123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon A-nuoret pelasivat JJK:n kanssa tasapelin kauden toiseksi viimeisessä SM-karsintasarjan ottelussa. Tuo tasapeli tietää sitä, että SJK pelaa varmasti A-nuorten SM-sarjassa kesällä 2014.
Hankalan ensimmäisen jakson jälkeen SJK onnistui ensin kaventamaan ja sitten vielä tasoittamaan toisella jaksolla, Arttu Aromaan ja Elias Ahteen maaleilla. Näin SJK:n nuoret eivät ole hävinnyt vielä ainuttakaan ottelua talven SM-karsintasarjassa, kun yksi ottelu on enää pelaamatta.

SJK U19 – JJK U19 2-2 (0-2)
0-1 1 min Oskari Peltonen
0-2 9 min Oskari Peltonen
1-2 73 min Arttu Aromaa
2-2 76 min Elias Ahde

SJK:n osalta ottelu sai murheellisen ensimmäisen kymmenminuuttisen, kun JJK:n Oskari Peltonen onnistui murtautumaan kahdesti maalintekoon.

SJK ottli pelin kuitenkin haltuunsa ja loi hurjan määrän tekopaikkoja. Viimeinen syöttö oli kuitenkin välillä oikukas, tai vedot suuntautuivat ohitse ja yli. Myös JJK maalivahti tuntui ehtivän hienosti pallojen tielle.

Kova hyökkäysinto loi myös JJK:lle paikkoja vastaiskuihin ja vähän ennen puoliajan loppua, oli JJK hyökkääjä karkuteillä linjan takana. Paavo Valakari kuitenkin teki todellisen gamesaverin, pitäen tilanteen vielä hallinnassa.

Toiselle puoliajalle SJK tuli muuten samalla ilmeellä, mutta nyt hyökkäykset olivat selvästi tehokkaampia ja JJK:ta ei päästetty enää yllättämään vastaiskuilla. Maalia saatiin odottaa kuitenkin aina 73 minuutille asti, kunnes Arttu Aromaa iski vapauttavan kavennuksen.

Ja kun maalinteko oli saatu vauhtiin, jatkoi Elias Ahde iskemällä kauden yhdeksännen maalinsa, vain kolmen minuutin jälkeen edellisestä. Vielä vähän ennen loppua oli Ahteella paikka iskeä peli 3-2 voitoksikin, mutta tällä kertaa maaliverkko ei enää heilahtanut ja ottelu päättyy 2-2 lukemiin.

Tasapeli merkitsee sitä, että SJK varmisti paikkansa kesällä pelattavaan SM-sarjaan. Aiemmin pohjoislohkosta paikkansa varmisti FC Haka ja kaikilla on vielä ottelu pelaamatta.
JJK:lle tasapeli tiesi jännitettävää vielä viimeiselle kierrokselle asti.

Alun pientä nukahdusta huolimatta, ensimmäisellä puoliajallakin oli paljon hyvää. Mutta toiselle puoliajalle tulimme vielä paljon kovemmalla asenteella. Pelaajat halusivat selvästi näyttää pystyvänsä parempaan ja saimme puristettua ottelun tasoihin. Voittokaan ei ollut kaukana, kommentoi joukkueen vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Nyt varmistimme joukkueelle vuoden ajaksi hyviä pelejä, kun SM-sarjan lisäksi varmistui paikka myös ensi talven SM-karsintasarjaan, Peltonen jatkaa.

Myös viime kaudella SJK U19 joukkue pelasi SM-sarjassa, mutta Peltosen mukaan joukkue on nyt valmiimpi.

Kun katson tätä ja viime talvea, ovat peliesitykset olleet nyt mielestäni paremmalla tasolla. Viime kaudella tuli vielä välillä heikompia otteluita ja pelin sisällä saattoi taso vähän heitellä, mutta nyt ei suuria heittoja enää ollut. Viime talven kruunasi se viimeinen Lahtea vastaan pelattu peli, mutta tänä vuonnsa koko sarja on ollut hyvää.

Jatketaan kuitenkin samalla tavalla vielä karsintasarjan viimeinen Ilves ottelu ensi viikolla ja otetaan lisäpisteitä mukaan varsinaiseen SM-sarjaan, päättää Peltonen, viitaten lohkojen kolmelle parhaalle jaettaviin lähtöpisteisiin.

SJK U19 pelaaa SM-karsintasarjan viimeisen ottelun ensi lauantaina 5.4. kun se saa Tampereella vastaansa isäntäjoukkue Ilveksen.

SJK U19: Paavo Valakari, Elias Ahde, Emil Lidman (90› Teemu Kukila), Joona Lautamaja, Antti Palomäki (76› Jesse Sundman), Arttu Aromaa, Jesse Sarajärvi, Jaakko Vihanta, Janne Tuohisaari, Tuomas Lähdesmäki ja Matti Lähde (46› Tuomas Rintamäki).

Maalintekijät Arttu Aromaa (vas.) ja Elias Ahde (kesk.), sekä pari loistavaa torjuntaa esittänyt maalivahti Paavo Valakari (oik.)