123 456 7890

SJK U19 otti kauden ensimmäisen voittonsa, kauden toisessa pelissä, kun se kohtasi vieraskentällä Helsingin Oulunkylässä Käpylän Pallon. Ensimmäinen puoliaika alkoi heti SJK maalilla ja jatkui hienokseltaan omassa hallinnassa puoliaikaan saakka.

Toisella puoliajalla isäntäjoukkue joutui vielä vajaalle ja SJK meni samalla varmaan kahden maalin johtoon rangaistuspotkusta. Johto piti hienosti loppuun saakka ja toinen puoliaika olikin kokonaisuudessaan entistä selvemmin SJK:n hallussa.

KäPa U19 – SJK U19 0-2 (0-1)

0-1 06 min Jesse Sarajärvi

0-2 62 min Tuomas Lähdesmäki rp.

SJK sai otteluun heti salama-alun, kun Jesse Sarajärvi pääsi murtautumaan alueelle laidalta ja pamautti pallon suoraan etuyläkulmaan.

Kotijoukkue ei oikein tuosta nopeasta avausmaalista toipunut ja SJK piti ensimmäisellä puoliajalla hieman enemmän palloa. Maaleja ei kuitenkaan saatu aikaan.

Toisella puoliajalla Elias Ahde oli täräyttää heti alkuminuuteilla lisämaalin, mutta pallo tippui harmittavasti vain maalin katolle. Vain muutama minuutti tästä, Joonas Sundman lähetti Sarajärven läpi – maalivahti torjui ensimmäisen vedon ja irtopalloon ehti ensimmäisenä Tuomas Lähdesmäki, joka nosti pallon heti Ahteelle. Jälleen KäPa maalivahti Viktor Muurinen ehti kuitenkin eteen ja tilanteesta ei saatu kulmaa kummempaa aikaan.

Pelin hallinta kuitenkin siirtyi lähes täysin toisella puoliajalla vierailijoille ja viimein tunnin pelin jälkeen lisämaalikin nähtiin.

0-2 osuma syntyi Tuomas Lähdesmäen rangaistuspotkusta, kun Käpylän Pallon Mustapha Ceesay torjui Ahteen vedon kädellään rangaistusalueella ja pallo laitettiin pilkulle. Ceesay sai teostaan myös varoituksen, joka oli miehen toinen ja samalla erotuomari Hannu Hästbacka nosti hänelle punakortin ulosajon merkiksi.

Tuo maali ja ulosajo ratkaisi pelin lopullisesti ja loppuaika pelattiinkin lähes yhtä maalia.
Kertaalleen KäPa oli kuitenkin lähellä kavennusta, kun pallo saatiin SJK:n maaliviivalle asti. Sieltä pallon siivosi väljemmille vesille, Aston Villan riveihin syksyllä siirtyvä puolustaja Joonas Sundman.

Lisää maaleja ei nähty ja SJK otti näin SM-sarjassa ensimmäisen voittonsa ja avauspisteet.

Tärkeä saada pistetili auki. Oli ehkä pikkuisen uninen eka jakso ja vaikka siinäkin oli hyvät hetkensä, tiesin että jätkät pystyy vielä parempaankin. Puhuimme tästä vähän puoliajalla ja toinen jakso olikin sitten meiltä hyvä. KäPa joutui juoksemaan perässä ja pallo liikkui meillä hyvin mieheltä miehelle. Saatiin myös hyvin luotua paikkojakin. Tärkeä avausvoitto ja seuraavaksi päästäänkin sitten kotikentälle, kertoo SJK U19 joukkueen vastuuvalmentaja Max Peltonen.

SJK saa samalla pienen tauon sarjapeleistä, sillä seuraava ottelu on vasta sunnuntaina 18.5. ja silloin isännöidään kotona FC Inter Turkua.

SJK U19: Paavo Valakari MV, Elias Ahde (75› Jesse Sundman), Joona Lautamaja, Joonas Sundman, Antti Palomäki, Jesse Sarajärvi, Niko Laaksonen (58› Emil Lidman), Jaakko Vihanta, Janne Tuohisaari, Tuomas Lähdesmäki (70› Matias Kangas) ja Matti Lähde

Vaihdossa: Konsta Rintala MV ja Martti Uusitalo.

Varoitukset: 85 min Jesse Sundman

SJK U19 matkalla Helsinkiin kohtaamaan KäPa.