123 456 7890

SJK taisteli tasapelipisteen kotikentällään lähes 2800 katsojan edessä ja kasvatti samalla eron neljäntenä takana olevaan Kuopion Palloseuraan jo kuuden pisteen mittaiseksi. SJK:lla on myös peli vähemmän pelattuna. FC Inter onnistui menemään jo 2-0 johtoasemaan toisen puoliajan alussa, mutta SJK ei luovuttanut ja haki vielä 2-2 tasoituksenkin jälkeen vimmatusti voitto-osumaa. Keskuskentällä nähtiinkin erittäin yleisöystävällinen ottelu, jossa syntyi paljon maaleja sekä tilanteita ja molemmat joukkueet olivat mukana kovalla tunteella ottelussa. Tämä sytytti myös yleisön hienosti mukaan kannustukseen.

SJK – FC Inter 2-2 (0-1)

0-1 36 min Severi Paajanen

0-2 47 min Juuso Hämäläinen

1-2 50 min Akseli Pelvas

2-2 87 min Toni Lehtinen

SJK aloitti ottelun hyvin ja loi paikkoja alkuhetkistä lähtien. Richard Dorman keskitti vitosen viivalle Toni Lehtiselle, jonka laukaus vaikeasta asennosta meni kuitenkin yli ja ohi maalin. SJK:n kulmapotku päätyi monen pompun ja syötön kautta Richard Dormanille, joka harhautti vielä puolustajan ja pääsi laukomaan. Veto meni kuitenkin vähän yli maalin. Reilun vartin pelin jälkeen Richard Dorman antoi pystysyötön kohti maalia ja Justin Moose ehti palloon niukasti ennen Magnus Bahnea. Moose syötti maalin eteen ja ottelun avausmaali oli erittäin lähellä, Inter-puolustus sai kuitenkin pelastettua maaliviivalta. Tämän jälkeen Johannes Laaksonen pääsi vielä laukomaan, mutta Magnus Bahne torjui Vincent Onovosta kimmonneen laukauksen.

SJK:n hallinnasta huolimatta ensimmäisen maalin teki Inter. Henri Lehtonen antoi matalan keskityksen maalille ja Severi Paajanen liukui pallon maaliin. Kerhon hyvä ote katosi maalin myötä ja Inter hallitsi ensimmäisen puoliajan viimeistä kymppiä luomatta kuitenkaan enempää paikkoja.

Toinen puoliaika alkoi yhtä huonosti kuin viimeksikin Interiä vastaan. Mika Ojalan millintarkka vapaapotku löysi Juuso Hämäläisen pään ja peli oli 0-2. SJK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kavensi vain muutama minuutti Hämäläisen maalin jälkeen. Richard Dormanin keskitys osui Henri Lehtosen käteen ja pallo muutti suuntaa juuri sopivasti. Pallo tuli Magnus Bahnen ja Inter-topparien väliin Akseli Pelvakselle, joka tuikkasi tärkeän osuman. Maalin myötä hallinta siirtyi SJK:lle.

Juho Lähde tuli vaihdosta kentälle maalin jälkeen ja esiintyikin jälleen pirteästi. Nopea Lähde karkasi heti Mathias Lindströmiltä ja pääsi puolittaiseen läpiajoon onnistumatta kuitenkaan tasoitusyrityksessä. Kerhon tasoitusmaali roikkui ilmassa. Richard Dormanin keskitys kimposi Joni Ahon kautta ylärimaan ja seurauksena oli kulmapotku. Kulmapotku tuli Pavle Milosavljevicille, jonka puskun Magnus Bahne venyi komeasti uudeksi kulmaksi. Tämän jälkeen paikkoja ei syntynyt enää samanlaisella tahdilla.

SJK:n kiri tuotti kuin tuottikin tulosta lopussa. Ottelun 86. minuutilla Juho Lähde antoi hyvän syötön Akseli Pelvakselle, joka syötti vielä maalin eteen. Mathias Lindström ja Toni Lehtinen liukuivat palloon ja Lehtinen oli kaksikosta etevämpi ja tasoitti ottelun kauden 7. maalillaan. Lehtinen nousi Veikkausliigan maalipörssin jaetulle kuudennelle sijalle.

SJK hallitsi peliä, mutta me puolustimme hyvin. Olemme puolustaneet hyvin aiemmissakin peleissä, vaikka omiin onkin mennyt aika paljon maaleja. Ei annettu paljoa vaarallisia tilanteita, mutta SJK teki silti. On tämä aika turhauttavaa. Mika Ojala luo joukkueelle turvaa, hän on loistava rakentamaan peliä. Maalissa pallo tuli juuri siihen, mihin halusin sen tulevan, sanoi Interin toisen maalin tehnyt toppari Juuso Hämäläinen.

Inter puolusti hyvin. Varsinkin ekalla puoliajalla pelattiin hyvin. Taukotilanne olisi voinut olla 2-0, mutta olikin 0-1. Ja sitten tokan puoliajan alkuun tuli heti hieno maali. Siihen nähden pitää olla tyytyväinen, mutta hiukan vaisu olo jäi. Jotain jäi ottamatta varsinkin ensimmäisen puoliajan esityksen perusteella. Maalissa Aksulta hieno juoksu linjan taakse ja hyvin malttoi odottaa, että ehdittiin mukaan. Sitten liu›uttiin ja pallo meni maaliin, sanoi SJK:n tasoitusmaalin tehnyt Toni Lehtinen.

En ole tyytyväinen lopputulokseen. Tämä oli vaikea peli. Johdimme 2-0 ja kaikki näytti hyvältä, mutta päästimme kaksi liian helppoa maalia. Emme pystyneet pitämään palloa. SJK ei saanut paljoa paikkoja, mutta tekivät kaksi maalia. Meillä oli hyvä mahdollisuus ottaa kolme pistettä, mutta emme onnistuneet siinä. SJK oli odotetun hyvä. Oli varmasti katsojille hieno peli, kommentoi Interin päävalmentaja Job Dragtsma ottelun jälkeen.

En ole tyytyväinen tulokseen, kotona pitäisi voittaa. Olen kuitenkin tyytyväinen nousuumme 2-0 –tappioasemasta Interin kaltaista rutinoitunutta joukkuetta vastaan. Tiesimme, miten Inter pelaa. Tiesimme heidän hyvät vastahyökkäykset ja erikoistilanteet, mutta he tekivät maalit niistä. Jätkät näyttivät, ettei koskaan saa luovuttaa. Olemme kehittyneet verrattuna ensimmäiseen Inter-peliin. Meillä oli mahdollisuus voittoon. Faneille tämä oli ainakin mielenkiintoinen ottelu loppuun saakka. Meillä on muutama eri pelisysteemi, joita pystymme käyttämään riippuen vastustajasta ja tilanteesta, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

SJK kohtaa myös seuraavaksi FC Interin, kun se matkaa ensi lauantaina 9.8. klo 16.00 pelattavaan otteluun Turun Veritas Stadionille. Otteluun järjestetään myös bussikuljetus Seinäjoelta.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Pavle Milosavljevic, Zeljko Savic, Timo Tahvanainen, Richie Dorman, Marco Matrone (52′ Juho Lähde), Johannes Laaksonen, Akseli Pelvas, Wayne Brown, Justin Moose ja Toni Lehtinen.

Lisää kuvia SJK:n Facebook sivuilla.