123 456 7890

Isäntäjoukkue Seinäjoen Jalkapallokerho juhlii viidennen KOMIA-turnauksen voittoa, joka ratkesi Suomen U21 maajoukkuetta vastaan vasta rangaistuspotkukilpailussa, varsinaisen pelin päätytyttä tasan.
SJK sai toisella puoliajalla kertaalleen pallon jo maaliin, mutta epäselvä tilanne hylättiin ja peliä jatkettiin vapaapotkulla.
Ottelun voittaja selvisi, kun SJK maalivahti Mihkel Aksalu torjui Suomen Santeri Aholan viimeisen, tasoittavan rangaistuspotkun. Näin SJK voittaa ensimmäistä kertaa KOMIA-turnauksen, oltuaan toista kertaa turnauksen finaalissa.

SJK – Suomi U21 0-0 (0-0) Rp. 4-3
90 min 1-0 Teemu Penninkangas rp.
90 min 1-1 Marcus Heimonen rp.
90 min 2-1 Richie Dorman rp.
90 min 2-2 Janne Saksela rp.
90 min 3-2 Akseli Pelvas rp.
90 min 3-3 Robin Lod rp.
90 min 4-3 Timo Tahvanainen rp.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka syntyi samalla tavalla kuin torstainakin. Timo Tahvanainen hankki kulmapotkun. Johannes Laaksonen antoi sen tällä kertaa tosin lyhyenä Tahvanaiselle, joka keskitti pallon Zeljko Savicille. Serbialaisen pusku suuntautui kuitenkin yli maalin. Vartin pelin kohdalla Teemu Penninkangas pelasi hyvän seinän Toni Lehtisen kanssa, mutta Suomen puolustus sai kuitenkin purettua tilanteen. Parinkymmenen minuutin kohdalla Walter Viitala esitti Suomen maalilla kaksi hyvää torjuntaa. Ensin Hongan maalivahti torjui Lehtisen kovan vedon ja pian tämän jälkeen myös Laaksonen sai todeta Viitalan olevan hyvässä vireessä.

Molemmilla joukkueilla oli ensimmäisellä puoliajalla vielä muutamia erikoistilanteita, mutta puolustus hoiti tilanteet, eikä kovin vaarallisia maalipaikkoja syntynyt. Näin ollen tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Ensimmäisen puoliajan alussa Jussi Aalto pääsi kulmapotkun jälkitilanteessa hyvään tekopaikkaan, mutta laukaus jäi vaisuksi ja Viitala selvitti tilanteen helposti. Pian tämän jälkeen Penninkangas pääsi hyvään maalipaikkaan. Viitala sai kuitenkin torjuttua Pennin vedon niukasti kulmaksi. Pari minuuttia tämän jälkeen Richard Dorman rikkoi nopeaa Nikolai Alhoa keltaisen kortin ja vapaapotkun arvoisesti. Alho laukoi vaparin itse, mutta Mihkel Aksalu torjui.

Tunnin kohdalla SJK-hyökkääjien kommunikointi hiukan uupui. Pallo oli tulossa Pennille hyvään paikkaan, mutta Toni Lehtinen kurotti palloon ja ohjasi sen maalin katolle. Suomi sai vapareita melko hyvistä paikoista, mutta Robin Lodin ja Marcus Heimosen yritykset eivät tuottaneet ongelmia.

Vartti ennen ottelun loppua Suomen maalille syntyi kova hässäkkä. Kentälle vaihdettu Tuomas Lähdesmäki nosti pallon Penninkankaalle ja pallo kimpoili Pennistä ja Viitalasta kohti maalia. Akseli Pelvas nousi taustalta tilanteeseen ja ehti palloon potkaisten kuitenkin päin Penniä. Lopulta pallo survottiin maaliin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Ehkäpä tässäkin tilanteessa hyökkääjien kommunikointi olisi voinut olla parempaa. Toisaalta tämäkin tilanne tuli hyvin äkkiä, eikä yksikään hyökkääjä katsele vierestä jos pallo pyörii aivan maalin edessä.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua Timo Tahvanainen laukoi kovan vedon kohti yläkulmaa, hyvin Suomen maalilla pelannut Viitala kuitenkin torjui vedon kulmaksi. Varsinaisella peliajalla ei maaleja syntynyt, joten ratkaisu siirtyi rangaistuspotkukilpailuun. Tavallisesta poiketen kilpailu käytiin äkkikuolemaperiaatteella. Kolme ensimmäistä paria onnistui maalinteossa. Penninkangas, Heimonen, Dorman, Janne Saksela, Pelvas ja Lod tekivät kukin vuorollaan maalin. Ratkaisu tapahtui neljännessä parissa. Timo Tahvanainen laukoi pallon maaliin, mutta Mihkel Aksalu torjui Santeri Aholan yrityksen ja varmisti SJK:lle viidettä kertaa pelatun Komia-turnauksen voiton.

Olen suurimmaksi osaksi tyytyväinen näihin kahteen otteluun. Ollaan menossa oikeaan suuntaan. Puolustettiin hyvin ja luotiin paikkoja, mutta maalinteko ei ollut riittävän terävää. Pitkässä sarjassa puolustus kuitenkin ratkaisee pelejä, sanoi SJK:n päävamlentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

Turnaus oli meille hyvä valmistava tapahtuma ennen karsintaottelua San Marinoa vastaan. Pidettiin kahdessa pelissä nolla omassa päässä. Hyökkäyspeliin jäi viilaamista, sillä tehtiin vain yksi maali. Maalipaikkoja olisi pitänyt luoda enemmän, siihen jäi parannettavaa. Tämän päivän ottelu oli fyysisesti kova. Ensimmäisellä puoliajalla SJK oli vahvempi. Oli erittäin tärkeää, että siinä paineessa onnistuttiin pitämään nolla omassa päässä. Toiselle puoliajalle parannettiin. Pelillisesti 0-0 oli ihan oikeutettu tulos ja pilkuilla SJK oli parempi, sanoi Suomen alle 21-vuotiaiden päävalmentaja Tommi Kautonen.

SJK voittaa turnauksen ja Suomi U21 saa hopeamitalit.

SJK pelaa seuraavan kerran jo ensi viikolla, kun se kohtaa vieraskentällä Liigacupissa Vaasan Palloseuran. Ottellu pelataan Fennia Hallissa lauantaina 22.2. klo 14.00.

Kokoonpanot:

SJK: Mihkel Aksalu MV, Gert Kams, Timo Tahvanainen, Kalle Taimi, Zeljko Savic, Richie Dorman, Johannes Laaksonen (78′ Sami Viljanen), Teemu Penninkangas, Justin Moose (78′ Jesse Sarajärvi), Jussi Aalto (60′ Tuomas Lähdesmäki) ja Toni Lehtinen (60′ Akseli Pelvas).

Suomi U21: Walter Viitala MV, Felipe Aspgren (78′ Santeri Ahola), Atte Hoivala (46′ Lassi Nurmos), Janne Saksela, Sauli Väisänen, Dani Hatakka, Marcus Heimonen, Matti Klinga, Nikolai Alho, Robin Lod ja Simon Skrabb (69′ Nnaemeka Anyamele).

Kuvat Mari Hietala luvaton käyttö kielletty.