123 456 7890

SJK U19 joukkue aloitti ikäluokan SM-karsintasarjan komealla ja suurimaalisella voitolla SiPS / Kings yhdistelmäjoukkuetta vastaan sunnuntaina Wallsport Areenassa.
Kentän suurimmaksi sankariksi nousi loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut hyökkääjä Elias Ahde, joka oli mukana peräti viidessä illan osumassa.

8-1 89 min Joona Lautamaja

SJK aloitti ottelun kovalla painostuksella sekä pallohallinnalla, ja jo reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen se toi myös tulosta. SJK:n Antti Palomäki kaadetaan lähellä päätyviivaa, melkein rangaistusalueella. Tilanteesta vapari, ja pallo käy jo lähes maaliviivalla, mutta puolustus kuitenkin siivoa sen ulos päätyrajasta. Tilanteesta seurannut kulma puretaan ulos alueelta ja siellä, noin 25:ssä metrissä irtopalloa vaanii Matias Kangas, joka samantien vetää pallon yli vierailijan maalivahdin. Ottelun avausmaalin syntyajaksi merkitään 14 minuuttia.

2-0 maalissa paluun kentälle tehnyt Elias Ahde kääntyy pienessä tilassa maalialueen rajalla ja sijoittaa pallon oikeaan alakulmaan. Peli on vanhentunut tässä vaiheessa vasta noin parikymmentä minuuttia ja näyttää siltä että ottelu on jo ratkennut. Lopullisen niitin ensimmäisen puoliajan lopuksi iskee joukkueen kapteeni Joona Lautamaja, joka ampuu suoraan vaparista alakulmaan.

Ensimmäisellä puoliajalla maalipaikkoja oli useampiakin, mutta vedoissa tuntui sihti olevan muutaman piirun liian ylhäälle. 27 minuutilla SJK sai myös rangaistuspotkun, mutta Tuomas Lähdesmäki sijoitti tällä kertaa pilkun tolppaan.

Toisella puoliajalla SJK:n ote pelistä vahvistui entisestään ja vastustaja väsyi pallon perässä juostessaan. Lisämaalit olivat oikeastaan kosmetiikkaa ja ottelu ratkesi jo ensimmäisellä puoliajalla.

Toisella puoliajalla Elias Ahde iski knallitemppunsa täyteen ja puolustaja Joona Lautamaja toisti ensimmäisen puoliajan vaparilauksensa, iskemällä päivän toisen lähes identtisestä tilanteesta.
Myös toinen toppari Joona Ala-Hukkala onnistui maalinteossa, kun hän tunnin pelin jälkeen ampui pallon varmasti pilkulta sisään.

Kymmennen minuuttia ennen ottelun loppua kaunisteli SiPS / Kings numeroita hieman, kun näppärän seinäsyötön jälkeen hyökkääjä Jaakko Kasurinen pääsi puolustuslinjan taakse ja ohitti vastaan tulleen Paavo Valakarin.

Vastuuvalmentaja Max Peltonen oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueen ammattimaiseen asenteeseen.

Ehjä suoritus pojilta. Saatiin tarvittavat onnistumiset ekalla jaksolla ja peli oli sen jälkeen meidän. Ei vastustaja niin heikko ole mitä tulos antaa ymmärtää, he vain vähän lopettivat pelaamisen toisella jaksolla. Olen tyytyväinen miten me tultiin toiselle puoliajalle, ammattimaisesti jatkettiin työntekoa ja jätkät halusi hienosti tehdä hommia loppuun asti, jakaa Peltonen kiitosta joukkueelle.

Nyt meidän pitää vaan nollata tämä nopeasti ja perjantaina meille on kova vastus taas tulossa tänne. Tämä oli hyvä tulos, mutta huomenna jatketaan hommia normaalisti. Tänään jätkät saa kuitenkin nauttia hienosta voitosta, päättää Peltonen.

Ottelussa paluun kentille teki 10 viikon tauon jälkeen hyökkääjä Elias Ahde, joka mursi kätensä viime vuoden puolella ja vaikka mies on osallistunut edustusjoukkueenkin treeneihinkin jo useamman viikon ajan, pelilupa lääkäreiltä heltisi vasta tähän peliin. Ahde teki paluun tyylillä, iskemällä heti kolme maalia ja toimi syöttäjänäkin kahdessa.

Oli kyllä hauska pelata. Jätkät pelasi hienosti paikat siihen ja sai vain laittaa pallot sisään. Hyvin pelattu tilanteet. Mutta todellakin oli mahtava pelata taas, kertoo Ahde ottelun jälkeen silminnähden iloisena.

Ensi perjantaina SM-karsinta jatkuu Seinäjoella ja Wallsport Areenassa, kun paikallisvastustaja Vasa IFK saapuu vieraaksi.

SJK U19: Paavo Valakari, Elias Ahde, Joona Ala-Hukkala, Matias Kangas, Joonas Sundman, Antti Palomäki (55› Niko Hietaharju), Arttu Aromaa, Jaakko Vihanta, Joona Lautamaja, Tuomas Rintamäki (63› Niko Laaksonen) ja Tuomas Lähdesmäki (75› Jesse Sundman).

Varoitukset: Palomäki 50›

Penkillä: Konsta Rintala (mv) ja Martti Uusitalo.