123 456 7890

SJK ei antanut PK-35 Vantaalle armoa, kun se pelasi kauden viimeisen kotiottelunsa OmaSp Stadionilla. PK jaksoi pyristellä puolisen tuntia mukana, mutta sitten SJK iski kymmenessä minuutissa tarvittavat neljä maalia ja kaunisteli vielä loppunumerot toisella puoliskolla 5-0:aan. Päivän juhlituin sankari oli kuitenkin Jussi Vasara, joka pelasi uransa viimeisen virallisen ottelun OmaSp Stadionilla. Vasara päättää uransa tähän kauteen. Sarjassa tilanne pysyi edelleen samanlaisena kolmen kärjen osalta, kun kaikki kolme kärkijoukketta voittivat.

SJK:n kausi päättyy ensi sunnuntaina Helsingin Sonera Stadiumilla, HJK:n vieraana. Ottelu alkaa klo 15.00. Pelissä kaikki SJK-väki sijoittuuu Sonera Stadiumin pohjoispäätyyn. Peliin lähtee Seinäjoelta myös bussikuljetukset. Päätösottelun järjestelyistä ja bussikuljetuksista, voit lukea lisää tästä SJK:n uutisesta.

Kauden päätösjuhlat järjestetään Seinäjoella joka tapauksessa lauantaina 29.10. OmaSp Stadionilla. Onko ne mestaruusjuhlat, vaiko mitalijuhlat, selviää ensi sunnuntaina.

SJK – PK-35 Vantaa 5-0 (4-0)
1-0 35 min Roope Riski rp.
2-0 37 min Matej Hradecky
3-0 42 min Matti Klinga
4-0 45 min Billy Ions
5-0 52 min Matej Hradecky

SJK hallitsi ottelua suvereenisti alkuhetkistä lähtien. Ensimmäinen vetopaikka tuli Jussi Vasaralle yhdeksännellä minuutilla Matti Klingan syötöstä, mutta matala kuti meni ohi maalin. Billy Ions oli yritteliäällä päällä ja laukoi hanakasti. Kaukolaukaukset viuhuivat kuitenkin yli maalin tai sitten Daniel Kollar torjui ne.

25. minuutilla Roope Riski syötti Ionsille hyvän maalipaikan, mutta Ionsin haltuunotto epäonnistui ja Kollar sai napattua pallon. Pari minuuttia myöhemmin Roope Riski laukoi boksissa pienestä kulmasta, mutta veto meni selvästi yli ja ohi maalin. Daniel Kollar pelasi maalipotkun lyhyenä, ja Jussi Vasaran prässi tuotti tulosta. Vasaran laukaus suuntautui kuitenkin päin Kollaria.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen alkoi SJK:n maalitehtailu. Ensimmäinen maali syntyi, kun Roope Riski keskitti pallon maalille Matti Klingalle, joka kaadettiin. Seurauksena oli rangaistuspotku, jonka Riski laukoi varmasti maaliin.

Seuraavaa maalia ei tarvinnut odotella kauaa. Roope Riski keskitti vasemmalta laidalta maalille Matej Hradeckylle, joka voitti pääpallotaistossa sekä PK:n topparin että Daniel Kollarin. 2-0.

3-0-maali tuli maalinedushässäkästä 42. minuutilla. Billy Ions nousi hienosti vasemmalta laidalta boksiin ja syötti Matti Klingalle. Klingan ohjaus meni ohi, mutta Jussi Vasara sai pidettyä pallon pelissä ja syötti Klingalle. Kollar pelasti vielä Klingan toisenkin yrityksen, mutta lopulta hän survoi pallon väkisin maaliin.

Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa nähtiin vielä SJK:n neljäs maali, kun Ions sai vihdoin palkintonsa maalin muodossa. Ions kuskasi pallon boksiin asti ja laukoi pallon etukulmasta sisään.

