123 456 7890

SJK esitti komean maalijuhlan Seinäjoen Keskuskentällä ja nousi hienosti toiseksi Veikkausliigassa. Kun samalla Tampereella Ilves kaatoi kärjessä olevan HJK:n, kutisti SJK myös HJK:n etumatkan vain yhteen pisteeseen. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli vielä tasainen ja SJK oli jopa ajoittain vaikeuksissa liukkaiden IFK Mariehamn hyökkääjien kanssa. Maalinteon kuitenkin aloitti SJK ja Cedric Gogoua, joka nousi omiin korkeuksiinsa kulmapotkussa. Toisella puoliajalla Akseli Pelvas iski kahdesti joukkutovereiden loistavista esitöistä ja Pelvas nousi siten maalipörssissä toiseksi, maalin päähän kärjestä. Päivän komeimman osuman tykitti kuitenkin Johannes Laaksonen, joka laukoi kaukaa hirmuisen pommin IFK:n maalin etukulmaan.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty

SJK – IFK Mariehamn 4-0 (1-0)
1-0 40 min Cedric Gogoua
2-0 57 min Akseli Pelvas

3-0 70 min Johannes Laaksonen
4-0 77 min Akseli Pelvas

Cedric Gogouan erinomainen avaus tavoitti Roope Riskin, joka pääsi laukomaan boksissa. Pienestä kulmasta lähtenyt laukaus meni kuitenkin yli maalin. SJK:lla oli erinomainen maalipaikka 13. minuutilla. Jussi Vasaran oikea-aikainen juoksu ja Tucon oivaltava syöttö olivat myrkkyä MIFK-puolustukselle. Otso Virtanen torjui kuitenkin Vasaran yrityksen. Paluupalloon ehti ensimmäisenä Akseli Pelvas, mutta hän ei päässyt suoraan laukomaan ja syöttö Roope Riskille jäi vähän taakse.

IFK Mariehamn ehti hetken aikaa tuulettaa johto-osumaa 15. minuutilla. Diego Assis syötti ja Dever Orgill laukoi pallon maaliin. SJK:n onneksi Orgill pelasi tilanteen hiukan huolimattomasti ja maali hylättiin paitsiona.

SJK sai kulmapotkun 24. minuutilla. Johannes Laaksonen keskitti takatolpalle ja Cedric Gogoua nousi täysin omiin korkeuksiinsa ja puski pallon maaliin. Gogoua juoksi tuulettamaan maalia viime ottelussa loukkaantuneen Richard Dormanin luo.

MIFK:n tasoitus oli lähellä 44. minuutilla, kun Diego Assis syötti Brian Spanin läpiajoon. Mihkel Aksalu tuli vastaan, mutta vikkeläkinttuinen Span kiersi hänet. Zeljko Savic ehti hätiin ja pelasti lähes maaliviivalta. Tauolle mentiin SJK:n 1-0-johdossa.

MIFK aloitti toisen puoliajan vahvasti ja se pystyi luomaan painetta SJK:n maalille, mutta tulosta ei syntynyt. Vajaan tunnin kohdalla SJK siirtyi kahden maalin johtoon. Tuco syötti erinomaisesti boksiin Roope Riskille, joka tarjoili vielä avopaikan Akseli Pelvakselle. Pelvas kiitti ja laukoi kauden 10. maalinsa.

Teemu Penninkangas tuli Riskin tilalle 61. minuutilla ja kirjautti samalla kauden ensimmäiset liigaminuuttinsa. �Penni� pelasi alkukauden lainalla FC Jazzissa Ykkösessä topparina, tänään pelipaikka löytyi vasemmasta laidasta.

70. minuutilla nähtiin viime kaudella useasti toistunut asia. Johannes Laaksosen hurja tykki osui kohdilleen, eikä Otso Virtasella ollut mitään mahdollisuuksia torjua. Maali oli Laaksoselle liigauran seitsemäs. Niistä viisi on syntynyt kaukolaukauksilla.

SJK osui vielä kertaalleen. Johannes Laaksonen riisti pallon keskialueella ja pallo tuli lopulta Tucolle. Tuco odotti Akseli Pelvaksen mukaan hyökkäykseen ja syötti hänet läpiajoon. Virtanen torjui ensimmäisen yrityksen, mutta ei enää toista. Maali oli Pelvakselle jo kauden 11. Hän nousi Veikkausliigan maalipörssin toiseksi ohi VPS:n Juho Mäkelän. Maalipörssiä johtaa RoPS:n Aleksandr Kokko, jolla on kasassa 12 maalia. Pelvas teki viime kaudella yhteensä 11 maalia. Hänen yhden kauden maaliennätyksensä Veikkausliigassa on kaudelta 2011, jolloin syntyi yhteensä 16 maalia.

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. SJK valui toisella puoliajalla ja antoi meille enemmän palloa. Tiedettiin, miten matalaa prässiä vastaan pitää pelata, mutta ei toteutettu sitä tarpeeksi hyvin. SJK hyökkäsi hyvin vastaan ja meidän paketti oli vähän liian auki, kun menetettiin pallo. Iso pettymys siihen nähden, mikä oli fiilis, kun mentiin puoliajalla koppiin, sanoi IFK Mariehamnin Duarte Tammilehto.

MIFK antoi aika paljon painetta meille. Valuttiin vähän enemmän, kuin piti. Saatiin hyviä vastahyökkäyksiä ja pystyttiin käyttämään ne hyväksi. Pääsin itse laittamaan marjat sisään. Iso kunnia siitä kanssapelaajille. Toinenkin maalini oli hyvä vastahyökkäys. Tuco löysi hyvän välin ja pääsin laittamaan 4-0, sanoi Akseli Pelvas.

Selkäranka katkesi 2-0-maalin jälkeen. Tylyt numerot taululla, ei tässä enempää selostamista, sanoi MIFK:n päävalmentaja Pekka Lyyski.

Täytyy myöntää, että olimme alussa vaikeuksissa. MIFK:lla on todella vaarallinen hyökkäys ja vaarallisia yksilöitä. Olimme todella levällään, kun menetimme pallon, se oli MIFK:n hyvyyttä. Saatiin eka maali ja roikuttiin pelissä mukana. Päästiin tauolle johdossa, tehtiin hieno toinen maali. Sen jälkeen peli oli ohi ja tehtiin vielä pari maali loppuun, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ottelun parhaana palkittiin SJK:n Ariel Tuco Ngueukam, joka sai kolme Veikkaustähteä. Kaksi tähteä meni Akseli Pelvakselle ja yksi SJK:n Cedric Gogoualle.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen, Jussi Vasara, Ariel Tuco Ngueukam (80′ Emil Lidman), Zeljko Savic, Akseli Pelvas (90′ Bahrudin Atajic), Roope Riski (61′ Teemu Penninkangas), Henri Aalto, Cedric Gogoua ja Mehmet Hetemaj.

Kuvat Marko Tuominiemi, luvaton käyttö kielletty.