123 456 7890

KuPS hallitsi sunnuntain Veikkausliigakamppailussa, mutta SJK puolusti erinomaisesti ja piti isäntäjoukkueen pois tekopaikoilta. Ennen ottelua piste Savosta olisi kelvannut varmasti ja päivän taistelun jälkeen se maistuu entistä paremmalta. KuPS haki lopussa kovalla riskillä johto-osumaa, nostaen jopa neljä hyökkäävää pelaajaa maalinedustalle. Maalivahti Mihkel Aksalu ja SJK puolustus kuitenkin selvitti kaikki tilanteet kunnialla ja pelasi jo kauden 14:nnen nollapelin. Näin SJK jatkaa sarjakakkosena parin viikon maajoukkuetauolle.

KuPS – SJK 0-0

Admir Catovic tykitti kovan laukauksen 25 metristä ottelun viidennellä minuutilla, mutta pallo viuhui hiukan yli maalin. Vartin kohdalla Catovic pääsi kokeilemaan vaparista, kun Cedric Gogoua rikkoi Ats Purjetta rankkarialueen rajalla. Catovicin keskitys tuli kuitenkin Pavle Milosavljevicille. Kuopiolaisten toinen vapaapotku oli paljon kauempaa, mutta myös paljon parempi. Miikka Ilo laukoi vasurilla vain hiukan ohi. KuPS sai pian uuden vapaapotkun, kun Akseli Pelvas joutui rikkomaan Jerry Voutilaista oikeassa laidassa. Miikka Ilo antoi vaparin keskelle hyvään vetopaikkaan Aleksi Paanaselle, mutta laukaus kilpistyi SJK:n puolustajiin.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Aleksi Paananen pääsi laukomaan rankkarialueen rajalta, mutta vihainen veto meni ohi maalin. Ensimmäisen puoliajan lopulla Jerry Voutilainen syötti Miikka Ilolle ja Ilo pääsi laukomaan. Pienestä kulmasta lähtenyt laukaus meni kuitenkin kuopiolaisten kannalta niukasti tolpan väärältä puolelta.

Toisella puoliajalla paikkojen luominen oli molemmille joukkueille erittäin tuskaista. 68. minuutilla Johannes Laaksonen harhautteli itsensä komeasti vetopaikkaan. KuPS:n puolustaja onnistui kuitenkin blokkaamaan Laaksosen kudin. Vartti ennen loppua Richard Dorman keskitti hyvään paikkaan Akseli Pelvakselle, jonka pusku meni kuitenkin ohi maalin.

83. minuutilla KuPS:n johtomaali oli erittäin lähellä. Tuomas Rannankari keskitti oikealta laidalta ja pallo pomppi vitosen viivalle Ats Purjeelle, jonka laukauksen Mihkel Aksalu torjui. Lopussa KuPS sai kulmapotkun, mutta SJK pääsi palloon. Pallo saatiin pelattua miltei läpiajoon Juho Mäkelälle, mutta Mäkelän ensimmäinen kosketus oli liian kova ja Tomi Maanoja ehti palloon ensimmäisenä.

Pelattiin hyvin. Voittoa lähdettiin hakemaan, tasapeli tuli, on se tavallaan pieni pettymys. Ei pomppinut meille. SJK:n kova puolustus oli tiedossa, ei pystytty murtamaan sitä niin, että oltais saatu maali aikaiseksi, sanoi vahvan pelin pelannut, KuPS:n Jerry Voutilainen.

Haluttiin pelata ja hyökätä paremmin. KuPS oli tänään tosi hyvä. KuPS pakotti meidät puolustuskannalle. Me ei tultu tänne peruuttelemaan ja puolustamaan, mutta KuPS laittoi meidät siihen. Pallollinen peli ja syöttäminen oli tänään huonoa. Se johtui KuPS:n hyvästä prässistä. Meidän jätkät puolusti hienosti loppuun. KuPS laittoi painetta meille, mutta homma oli hyvin kontrollissa koko ajan. Kauden 14. nollapeli. Se on huikea saavutus, jätkät on puolustanut nöyrästi ja se on antanut meille mahdollisuuden voittaa pelejä. Koko joukkue taistelee. Pitkässä sarjassa tulee tällaisiakin pelejä, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Pelin tarina meni suunnitellun mukaan. Loppua kohden paine SJK:n päädyssä kasvoi. Saatiin luotua tarpeeksi maalipaikkoja. Saatiin pallo sellaisiin paikkoihin, jossa SJK:n puolustus oli lirissä. Ei vaan saatu viimeisteltyä. Erittäin iso kiitos meidän pelaajien taktisesta pelaamisesta, sitoutumisesta omiin rooleihin ja työmoraalista. Pelaajat olisivat ansainneet voiton, mutta ei saatu maalia, niin ei voi voittaa. Lopussa pelattiin riskillä, vain Toni Markic jäi puolustamaan. 0-0 harmittaa, pelaajat olisivat ansainneet maalin, sanoi KuPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki.

Ottelun parhaana palkittiin SJK:n puolustaja Cedric Gogoua, kaksi tähteä meni kotijoukkueen Jerry Voutilaiselle ja yksi tähti KuPS:n Toni Markicille.

SJK ja Veikkausliiga jää pienelle maajoukkuetauolle ja seuraava ottelu on lauantain 13.9. Silloin SJK isännöi Keskuskentälllä kolmantena olevaa FC Lahtea ja tuo ärkeä ottelu potkaistaan käyntiin klo 16.00.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Pavle Milosavljevic, Cedric Gogoua, Zeljko Savic, Johannes Laaksonen, Justin Moose, Gert Kams, Juho Lähde (46› Marco Matrone), Akseli Pelvas (76› Juho Mäkelä) ja Toni Lehtinen (63› Akseli Pelvas).