123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon kauden ensimmäinen harjoitusottelu päättyi 3-2 voittoon Tampereen Pallo-Veikoista. Wallsportissa pelattu ottelu keräsi hyvin yleisöä.

SJK – TPV 3-2 (2-1)
1 min 1-0 Tuomas Lähdesmäki
9 min 2-0 Patrick Aaltonen
41 min 2-1 Tero Intala
62 min 2-2 Sergei Korsunov rp.
87 min 3-2 Akseli Pelvas

SJK sai otteluun salama-alun, kun vasta 17-vuotias Tuomas Lähdesmäki laukoi pallon jo ensimmäisellä minuutilla ohi TPV-vahti Antti Peltosen. A-juniori-ikäinen �Tuppu� oli syystäkin tyytyväinen ottelun jälkeen.

Oikein hyvät fiilikset, kauden ensimmäinen peli ja heti maali, kyllähän se maistuu hyvältä, sanoi Lähdesmäki.

Toistakaan maalia ei tarvinnut odotella kauaa. Hakasta Kerhoon siirtynyt, Ykkösen maalikuningas, Jussi Aalto syötti testipelaaja Patrick Aaltoselle, eikä nuorukainen erehtynyt, vaan sijoitti pallon tyylikkäästi yläkulmaan. Peli vaikutti selvältä jo 10 minutin kohdalla. Kerho tyytyi tilanteeseen, eikä paikkoja syntynyt hetkeen kumpaankaan päähän. 38. peliminuutilla TPV:n Kwesi Biney teloi Jyri Hietaharjun penkin puolelle, mutta onneksi pahemmalta loukkaantumiselta säästyttiin. Pian tämän jälkeen Tero Intala rankaisi kotijoukkueen puolustuksen virheestä läpiajosta taukolukemiksi 2-1. Se oli oikeastaan Pallo-Veikkojen ainoa maalipaikka 1. puoliajalla.

SJK oli erittäin lähellä maalintekoa 2. puoliajan alussa Akseli Pelvaksen syötettyä päätyrajan tuntumasta takaviistoon Timo Tahvanaiselle maalin eteen. Tahvanainen oli nokikkain TPV-maaliin vaihdetun Tuomas Karjanlahden kanssa ja pääsi yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä pariinkin otteeseen, siinä kuitenkaan onnistumatta.

TPV sai luotua muutaman tekopaikan ja tasoittikin ottelun tunnin pelin jälkeen. SJK:ssa testissä oleva Juha Tuomi joutui kaataman TPV-hyökkääjän pilkun ja punaisen kortin arvoisesti. Maaliin vaihdettu Mihkel Aksalu ei onnistunut torjumaan Sergei Korsunovin rangaistuspotkua ja 2-0 johto oli vaihtunut tasatilanteeksi.

– Loistava alku ottelulle, 2-0 heti alkuun. Sitten tyydyimme siihen liikaa ja peli lähti käsistä. Ymmärrän, että kentällä oli nuoria jätkiä ja testipelaajiakin, mutta taso ei saisi kuitenkaan tippua. Aksalun tultua sisään, kentällä oli johtaja, sanoi SJK:n päävalmentajana tässä ottelussa toiminut Chris Cleaver

Viimeisen vartin aikana Kerho vyörytti peliä kohti TPV:n maalia. Etenkin Jussi Aallolla oli useampikin paikka viedä alivoimalla pelannut kotijoukkue johtoon, mutta pallot leijailivat yli tai ohi. Kenties paras paikka syntyi Sami Viljaselle, jonka laukaus kuitenkin suuntautui Karjanlahden syliin. Lopulta Kerhon painostus kuitenkin tuotti tulosta. Läpi ottelun hyviä passeja jaellut Jussi Aalto syötti Akseli Pelvakselle maalin eteen. Pelvaksen ensimmäinen kosketus ei ollut optimaalinen, mutta hän onnistui silti sijoittamaan pallon verkkoon 87. minuutilla. Enempää osumia ei ottelussa nähty, joten SJK lähtee joulun viettoon voitto taskussa.

– Tehtiin voitto aika vaikeaksi itsellemme. Alku oli tosi hyvä, sen jälkeen herpaannuttiin ja vastustaja tulikin yhtäkkiä tasoihin. Peli oli vähän hakusessa, mutta onneksi saatiin käännettyä se lopuksi, tiivisti voittomaalin tehnyt Pelvas.

Testipelaajista parhaiten onnistui yhden maalinkin iskenyt 19-vuotias Patrick Aaltonen. Vaikka Juha Tuomen peli ei tilastojen valossa hyvin mennytkään, ei miestä voi maaleista kuitenkaan syyttää. Hollantilaistoppari Maikel Verkoelen ei antanut kovin hyvää kuvaa pelitaidoistaan, nuorisomaajoukkueissakin pelanneelta pelaajalta odottaisi enemmän. Parempaa on pakko olla luvassa.

Seuraava SJK:n ottelu 17.1. Wallsportissa. Silloinkin vastassa on tamperelaisjoukkue, Ilves.

SJK: Juha Tuomi (59. ua), Teemu Penninkangas (46. Akseli Pelvas), Matti Lähitie (46. Sami Viljanen), Maikel Verkoelen, Joona Ala-Hukkala, Timo Tahvanainen, Felipe Aspegren, Patrick Aaltonen, Jussi Aalto, Jyri Hietaharju (40. Justin Moose), Tuomas Lähdesmäki (62. Mihkel Aksalu).

SJK TV:n raportti ottelusta

SJK TV oli paikalla ja tässä raporttia ottelusta, maalikooste, sekä valmentajadebyyttinsä tehneen Chris Cleaverin, sekä pelaajien Akseli Pelvas ja Tuomas Lähdesmäki -haastattelut.

Mukana myös SJK:n ja huoltaja Pekka Lehtisen joulutervehdykset.