123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon U19 joukkue on tähän asti onnistunut nappaamaan pelkkiä tasapelipisteitä SM-Sarjassa, mutta tiistai-iltana viimein rikkoontui kuparinen voittosarakkeessa, kun OLS kaatui Prunttimäessä komein luvuin.

4-2 89 min Matti Rajala

Ottelu alkoi tasaisesti, mutta jostain syystä SJK pelaajien etäisyydet pääsi taas venymään liikaa ja OLS:n taitava joukkue osasi tämän hyödyntää. OLS otti pallohallinnan, vaikka molemmilla oli pelissä puolittaisia paikkoja tehdä maaleja.

Maalinteossa kuitenkin onnistui isäntäjoukkueen harmiksi juuri OLS, kun 25 minuutin pelin jälkeen Anselmi Nurmela iskee todella komean kaukolaukauksen joka menee vastuttamattomasti ohi Paavo Valakarin.

Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla tehdä ja pahasti näytti että ansaitusti johtoon mennyt OLS veisi tämän kamppailun.

Kerho kuitenkin tuli toiselle jaksolle aivan uudella innolla ja painoi pelin heti alusta alkaen toiseen päätyyn.

59 minuutilla valmentaja Jorma Tuohisaari ottaa Niko Laaksosen vaihtoon ja päästää irti Tuomas Lähdesmäen, jonka kova työnteko muuttaa ottelun kulun samantien.

SJK saa kulmapotkun ja vastustajan puolustaja joutuu rikkomaan Joona Ala-Hukkalaa pallontavoittelutilanteessa sen verran, että erotuomari Juha Kalliopää viheltää tilanteesta rangaistuspotkun.

Pallon taakse menee Aleksi Ahde, mutta maalivahti aavistaa hienosti ja torjuu Ahteen vedon. Puolustaja purkaa nopeasti irtopallon ulos alueelta, mutta palloon ennättää ensin Antti Viita, joka nostaa komeasti alueen rajalta pallon yli koko puolustuksen ja maalivahdin ja pallo uppoaa takakulmaan. Pelikello näyttää 61 minuuttia ja tilanne on tasan.

Samantien aloituksesta SJK pääsee nopeaan hyökkäykseen ja Tuomas Lähdesmäki vapautetaan läpiajoon. Maalivahti tulee vastaan, mutta Lähdesmäki nostaa varmasti pallon hänen yli ja maaliverkkoon. SJK siirtyy johtoon kahdessa minuutissa.

Ja lisää oli tulossa. Nyt vaihdosta tullut Lähdesmäki toimii itse syöttäjänä ja pistää hyvän pystysyötön Elias Ahteelle joka päästessään maalivahdin kanssa vastatusten ei erehdy, vaan sijoittaa pallon taka-alakulmaan.

Tilanne on jo 3-1 ja peli näyttää ratkenneelta. SJK saa lisää hyökkäyksiä molemmilta laidoilta ja OLS:n pelaajat alkavat hieman kuumentua. Samoin kuumenee heidän valmentajansakin ja erotuomari joutuu häntä rauhoittelemaan.

Peli ei kuitenkaan vielä ole ohi, sillä OLS saa hyvän vastahyökkäyksen ja pienen sekasorron avustamana pallo liikkuu vasemmalta laidalta maalintakatolpalle, mistä yksin jäänyt OLS:n Markus Rautio iskee pallon tyhjään verkkoon pelikellon näyttäessä 84:ä minuuttia.

OLS koittaa nostaa prässäyksen niin ylös kuin mahdollista, mutta tämä tietenkin aiheuttaa tukun SJK vastaiskuja ja läpiajoja, joista osa liputetaan paitsioksi hieman kyseenalaisestikin.

Viimein minuutti ennen loppua Matti Rajala pääsee yksin läpi ja karkuun OLS puolustukselta ja jälleen nostetaan pallo hyvin vastaan tulleen OLS maalivahdin yli ja pallo uppoaa verkkoon.

Loppunumeroiksi jää SJK:n 4-2 voitto, mutta vielä yliajalla Jesse Sarajajärvi pääsee pommittamaan vitosen viivalta ohi maalivahdin, mutta kova veto osuu etuyläkulmasta ylärimaan ja seurauksena on vain tukku kulmapotkuja.

Hyvä ja henkisestikin tärkeä voitto. Jätkillä selvästi puoliajalla napsahti joku palanen kohdalleen ja toiselle puoliajalle tultiin kopista kovalla asenteella ja voitto mielessä, kommentoi ottelun jälkeen U19 joukkueen valmentaja Jorma Tuohisaari.

Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli taas välit liian pitkät ja ei päästy pelaamaan omaa peliämme. Viimeksi oli aivan sama juttu. Ja silloinkin, hieman riskilläkin nostimme linjaa ja prässäystä, joilloin saimme pakkamme tiiviimmäksi. OLS:lla ei ollut enää tilaa pelata samoin kuin ensimmäisellä puoliajalla, jatkaa Tuohisaari.

Kovana jatkuu kuitenkin sarjan pelitempo ja ensi viikonloppuna mennään Turkuun TPS:n vieraaksi. Kuitenkin nyt on voittotili auki ja tästä on todella hyvä jatkaa, toteaa Tuohisaari loppuun.

SJK U19 nousee voitolla seitsemään pisteeseen, vain pistene päähän neljäntenä olevasta Turun Palloseurasta, joka siis kohdataan seuraavaksi. Tuo ottelu pelataan lauantaina 8.6. klo 15.00 Kupittaalla.

SJK U19: Paavo Valakari, Elias Ahde (79′ Matti Rajala), Joona Ala-Hukkala, Roope Takala, Aleksi Ahde, Aleksi Leppänen, Jaakko Vihanta, Antti Viita (90′ Arttu Aromaa), Jesse Sarajärvi, Janne Tuohisaari (73′ Tuukka Hiltunen) ja Niko Laaksonen (59′ Tuomas Lähdesmäki)