123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon pelaajista peräti yhdeksän sai kutsun maajoukkuetehtäviin tällä viikolla ja
näistä myös neljä pelasi otteluissa. Kaksi kutsun saaneista pelaajista on vielä lähdössä maajoukkueen mukaan ensi viikolla.

Parhaiten SJK pelaajista onnistui U18 maajoukkueen mukana olleet Tuomas Lähdesmäki ja Elias Ahde, jotka molemmat olivat isoissa rooleissa ja iskivät maalitkin mieheen Latviassa pelatussa Federations Cup turnauksessa. Mukaan lähti vielä turnauksen pronssimitalit. Myös SJK:n maalivahtivalmentaja Jori Särkkä oli mukana Latviassa.

Myös U19 joukkueen Joona Lautamaja sai paljon vastuuta, pelaten tuplamaaotteluissa Unkaria vastaan molemmissa otteluissa avauksessa ja minuutteja kertyi siten mukavasti. Maalivahti Ville Viljala aloitti toisen ottelun avauksessa, katseltuaan ensimmäisen vaihtopenkiltä.

Viron A-Maajoukkueen kaksikko Mihkel Aksalu ja Gert Kams eivät saaneet peliaikaa ystävyysottelussa Gibraltaria vastaan ja Kams ei edes matkustanut joukkueen mukana Gibraltariin loukkaantumisen takia. Maalivahti Aksalu katseli Viron 2-0 voittoa penkiltä käsin.

Suomen U21 maajoukkue pelasi San Marinossa ikäluokan EM-karsintaottelun, missä 0-0 tulos oli pienoinen pettymys uuden päävalmentaja Tommi Kautosen alaisuudessa. SJK:n Felipe Aspegren oli mukana matkassa, mutta ei saanut tällä kertaa peliminuutteja.

Myös SJK paitaa urallaan pikaisesti kantamaan ehtinyt ja Seinäjoella syntynyt Tero Mäntylä, oli Suomen A-maajoukkueen mukana, jääden kuitenkin ilman peliaikaa Suomen voittaessa Unkarin 2-1 Györissä pelatussa ystävyysottelussa.

Ensi viikolla lähtee vielä SJK-Junioreiden Joonas Sundman ja Matti Lähde maajoukkuereissulle. Suomen U16-maajoukkue matkustaa Unkariin kohtaamaan isännät Telkissä maaliskuun 11. ja 13. päivinä. Joukkueen vastuuvalmentajana toimii Kimmo Lipponen ja hänen apunaan Erkka V. Lehtola. Sundman – Lähde -kaksikko on jo saanut minuutteja myös SJK U19 joukkueessa.

Muut pelaajat palaavat Seinäjoelle viimeistään huomenna ja aloittavat heti valmistautumisen sunnuntaina Kuopiossa pelattavaan SJK edustuksen Liigacupin puolivälierään KuPS:a vastaan, tai lauantaina Valkeakoskella pelattavaan SJK U19 joukkueen SM-karsintaotteluun Hakaa vastaan.

SJK onnittelee maajoukkuemiehiä esityksistään ja toivoo lisää minuutteja kaikille joukkueissaan.

Tuomas Lähdesmäki ja Elias Ahde maalareina maajoukkueessa

Suomen U18 maajoukkue voitti pronssimitalit Latviassa pelatussa neljän maan Fedarations Cup turnauksessa. SJK:sta mukana oli hyökkääjät Elias Ahde ja Tuomas Lähdesmäki.

Tuomas Lähdesmäki pelasi molemmat ottelut alusta loppuun ja onnistui iskemään Suomen koko turnauksen avausmaalin pronssiottelussa Azerbaidjania vastaan. Elias Ahde oli avausottelussa avauksessa ja pelasi siinä 78 minuuttia ja pronssiottelussa hän tuli kentälle noin 65 minuutin kohdilla, iskien Suomen voitto-osuman vain kymmenen minuuttia myöhemmin. Suomi voitti proinssiottelun 3-2. Avausottelussa isäntämaa Latvia oli vahvempi 0-2 luvuin.

SJK onnittelee molempia onnistumisistaan maalinteossa, sekä turnauksen pronssimitaleista.

Tuomas Lähdesmäen 1-0 avausosuman pääsee näkemään tästä.
Ja Elias Ahteen komea 3-2 voittomaali näkyy tästä.

Tämän ikäluokan ottelut jatkuvat kuun vaihteessa Puolaa vastaan.

Nyt olemme nähneet maaotteluissa yli 30 pelaajaa. Pikku hiljaa alkaa olla ryhmän tiivistämisen aika, ikäluokan päävalmentaja Jarkko Wiss totesi Palloliiton sivuilla.

Joukkueen valmennusjohtoon kuului myös SJK:n maalivahtivalmentaja Jori Särkkä.

Elias Ahde (vas.) juhli samalla synttäreitään. Tuomas Lähdesmäki on onnistunut jo edustusjoukkueessakin.

Ville Viljala ja Joonas Lautamaja U19 maajoukkueen mukana

Myös Suomen U19 maajoukkue pelasi tuplamaaottelun, kun se kohtasi kahdesi isäntämaa Unkarin Telkissä.

Maalivahti Ville Viljala katseli ensimmäisen 1-0 tappioon päättyneen ottelun penkiltä, mutta puolustaja Joonas Lautamaja pelasi tuon ottelun kokonaan.

Torstaina pelatussa ottelussa molemmat SJK pelaajat, Viljala ja Lautamaja, olivat avauksessa ja Suomi hävisi tuon ottelun harmittavasti 4-0 luvuin. Ville Viljala vaihdettiin maaliltaan 62 minuutin jälkeen, mutta Joona Lautamaja pelasi jälleen täydet minuutit.

Unkarilla oli tuore joukkue, sillä he käyttivät 24 pelaajaa näissä kahdessa pelissä. Meillä tuntui tiistain peli painavan ja etenkin ensimmäisen puoliajan olimme vaikeuksissa, maajoukkuevalmentaja Kimmo Lipponen harmittelee Palloliiton nettisivuilla.

Toinen puoliaika oli meiltä paras niistä neljästä, joita täällä pelasimme. Sääli ettemme saaneet kavennusta aikaan, Lipponen sanoi.

Kokonaisuudessa täytyy kyllä myöntää, että parempi joukkue voitti. Hieman Unkarinkin prässi vaimeni selvässä johtoasemassa, Lipponen myönsi.

Joona Lautamaja pelasi Suomen U19 maajoukkueen avauksessa molemmissa otteluissa.