Laaksosen syötöstä. Jesse Öst onnistui kuitenkin torjunnassaan.

Penni onnistui pistämään pallon maaliinkin, mutta avustava liputti tilanteen paitsioksi. Lopussa Jaro tarvitsi maalia, SJK ei. Pietarsaarelaiset eivät kuitenkaan onnistuneet luomaan kovinkaan vaarallisia maalintekopaikkoja. Lopussa Toni Lehtisellä oli vielä paikka sinetöidä jatkopaikka Tahvanaisen keskityksestä, mutta pusku suuntautui yli maalin.

Lisää maaleja ei enää nähty, joten SJK jatkaa Liigacupin puolivälieriin. Vastaan asettuu Kuopion Palloseura, jonka SJK voitti tammikuussa Wallsportissa 4-0. Ottelu pelataan sunnuntaina 9.3. Kuopiossa.

Iso tunnustus Jarolle, he pelasivat ensimmäisellä jaksolla erittäin hyvin. Olimme vähän liian passiivisia. Toki olisimme halunneet pelata paremmin, mutta emme pystyneet. Tauolla kävimme asioita läpi ja paransimme peliämme. Toinen puoliaika oli mielestäni tosi hyvä. Lopussa Jaro haki maalia ja sai painetta aikaiseksi, mutta puolustimme hyvin. Tämä oli ansaittu piste ja sen kautta jatkopaikka, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

SJK:n seuraava ottelu on Liigacupin puolivälierä vieraskentällä KuPS:a vastaan. Ottelu pelataan ulkokentällä, Savon Sanomat Areenalla, sunnuntaina 9.3. klo 15.00. Ottelun voittaja selviää Liigacupin välieriin.

SJK: Mihkel Aksalu, Gert Kams (7› Felipe Aspegren), Timo Tahvanainen, Pavle Milosavljevic, Zeljko Savic, Johannes Laaksonen (79› Matti Lähitie), Marco Matrone, Justin Moose, Juho Lähde, Hectr Garca (46› Teemu Penninkangas) ja Carlos Lopz (37› Toni Lehtinen).

Penkillä: Ville Viljala, Akseli Pelvas ja Jyri Hietaharju.

Keskikentällä kovasti töitä tehnyt Marco Matrone iski tänään ensimmäisen osumansa SJK paidassa.