SJK tyylitteli 2-0-voiton JJK:sta

22.12.2016

Lähes täysi halli näki Wallsport Areenalla voiton, kun SJK päätti joulukuun harjoitusjaksonsa 2-0-voittoon JJK:sta. Sarjanousija JJK joutui ottelussa alusta alkaen alakynteen ja SJK kontrolloi kenttätapahtumia, vaikka tekikin paljon vaihtoja ottelussa. Erityisen ilahduttavaa oli nuorten pelaajien lukumäärä kentällä, sekä heidän onnistuminen tässä ottelussa. Maalinteon aloittikin SJK:n B-nuorista uloskasvanutOnni Valakari, joka sijoitti kauniisti pallon verkkoon Billy Ionsin syötöstä. Toisella puoliajalla loppunumerot teki Elias Ahde, joka ehti olla vain noin puolitoista minuuttia kentällä ja teki maalin lähes ensimmäisellä kosketuksellaan. Keskityksen tarjoili Ahteelle Timo Tahvanainen. Harjoitusottelu päätti SJK:n tämän vuoden, ja harjoituksiin palataan jälleen tammikuun 2. päivänä. Talven pimein hetki on taitettu ja matka kevääseen on alkanut.

SJK - JJK 2-0 (1-0)
1-0 45 min Onni Valakari
2-0 64 min Elias Ahde

SJK hallitsi ottelua alusta lähtien. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä vahvemmin SJK otti pelin haltuunsa. Billy Ions oli erittäin aktiivinen ensimmäisellä puoliajalla ja halusi palloa jatkuvasti. Suurin osa hyökkäyksistä pelattiin hänen kauttaan.

Kovin hyviin maalipaikkoihin ei SJK kuitenkaan päässyt ja tietty päättäväisyys puuttui hyökkäyksistä. SJK sai muutaman kerran vapaapotkun hyvästä paikasta. Niissä vetovastuun kantoivat Billy Ions ja Matti Klinga. Ionsin ensimmäinen yritys oli keskitys maalille, ja sen JJK-puolustus selvitti helposti. Toisella yrittämällä Ions oli erittäin lähellä onnistumista, mutta Jere Pyhäranta venyi komeaan torjuntaan. Matti Klingan vapaapotku sen sijaan suuntautui yli maalin. JJK pääsi muutamin hyviin vastahyökkäyksiin, mutta itseluottamus ei tuntunut riittävän viemään hyökkäyksiä kunnolla perille asti.

SJK siirtyi johtoon ensimmäisen puoliajan viimeisestä tilanteesta. Billy Ions ja Richard Dorman pelasivat pallon Onni Valakarille, joka viimeisteli varmasti taka-alakulmaan. SJK suoritti tauolla kolme pelaajavaihtoa ja kentälle tuli muun muassa Ville Tikkanen. Tikkanen pelasi viime kauden OLS:n B-junioreissa SM-sarjaa. Tikkanen on pelannut sekä laitapuolustajana että keskikentän pohjalla ja esiintyi tänäänkin molemmilla pelipaikoilla hyvin.

Tunnin kohdalla kentälle tulivat Aatu Kujanpää ja Elias Ahde. Kauaa ei tarvinnut Ahteen maalia odotella, sillä nuorukainen laukoi pallon maaliin Timo Tahvanaisen syötöstä vain pari minuuttia vaihdon jälkeen. Ahde ei kurittanut JJK:ta ensimmäistä kertaa, sillä hän on kahden viime kauden aikana tehnyt viisi maalia JJK:n verkkoon Ykkösessä. Myös Roope Riskillä oli omat paikkansa johdon lisäämiseen. 68. minuutilla Riskin zippi kolahti ylärimaan ja toisella kerralla Ville Viljala torjui hienosti. Viljala piti toisella puoliajalla numerot JJK:n kannalta siedettävinä usealla hyvällä pelastuksella.

Loppuminuuteilla Riskin lisäksi myös Johannes Laaksonen ja Elias Ahde joutuivat toteamaan entisen SJK-vahdin torjuntataidot hyviksi. Toisessa päässä Paavo Valakari ei ollut aivan niin työllistetty. Valakari torjui JJK:n puolittaiset yritykset helposti. Lähimpänä maalintekoa vierasjoukkueesta oli Verneri Välimaa, jonka kova laukaus kolahti ylärimaan. Viimeisen kymmenen minuutin aikana kentällä nähtiin myös thaimaalainen Wuttichai Sooksen ja 1999-ikäluokan Aleksi Pöntinen.

- Ryhdikäs, tasapainoinen esitys koko 90-minuuttia. Molemmat jaksot oli meiltä vahvaa ja kontrolloitua pelaamista, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen. 

- Tahvanainen sen syötön minulle antoi, ollaan näitä harjoiteltukin. Hyvin jaksettiin myös, vaikka ollaan painettu joulukuu todella kovaa hommia. Tuntui todella hyvältä pelata. Ja muutenkin, kyllähän nämä pelit on aina mukavempia kuin treenata, kommentoi 2-0 maalin vain reilun minuutin kentällä olonsa jälkeen tehnyt Elias Ahde.

- Loistava matsi meiltä ja mielestäni itseltäkin, maalit vain jäi puuttumaan, kommentoi Totti-nimeä tänään selässään kantanut Aristote Mboma. - Kyllä tuo nimi on pakko muuttaa selässä Mbomaksi, tää oli vain meidän joukkueenjohdon juttu tähän talvikaudelle, nauraaa debyyttinsä SJK:ssa tehnyt Mboma, kun kyseltiin että jääkö Totti-nimi pysyvästi miehen selkään.

SJK pelasi ottelun surunauhoissa ja SJK kunnioitti siten seuran- sekä SJK:n seuraväen hyvän ystävän, Ville Lyytikäisen poismenoa.


SJK: Paavo Valakari MV, Richie Dorman (46' Ville Tikkanen), Timo Tahvanainen, Arttu Aromaa, Juhani Ojala, Matej Hradecky (60’ Aatu Kujanpää), Matti Klinga (79’ Aleksi Pöntinen), Onni Valakari (79’ Wuttichai ”Bell” Sooksen), Billy Ions (46’ Roope Riski), Aleksis Lehtonen (46’ Johannes Laaksonen) ja Aristote ”Totti” Mboma (60’ Elias Ahde).

SJK pelaa seuraavan kerran tammikuun 14. päivä, kun se isännöi harjoitusottelussa Ilvestä Wallsport Areenalla.

Ottelun videokooste:
Alkuun