123 456 7890

Hyvä ensimmäinen puoliaika suli tauolla, kun SJK hävisi Tampereen Tammelassa. Ensimmäisellä puoliskolla näytti että SJK voittaa pelin, jos se vain jatkaa samaan malliin. Toisella puoliskolla kentällä nähtiin kuitenkin täysin eri SJK ja Ilves onnistui iskemään voittomaalin. Ilves ei juuri maalipaikoilla juhlinnut, mutta ei sitä tehnyt SJK:kaan. Ensimmäisellä puoliskolla Ilves meni johtoon helposti annetulla osumalla, mutta Tarmo Kink tasoitti komealla kaukolaukauksella. Ottelun ratkaisu nähtiin, kun Ilves sai pallon vaarattoman näköisessä tilanteessa takatolpalle, missä Tuure Siira upotti pallon helposti sisään. SJK lähtee kotimatkalle ilman pisteitä ja aloittaa valmistumisen ensi viikon PK-35 Vantaa kotiotteluun.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

Ilves – SJK 2-1 (1-1)
1-0 7 min Lauri Ala-Myllymäki
1-1 14 min Tarmo Kink
2-1 57 min Tuure Siira

Ilves sai otteluun mainion alun, kun Tuure Siira löysi oikealta laidalta boksissa olleen Lauri Ala-Myllymäen. Tämä kääntyi ja laukoi etualakulmaan, yllättäen Mihkel Aksalun maalissaan.

SJK kuitenkin otti pelin haltuunsa ja tasoitus nähtiin kymmenisen minuuttia myöhemmin. Se olikin komea. Ensin Mehmet Hetemaj pelasi lyhyen Tarmo Kinkin kautta. Tämä käytti palloa vielä ylösnousseella Jarkko Hurmeella. Lopulta Kink otti muutaman askeleen keskelle ja tykitti huikean kaukolaukauksen maalin yläkulmaan, aivan yläputken alle.

Ilves sai vielä ensimmäisen puoliajan lopussa vapaapotkun, mistä pallo ammuttiin SJK-maalin yläputkeen. Aksalu oli kuitenkin tilanteessa hyvin mukana ja kierteinen pallo osui vain putken yläpuolelle. Tauolle mentiin tasatilanteessa.

Ilves aloitti vahvasti myös toisen puoliskon ja voittomaaliin ehti kulua toisesta puoliskosta 12 minuuttia. Antto Hilska sai pallon oikealla laidalla ja miehen matala keskitys pomppi koko SJK puolustuksen takaa takatolpalle, minne oli unohtunut avausmaalin syöttänyt Tuure Siira. Siiralla oli helppo työ laittaa pallo maaliin.

SJK painosti koko ottelun lopun ja sai kertaalleen unelmatilanteen, jossa pallo osui myös tolppaan. Timo Tahvanainen nosti pallon vasemmalta laidalta kaarena pilkun kohdille, Ilves maalivahti Mika Hilander ajoi Tahvanaisen päälle ja kaksikko jäi makaamaan maahan. Keskitys purettiin puolustuksen toimesta, mutta siihen ehti ensimmäisenä Roope Riski. Riski koitti sijoittaa pallon etualakulmaan ruuhkan takaa, mutta pallo maaliin asti ehtinyt. Se kilahti tolpan ulko syrjään ja siitä takaisin peliin pääseen Hilanderin syliin.

Siten Ilves vei pisteet kotonaan 2-1 voitolla ja pettynyt SJK ryhmä joutui kotimatkalle tappio niskassaan.

SJK:n seuraava ottelu pelataan Seinäjoella, OmaSp Stadionilla, kun SJK isännöi perjantaina 8.7. klo 18.30 PK-35 Vantaata. Ottelun liput ovat jo myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Henri Aalto, Matej Hradecky, Timo Tahvanainen, Ariel Tuco Ngueukam (64› Youness Rahimi), Roope Riski, Matti Klinga (58› Johannes Laaksonen), Tarmo Kink (79› Jesse Sarajärvi), Teemu Penninkangas, Jarkko Hurme ja Mehmet Hetemaj.