123 456 7890

SJK kuittasi aiemman kotitappion viime kauden pronssimitalisti VPS:lle, voittamalla täsmälleen samoilla luvuilla VPS:n kotihallissaan lauantai-iltapäivänä.
SJK näytti jo menevän menojaan ensimmäisellä puoliajalla, mutta VPS pääsi tasoihin Thomas Kulan huikealla kaukovedolla ja erotuomari Ville Nevalaisen antamalla rangaistuspotkulla. Lopulta kuitenkin SJK:n Richie Dorman teki komean nousun ja vapautti Justin Moosen tekopaikkaan, eikä yhdysvaltalainen erehtynyt, vaan laittoi pallon varmasti taka-alakulmaan ja aloitti villit voitonjuhlat paikalle saapuneiden SJK kannattajien kanssa.
Myös testipelaajina mukana olleet katalonialaispelaajat onnistuivat, sillä hyökkääjä Carlos Lopez osui maalitolppien väliin ja Hector Garcia syötti ottelun avausosuman.

VPS – SJK 2-3 (0-2)
0-1 05 min Juho Lähde
0-2 12 min Carlos Lopez
1-2 78 min Thomas Kula
2-2 86 min Sebastian Strandvall rp.
2-3 88 min Justin Moose

SJK sai otteluun loistavan alun, kun Juho Lähde onnistui maalinteossa jo viiden minuutin pelin jälkeen. Lisää tuli vajaa kymmenen minuuttia sen jälkeen, kun espanjalainen testipelaaja Carlos Lopez iski lähes samanlaisen maalin kuin Lähde. Molemmat laukoivat suunnilleen samoilta jalansijoilta, maalivahdista katsottuna vasempaan alakulmaan. Pian tämän jälkeen Lopez pääsi yrittämään maalintekoa uudelleen, muttei saanut riittävästi voimaa puskuunsa.

VPS:ssä testissä oleva Kimmo Hovi pääsi parinkymmenen minuutin kohdalla hyvään laukaisupaikkaan 16-alueen rajalta, mutta laukaus suuntautui selvästi yli. Sen jälkeen SJK:n toisella espanjalaisella testipelaajalla, Hector Garcialla oli oma paikkansa lisätä SJK:n johtoa, mutta Henri Sillanpää torjui maalillaan helposti.

Maalipaikoilla ei ensimmäisellä juhlittu. Kahden nopean maalin jälkeen SJK ei päässyt hyviin maalipaikkoihin, toisaalta VPS:ltä ne puuttuivat kokonaan.

Ottelu jatkui samanlaisena myös toisella puoliajalla. Maalipaikat olivat molemmilla joukkueilla pitkään harvassa ja paikallisottelun tunne näkyi selvästi. Molempien joukkueiden kannattajat pitivät hyvin ääntä katsomossa ja luonnollisesti myös kentällä oli tunnetta eikä tilanteissa säästelty. Parikymmentä minuuttia ennen ottelun loppua VPS:n Thomas Kula pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta Mihkel Aksalu torjui helposti. Tämän jälkeen Sebastian Strandvall laukoi vaparin 30 metristä hiukan yli.

Tämän jälkeen SJK:lla oli muutama erittäin hyvä paikka ratkaista ottelu lopullisesti. Ensin Richard Dorman nousi hienosti laidalta ja pääsi hyvään tekopaikkaan. Laukaus meni kuitenkin niukasti takakulmasta ohi. Myös Gert Kams pääsi SJK:n hyvän pallonsiirtelyn päätteeksi loistavaan paikkaan, mutta virolaispakin laukaus suuntautui kuitenkin selvästi yli maalin.

Kymmenisen minuuttia ennen ottelun loppua VPS sai vapaapotkun kulmalipun tuntumasta. Strandvall pelasi sen Kulalle, joka tykitti pallon erittäin komeasti, todellisella euromaalilla ohi Aksalun. Eikä VPS jättänyt kiriään siihen, Gert Kams joutui rikkomaan Jesper Engströmiä pilkun arvoisesti. Sebastian Strandvall laukoi rankkarin varmasti maaliin ja yhtäkkiä SJK:n kahden maalin johto oli kadonnut.

Ottelun huikea loppuhuipennus oli kuitenkin vielä edessä. Richard Dorman vei useamman VPS-pelaajan nippuun komeasti ja syötti pallon 16-alueen rajalta VPS-puolustuksen läpi. Ensimmäisenä paikalle ehti vikkeläkinttuinen Justin Moose, joka harhautti Sillanpään ja laukoi pallon maaliin.

Voiton ansiosta SJK nousi lohkossa toiseksi. SJK voittaa lohkon, mikäli se voittaa ensi lauantaina Jaron vähintään neljällä maalilla. Jatkopaikkaan riittää tasapelikin ja jos Jaro voittaa, tippuu SJK Liigacupista. SJK:n päävalmentaja Simo Valakari oli tyytyväinen omiensa otteisiin, mutta löysi parannettavaakin.

Hieno ensimmäinen jakso meiltä, mutta turhaan päästettiin Vepsu peliin mukaan. Jätkien halu ottaa se voitto, oli huikea. Lopussa puolustettiin hyvin eikä ollut enää ongelmia. Koko ajan mennään eteenpäin. Edelleen syöttöpeliä pitää parantaa. Kun olemme aktiivisia, liikumme ja syötämme hyvin, olemme hyvä joukkue. Testipelaajiin täytyy tietenkin olla tyytyväinen. Lopez teki ja Hector syötti yhden maalin ja pelasi muutenkin älykkäästi. Ei ollut kuitenkaan helppo paikka tulla ja pelata heti näin kovaa joukkuetta vastaan heidän kotikentällään, sanoi Valakari voitokkaan vierasottelun jälkeen.

Ihan ansaittu voitto SJK:lle, he olivat vahvoja ensimmäisellä puoliskolla. Meillä peli oli hakemista ensimmäisellä puoliajalla, kommentoi VPS valmentaja Olli Huttunen ottelun jälkeen.

SJK kohtaa vielä Liigacupissa Pietarsaaren Jaron, ensi viikon lauantaina Pietarsaaren Tellushallissa. Voittamalla tuon ottelun vähintään 4-0 luvuin, SJK voittaisi koko lohkon ja tasapelikin varmistaisi jatkopaikan kilpailussa.

SJK: Mihkel Aksalu (78› Ville Viljala), Gert Kams, Timo Tahvanainen (57› Teemu Penninkangas, Pavel Milosavljevic, Zeljko Savic, Johannes Laaksonen (57› Justin Moose) Marco Matrone, Juho Lähde, Hector Garcia ja Carlos Lopez (69› Akseli Pelvas)

Espanjalainen Hector Garcia pelasi koko ottelun ja mies oli järjestämässä Juho Lähteen avausosumaa. Oikean puoleisessa kovassa oleva Justin Moose ratkaisi ottelun iskettyään 2-3 -maalin Richie Dormanin upeasta noususta.