123 456 7890

SJK U23 ei jättänyt Tampere Unitedille mahdollisuuksia ja iski tarvittavat osumat ensimmäisen ja toisen jakson alussa. 5-2 voitto nosti joukkueen myös C-lohkon kärkeen. Tosin GBK:lla ja TPV:lla on rästiottelunsa voittamalla mahdollisuus nousta vielä ohi. Seuraava ottelu on ensi lauantaina 14.7. klo 15:00 pelattava vierasottelu KuFu-98:a vastaan. KuPS:n farmiseura on viidentenä, pisteen päässä SJK U23:sta.

5-2 87 min Roope Kostiainen

SJK U23 aloitti maalinteon reilun vartin pelin jälkeen. Arttu Aromaa avasi ensin puolustuksesta pystypallon taskuun Aleksi Pöntiselle, joka jatkoi pallon laitaan Daniel O’Brienille. O’Brienin matala keskitys tuli maalin eteen Vahid Hambolle, joka laittoi pallon varmasti sisään.Toisessa maalissa pallo pelattiin ristiin kulmaan juosseelle Maximo Toloselle, joka syötti alaviistosta mukaan tulleelle Pöntiselle. Tämä hassutti kaksi TamU-puolustajaa boksissa näppärästi ja laittoi pallon maaliin.

Toisen maalin jälkeen peli näytti olevan selvä ja SJK U23 oli menossa menojaan. Kuitenkin hyökkäysinto kostautui ja TamU:n Berat Grabovci pääsi kaventamaan maalinedusruuhkasta 2-1:een.

Toisen jakson alkuun SJK U23 tuli taas lujaa ja iski kaksi maalia alle kymmeneen minuuttiin. Vielä ennen näitä, Tolonen pamautti pallon vapaapotkusta ylärimaan. Tolonen veti myös hyvin 3-1 maalia edeltäneessä tilanteessa kohti takatolppaa. TamU-maalivahti torjui pallon eteensä ja Daniel O’Brien ehti ensimmäisenä paikalle. Vain pari minuuttia edellisestä, Hambo jatkoi hyvin rinnalla pallon vasemmalta läpi rynnänneelle Pöntiselle. Pöntinen ajautui pieneen kulmaan, mutta matala keskitys meni aivan maaliviivan edustalta takatolpalla vapaana olleelle O’Brienille. O’Brien laittoi pallon tyhjiin.

5-1 maali tuli, kun pelattiin ottelun viimeistä parikymppistä. Diego Martins puhkaisi pystysyötöllä pari linjaa maatapitkin ja Vahid Hambo ehti linjan taakse. Hambo sijoitti pallon varmasti ohi vastaantulleen maalivahdin.

TamU pääsi vielä kaunistelemaan lukuja vähän ennen loppua, kun SJK U23:n puolustus nukahti täysin ja Roope Kostiainen saatiin pelattua kuudentoista rajalle vapaaksi. Hän otti pari askelta sivuun ja veti pallon takayläkulmaan.

Missään vaiheessa ottelua ei ollut epäselvää vahvemmasta joukkueesta ja jossiteltavaa jäi lähinnä oman pään puolustamisesta parissa maaliin johtaneessa tilanteessa. Hyökkäyspäässä nelikko Tolonen, Pöntinen, O’Brien ja Hambo, oli myrkkyä Tampere Unitedille.

Hienoja maaleja tehtiin ja hyökkäyspeli ainakin toimi. Eipä tästä oikein sen kumempaa voi sanoa, totesi SJK U23 vastuuvalmentaja Jani Uotinen pelin jälkeen lyhyesti.

Toivottavasti ollaan kauden loputtuakin sarjakärjessä. Pelit jatkuu ensi lauantaina ja sitten tulee pieni tauko. Katseet kohti Kuopiota. Mennään sinne, kohdataan KuFu ja sitten tulee parin viikon tauko. Pelit jatkuu sen jälkeen vasta kuun lopussa, jatkaa Uotinen vielä lopuksi.

SJK U23: Jesse Öst MV, Nicolas Kotamäki, Arttu Aromaa, Aleksi Pöntinen (84’ Joonas Kuivalainen), Janne Tuohisaari, Robbie Malolo (69’ Tuomas Rintamäki), Diego Martins (78’ Sami Viljanen), Ville Pajula, Maximo Tolonen, Daniel O’Brien ja Vahid Hambo.

Kuvia ottelustaSJK Akatemian Facebook-sivuilla.