123 456 7890

SJK avasi maalihanat Liigacupissa kunnolla Pietarsaaren Jaron kustannuksella ja onnistui varsinkin toisella puoliajalla hyvin tilanteista. Jaro puolusti vielä ensimmäisen puoliajan tiiviisti ja piti SJK:n poissa parhailta maalipaikoilta, mutta toisella puoliajalla ei jalka enää jaksanut nousta. Lopulta Jaron Peter Opiyon ulosajo toisen puoliajan loppupuolella lopetti viimeisetkin pyristelyt. SJK maalissa Jere Koponen pääsi tänään helpolla iltapuhteella. Päivän sankarit olivat Tuco ja testimies Bahrudin Atajic, jotka molemmat iskivät maalin ja syöttivät yhden. Yleisöä hallissa oli täysi tupa, kun 504 katsojaa oli tullut paikalle.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty

SJK – FF Jaro 4-0 (1-0)

1-0 41 min Akseli Pelvas

2-0 48 min Ariel Tuco Ngueukam

3-0 82 min Bahrudin Atajic

4-0 85 min Marco Matrone

Kahdeksannella minuutilla Bahrudin Atajic laukoi rankkarialueen ulkopuolelta ja Jaron maalivahti Emil Öhberg haparoi torjunnassaan hieman, mutta pietarsaarelaiset saivat lopulta selvitettyä tilanteen. Paria minuuttia myöhemmin Jesse Sarajärvi antoi erinomaisen vapaapotkun ja Cedric Gogoua pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta pusku suuntautui yli maalin. Parinkymmenen minuutin kohdalla Jesse Sarajärvi riisti pallon keskialueella ja rynnisti puolittaiseen läpiajoon. Sarajärvi tarjoili vielä viereen Tucolle, jonka laukaus meni hiukan yli maalin.

Ensimmäisen puoliajan lopulla SJK siirtyi ottelussa johtoon. Tuco syötti Akseli Pelvakselle, joka otti pallon taidokkaasti haltuun ja karkasi Jaro-puolustajilta. Emil Öhberg tuli vastaan, mutta Pelvas kiersi hänet ja iski pallon tyhjään maaliin.

Toinen puoliaika alkoi siitä, mihin ensimmäinen jäi. Jesse Sarajärvi teki esityön ja Tuco iski pallon maaliin Öhbergin längeistä. Tunnin pelin jälkeen 3-0-maali oli erittäin lähellä. Bahrudin Atajic laukoi kovan kudin vaparin jälkitilanteessa, mutta Öhberg esitti komean jalkatorjunnan.

Peter Opiyo lensi pelistä ulos suoralla punaisella taklattuaan Wayne Brownia rajusti laidassa. Kymmenen minuuttia ennen loppua Cedric Gogoua purjehti lähes koko kentän läpi ja syötti laitaan Joona Ala-Hukkalalle. Ala-Hukkala syötti takaisin Gogoualle boksiin. Gogoua syötti vielä Bahrudin Atajicille, joka laukoi pallon maaliin tolpan kautta.

Pari minuuttia myöhemmin pallo oli jälleen Jaron maalissa. Bahrudin Atajic syötti Marco Matronelle, joka iski loppunumeroiksi 4-0. Maali oli Matronelle kauden ensimmäinen, viime kauden ainoa maali syntyi myös Liigacupissa Jaroa vastaan.

SJK:n jokaisessa maalissa oli eri maalintekijä. Leveyttä siis riittää.

Se kertoo siitä, että hyökkäämme ja puolustamme joukkueena. Tämä on kollektiivista pelaamista, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Olen aika pettynyt meidän ekaan jaksoon. Aloitettiin peli hyvin ja syöteltiin ja tehtiin oikeita asioita. Ehkä kärsivällisyys loppui hiukan. Tiedettiin, että peli aukeaa, kun tehdään oikeita asioita ja niin kävi, Valakari jatkoi.

Kuvat Marko Tuominiemi / MyShot, luvaton käyttö kielletty.

SJK: Jere Koponen MV, Cedric Gogoua, Pavle Milosavljevic, Timo Tahvanainen, Richie Dorman (63′ Joona Ala-Hukkala), Marco Matrone, Wayne Brown, Bahrudin Atajic, Akseli Pelvas (46′ Juho Lähde), Jesse Sarajärvi ja Tuco (63′ Teemu Penninkangas).

Seuraavaksi SJK matkustaa Liigacupissa Vaasaan ja kohtaa ensi viikon keskiviikkona, 18.2. Vaasan Palloseuran Fennia Areenalla klo 18.30.