123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho otti voiton Viron hallitsevasta mestarista, Johannes Laaksosen huimalla yksilösuorituksella.
Ottelu oli varsin kovatempoinen sekä myös tasainen. SJK myös esitti erittäin hyvää peliä ja varsinkin ensimmäisellä puoliajalla Levadia oli alakynnessä SJK:n vyöryttäessä hyökkäyksiään. Levadian maalivahti venyi kuitenkin muutamaan komeaan torjuntaan ja piti pelin tiukkana.

Johannes Laaksonen iski SJK:n ainokaisen komealla soolosuorituksella.

SJK – FC Levadia 1-0 (1-0)
1-0 24 min Johannes Laaksonen

Ottelun ensimmäinen maalipaikka oli kotijoukkue SJK:lla. Timo Tahvanainen hankki 11. minuutilla kulmapotkun ja Johannes Laaksonen asettui antamaan sitä. Pavle Milosavljevic ja Marco Matrone pääsivät yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä, siinä kuitenkaan onnistumatta. Viitisen minuuttia tämän jälkeen Levadian maalivahti, Roman misko kaatoi Juho Lähteen maalin edessä. Rangaistuspotkua ei kuitenkaan tullut, vaan ottelun erotuomari näytti Lähteelle keltaista korttia filmaamisesta.

VPS:ää vastaan SJK:n avausmaalin teki Johannes Laaksonen ja sama mies oli asialla tälläkin kertaa. Johnny purjehti komeasti virolaispuolustuksen läpi ja laukoi pallon takakulmaan. Laaksosen pelaaminen onkin ottanut huimasti askeleita eteenpäin tämän talven aikana. Levadialla oli kaksi läpiajoa pian maalin jälkeen, mutta Mihkel Aksalu nollasi Artur Rättelin ja Vladislav Ivanovin yritykset. Puolen tunnin kohdalla Timo Tahvanainen tarjoili hyvän paikan Juho Lähteelle, mutta laukaus suuntautui hieman yli maalin. Tauolle siirryttiin SJK:n 1-0 johdossa.

Toisen puoliajan 10. minuutilla Justin Moose syötti Akseli Pelvakselle, joka oli erittäin lähellä maalintekoa. miskon komea jalkatorjunta piti tilanteen kuitenkin 1-0:ssa. Pelvaksella oli tämänkin jälkeen vielä kaksi paikkaa avata maalitilinsä tämän vuoden osalta, mutta se jäi vielä haaveeksi.

Levadia haki lopussa tasoitusta ja maalivahti miskokin nousi erikoistilanteisiin mukaan. Kovin vaarallisia maalintekopaikkoja Viron hallitseva mestari ei kuitenkaan saanut aikaiseksi ja näin ollen SJK nappasi Komia-turnauksen finaalipaikan toisen kerran peräkkäin.

Loukkaantumisista kärsineet Pavle Milosavljevic ja Richard Dorman palasivat pitkästä aikaa SJK:n kokoonpanoon. Etenkin Milosavljevic esiintyi topparin tontilla jälleen kerran vakuuttavasti ja voitti pääpalloja isolla prosentilla. Näytti siltä, kuin mies ei olisi ollut hetkeäkään poissa pelikentiltä.

SJK:n päävalmentaja Simo Valakari oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa esityksiin hallitsevaa Viron mestaria vastaan.

Täysin ansaittu finaalipaikka ja lauantaina lähdetään tavoittelemaan kauden ensimmäistä pokaalia. Ensimmäinen puoliaika oli todella vauhdikas. Meidän syöttöpeli ja liike oli tosi hyvää. Levadia laittoi painetta meille toisella puoliajalla. Ei ollut helppoa, tuli pitkää palloa ja jouduttiin puolustamaan. Peli oli aika fyysinen. Olen tosi tyytyväinen. Tämä oli koko joukkueelta tosi hyvä esitys. Ottelussa oli paljon onnistujia ja voisin nimetä koko joukkueen. Kun pelataan joukkueena hyvin, niin yksilötkin näyttävät paremmilta, sanoi Valakari ottelun jälkeen.

SJK kohtaa turnauksen finaalissa Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen.

Harvoin tulee pelattua joulukuusta vastaan, mielenkiintoista lähteä pelaamaan. Alle 21-vuotiaiden joukkue on huomenna varmasti paljon valmiimpi kuin tänään, mutta niin olemme mekin. Rotaatiota täytyy tehdä, penkillä on nälkäisiä jätkiä ja a-junioritkin ovat käytettävissä. Hieno matsi tulossa, ennakoi Valakari.

SJK saa KOMIA-turnauksen finaalissa vastaansa Suomen U21 maajoukkueen ja finaali pelataan lauantaina 15.2. klo 17.00 Wallsport Areenassa.
FC Levadia pelaa samana päivänä pronssiottelussa klo 14.30 ja se saa siinä vastaansa Catalonia XI:n.

Tervetuloa kannustamaan SJK viidennen KOMIA-turnauksen voittoon!

Kokoonpanot:

SJK: Mihkel Aksalu MV, Gert kams, Matti Lähitie (46′ Zeljko Savic), Pavle Milosavljevic, Timo Tahvanainen, Richie Dorman (63′ Sami Viljanen), Juho Lähde (46′ Teemu Penninkangas), Justin Moose (84′ Toni Lehtinen), Marco Matrone, Johannes Laaksonen ja Akseli Pelvas
Vaihdossa: Paavo Valakari MV, Kalle Taimi ja Jussi Aalto.

FC Levadia: Roman Smiko, Maksim Podholjuzin, Artjom Artjunin, Aleksei Jahhimovit, Aleksandr Kulinit (76. Ingemar Teever), Omar El Husseiny (68. Heiko Tamm), Ilja Antonov (60. Marek Kaljumäe), Andreas Raudsepp, Igor Subbotin (46. Henry Rohta), Artur Rättel, Vladislav Ivanov.
Vaihdossa: Priit Pikker MV, Oleksandr Volckov, Jere Aallikko, Aleksandr Kulinit ja Artur Pikk