123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho eteni historiansa ensimmäistä kertaa Liigacupin finaaliin. Ensimmäistä kertaa koko kilpailussa mukana oleva Veikkausliigatulokas kaatoi välierässä viisinkertaisen Suomen Mestari HJK:n. HJK tosin tuli Seinäjoelle reservipitoisella kokoonpanolla ja ottelu olikin aika yksipuolinen, SJK:n pitäessä palloa suurimman osan ajasta.
HJK:n nuoret kuitenkin puolustivat hienosti ja viimeisenä lukkona maalivahti Valtteri Hirvonen piti vierasjoukkuetta pystyssä. Josun ampumalle komealle vapaapotkulle ei Hirvonenkaan enää voinut mitään ja SJK sai ansaitun voittonsa.

SJK – HJK 1-0 (0-0)
1-0 49 min Josu

Ottelun ensimmäinen tilanne syntyi SJK:n kulmapotkusta, kun Matti Lähitie pääsi ohjaamaan hyvästä paikasta. Ohjaus meni kuitenkin reilusti yli. Vartin kohdalla Teemu Penninkangas leikkasi laidalta keskelle ja syötti Richard Dormanille. Dormanin veto paristakymmenestä metristä suuntautui kuitenkin hieman ohi. Tämän jälkeen Johannes Laaksonen, Marco Matrone ja Dorman kokeilivat kaukaa tuloksetta. Carlos Lopez karkasi läpiajoon ja Elias Tamburini joutui kaatamaan hänet. Tamburini selvisi tilanteesta keltaisella kortilla. Seuranneesta vapaapotkusta kotijoukkue oli erittäin lähellä johtomaalia. Laaksonen tsippasi pallon ovelasti muurin yli Juho Lähteelle, joka ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan HJK:n maalivahtia Valtteri Hirvosta.

Kymmenisen minuuttia sen jälkeen Lähde pääsi uudelleen maalipaikkaan, mutta tsippi suuntautui yli maalin. Ensimmäisen puoliajan lopulla SJK pääsi laukomaan lähietäisyydeltä kolme kertaa putkeen, mutta HJK kesti ja tauolle lähdettiin 0-0 lukemissa. SJK hallitsi pelitapahtumia selkeästi, eikä HJK päässyt maalipaikkoihin. SJK olisi voinut ratkaista pelin ensimmäisellä puoliajalla, mutta Valtteri Hirvosen hyvät torjunnat pitivät Klubin pelissä mukana.

Ottelun ainoa maali nähtiin toisen puoliajan alussa. SJK sai vapaapotkun kolmestakymmenestä metristä ja Josu täräytti pallon suoraan verkkoon. 64. minuutilla Teemu Penninkangas tarjoili Juho Lähteelle loistavan paikan, mutta Hirvonen torjui tilanteen kulmaksi. Carlos Lopez pääsi toistamiseen ottelussa läpiajoon vartti ennen loppua, tällä kertaa häntä ei kaadettu, mutta Hirvonen nollasi katalonialaisen yrityksen.

Ottelu ei noussut klassikoiden joukkoon, mutta SJK teki tarvittavan ja nappasi Liigacupin finaalipaikan.

– Ansaittu finaalipaikka meille. Jätkät hoitivat homman ammattimaisesti, ei annettu HJK:lle yhtään paikkoja. Toki olisimme voineet tehdä omista paikoistamme useamman. HJK pelasi todella kurinalaisesti. Täytyy nostaa hattua heille, he puolustivat hyvin ja tekivät meille homman vaikeaksi, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

SJK selviytyi siis lauantaina 29.3. pelattavaan Liigacupin finaaliin. Tarkempi kellonaika ja paikka selviää myöhemmin toisen välierän jälkeen, alustavasti finaali pelataan Seinäjoen Jouppilanvuoren tekonurmella. Vastaan finaalissa tulee Vaasan Palloseura, joka voitti omassa välieräpelissään Maarianhamn IFK:n 4-0 luvuin.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Kalle Taimi, Richie Dorman (46′ Jussi Aalto), Johannes Laaksonen (63′ Tuomas Lähdesmäki), Carlos Lpez, Juho Lähde (63′ Jesse Sarajärvi), Zeljko Savic, Teemu Penninkangas, Marco Matrone, Matti Lähitie ja Josu.