SJK aloitti toisen puoliajan siitä, mihin ensimmäinen jäi. Billy Ions rynnisti vasemmalta laidalta heittämällä boksiin ja tarjoili Matej Hradeckylle paikan, eikä hän erehtynyt, vaan laukoi SJK:n viidennen maalin.

PK:n Daniel Rantanen tuli kentälle 59. minuutilla ja hän olikin yksi harvoista vierasjoukkueen pelaajista, jotka pystyivät luomaan jotain. Heti alkuun hän tarjoili hyvän paikan Driton Shalalle, joka ei kuitenkaan pystynyt liukumaan palloa maaliin. Vähän myöhemmin Rantanen laukoi vaarallisen kaukovedon, jonka Mihkel Aksalu torjui vain vaivoin.

Viimeisen puolituntisen aikana SJK ei aivan samaan tahtiin enää maalipaikkoja saanut. Billy Ionsilla oli muutama hyvä maalipaikka, mutta vantaalaispuolustus pystyi blokkaamaan Ionsin puskun ja laukaus sen sijaan viuhui selvästi yli maalin.

SJK sai pallon maaliin vielä kuudennenkin kerran, mutta Roope Riskin osuma hylättiin paitsiona. Jussi Vasara jätti kentän 82. minuutilla ja yleisöltä hurjat suosionosoitukset. Standing ovation.

Vaikka katsomossa saattoi ottelussa tulla kylmä, ei ottelun jälkeiset tapahtumat jättäneet ketään kylmäksi, ellei sitten kylmien väreiden muodossa. Koko SJK:n joukkue kiersi kenttää ja tuhannet katsojat taputtivat seisaaltaan. Jussi Vasaran uran viimeinen kotiottelu ei jäänyt huomiotta, vaan miehen nimeä laulettiin katsomossa vielä pitkään ottelun päättymisen jälkeen.

Uskomaton meininki oli tänään. Kukat oli jo bonus ja sen jälkeen homma vain huipentui ja huipentui. Tuli sellainen olo kuin kotona olisi. Jätkät pelasivat ihan loistavasti ja sain itsekin koneesta enemmän irti kuin viime ottelussa. Meillä on hyvä paikka tulla takaa. Kahdella kärkijengillä on aika kovat paineet. Klubin kanssa meillä on omissa käsissä, mutta IFK:n kanssa ei. Tämä on loistava tilanne sarjalle ja meille. Olemme alkukaudesta huolimatta edelleen mitalitaistelussa mukana, sanoi SJK:n Jussi Vasara.

Valmentaminen on päätöksentekemistä. On ollut yksi parhaista päätöksistäni, että saatiin Jude (Jussi Vasara) tänne. Meillä on ollut upeat pari vuotta. Menestys kertoo sen. Päästiin heti alusta kuskin paikalle ja se oli tarkoituskin. Ehkä toisella jaksolla olisi voitu tehdä enemmän maaleja. Mutta viisi maalia yhdessä ottelussa on kova saavutus. Olen tyytyväinen pelikuriin ja joukkueen pelaamiseen ja intensiteettiin. Tulee upea viimeinen viikko, lähdetään vähän kiusaamaan muita joukkueita. IFK:lla ja HJK:lla on paljon hävittävää, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Vastustaja näytti, mikä ero on liigajoukkueella ja juniorijoukkueella. SJK oli selkeästi parempi kaikessa, sanoi PK-35 Vantaan päävalmentaja Pasi Pihamaa.

SJK oli parempi. Meitä vietiin kuin mätää kukkoa, sanoi PK-35 Vantaan Konsta Rasimus.

Ottelun parhaana palkittiin SJK:n Billy Ions, kaksi tähteä Matej Hradeckylle ja myös yksi kotijoukkueelle, kun Roope Riski pokkasi sen.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Juhani Ojala, Richie Dorman, Matej Hradecky, Jussi Vasara (82› Johannes Laaksonen), Billy Ions, Roope Riski, Matti Klinga, Marc Vales (77› Henri Aalto), Aimar ja Mehmet Hetemaj (65› Ariel Tuco Ngueukam)