123 456 7890

SJK otti 3-0 voiton nousijajoukkue Ilveksestä ammattimaisella esityksellä ja nousi Veikkausliigan sarjakärkeen, ohi sunnuntaina kohdattavan HJK:n. Ilveksen valmentajana nykyään toimiva Keith Armstrong tuntee SJK:n läpikotaisin ja hän olikin osannut luoda joukkueelleen taktiikan jolla SJK pidettiin ensimmäisellä puoliajalla aisoissa. Toisella puoliskolla SJK sitten vaihtoi isomman vaihteen ja peliin tuli vauhtia sekä maaleja. Maalinteon aloitti kaupungin oma poika Toni Lehtinen, joka nousi samalla maalillaan SJK:n kaikkien aikojen maalitilaston kärkeen, tasamaalein Mikael Muurimäen kanssa. Päivän sankari oli kaksi maalia alustanut puolustaja Cedric Gogoua. Myös Ilveksellä oli omat paikkansa ja maalivahti Mihkel Aksalu torjui pari kertaa varsin mallikkaasti. Samalla Aksalu pelasi jo kauden seitsemännen nollapelinsä. SJK on valmiina kohtaamaan HJK:n sunnuntaina.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

SJK – Ilves 3-0 (0-0)

1-0 49 min Toni Lehtinen

2-0 60 min Jussi Vasara

3-0 64 min Richie Dorman

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja Ilves prässäsi rajusti jopa kolmella miehellä melko ylhäältä. SJK pystyi murtamaan prässin, muttei päässyt sen jälkeen murtautumaan Ilveksen puolustuksen läpi.

Ilves sai puoliajan parhaan tilanteen, kun Antti Ojanperä pääsi laukomaan boksin sisältä. Aksalu oli hyvin sijoittuneena ja pallo kimposi hänen käsiensä kautta ylärimaan. Peli jatkui ja mitä pidemmälle puoliaikaa mentiin, sitä enemmän SJK otti pelin haltuunsa. Tauko tuli kuitenkin vastaan ja sinne mentiin maalittomassa tilanteessa.

Toiselle puoliajalle SJK teki hieman muutoksia pelaamiseensa ja tämä näkyi välittömästi. Puoliaika ei ehtinyt kauaa vanheta, kun toppari Cedric Gogoua avasi vapauttavalla syötöllä Toni Lehtisen karkumatkalle. Toni laittoi pallon varmasti verkkoon ja samalla maali nosti hänet SJK:n kaikkien aikojen maalitilastossa jaetulle kärkipaikalle Mikael Muurimäen kanssa.

Maali käytännössä sinetöi pelin, sillä Ilveksen peli oli revitty auki ja SJK sai tilanteita maalin jälkeen useampaan kertaan. Pääsosin niistä kuitenkin saatiin kulmapotkuja, mutta viimein tunnin pelin jälkeen verkko heilui jälleen.

Wayne Brown antoi kulmapotkun ja sitä oli jatkamassa Mehmet Hetemaj. Pallo tippui Jussi Vasaralle pilkun kohdille ja tämä laukoi samantien vasemman tolpan kautta pallon maaliin.
Ja vain pari minuuttia edellisestä, riisti Cedric Gogoua pallon Antti Mäkijärveltä keskialueella, otti muutaman askeleen eteenpäin ja syötti oikealla laidalla viilettäneelle Richie Dormanille. Ensimmäiseen vetoon Mika Hilander ehtii väliin, mutta Dorman saa irtopallon ja ampuu sen voimalla verkkoon.

SJK:lla oli vielä paikkoja lisämaaleihinkin, kertaalleen Tuco, Johannes Laaksonen ja Akseli Pelvas pääsivät yrittämään samassa tilanteessa, mutta pallo meni lopulta yli Ilves maalin. Myös Wayne Brown pääsi kokeilemaan kaukaa laukauksella, mutta vedoissa ei ollut joko tarpeeksi ruutia tai oikeaa osoitetta.

SJK voitti kuitenkin komeasti ja ansaitusti 3-0 luvuin ja nousi samalla Veikkausliigan kärkeen, kun kärkijoukkueet ovat kaikki pelanneet yhdeksän ottelua.

Kun tulee pelaamaan tälläistä vastustajaa vastaan, sitä haluaa ensisijaisesti turhauttaa heidän pelaamisensa. Ja siinä me minun mielestäni tänään onnistuttiin ensimmäisellä puoliajalla ja siinä mielessä menimme pelisuunnitelman mukaan. Tarkoitus oli avata toisella puoliajalla joka tapauksessa hieman enemmän omaa peliä, että saisimme kolme pistettä tästä pelistä. Mutta vastustaja rokotti heti. Pieni nukahdus ja yhtäkkiä se oli 1-0. Oli pakko tehdä pieniä muutoksia. 2-0:n jälkeen se oli ylämäkeä. SJK:n kaltainen joukkue pystyy pitämään palloa niin hyvin, että se oli todella raskasta ja vaikeaa meille, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Keith Armstrong ottelun jälkeen. Vuosia Seinäjoella vaikuttanut Keke oli tässä pelissä elämänsä ensimmäistä kertaa Seinäjoen Keskuskentän vierasaitiossa ja -pukukopissa.

3-0 ja ammattimainen esitys. Ensimmäisellä puoliajalla Ilves koitti turhauttaa meidät, mutta ollaan menty siinä mielessä eteenpäin, että pidettiin vain pää kylmänä ja jatkettiin omaa hommaamme. Tiedettiin mitä olisi jo ensimmäisellä puoliskolla tehdä, mutta Ilves pelasi hyvin ja teki sen hankalaksi meille. Ei löydetty niitä välejä. Pieni muutos puoliajalla ja saatiin pelaajat oikeille paikoille kenttää. Se toimi hienosti ja saatiin heti jakson alkuun maali. Sen jälkeen pidettiin palloa ja oltaisiin ehkä pystytty tehdä pari maalia lisääkin. Tyytyväinen olen, kommentoi SJK päävalmentaja Simo Valakari pelin jälkeen.

Ottelun parhaana palkittiin Cedric Gogoua, kaksi tähteä meni Jussi Vasaralle ja yksi Mihkel Aksalulle.

Kuvat Marko Tuominiemi / MyShot, luvaton käyttö kielletty.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Cedric Gogoua, Timo Tahvanainen, Jussi Vasara (76′ Juho Lähde), Wayne Brown, Toni Lehtinen (66′ Ariel Tuco Ngueukam), Zeljko Savic, Akseli Pelvas, Henri Aalto ja Mehmet Hetemaj (68′ Johannes Laaksonen).

SJK kohtaa seuraavaksi kärkiottelussa HJK:n. SJK – HJK ottelu pelataan Seinäjoen Keskuskentällä sunnuntaina 24.5. klo 18.30. Portit ja palvelut aukeavat klo 17.00. Ennakkoliput myynnissä jo nyt!

Ottelukooste – ISTV:n kuvaa: