123 456 7890

Taistelu ei auttanut
JBK – SJK 2-1 (1-0)

18 min 1-0 Alexander Nechaev (rp)
62 min 2-0 Alexander Nechaev
89 min 2-1 Juha Etelä-Aho

Seinäjoen Jalkapallokerho esiintyi ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella kakkosasussaan, valkoisissa paidoissa, eikä pelistä jäänyt erityisen hyvä maku kenenkään suuhun. Nutuista homma tuskin oli kiinni, mutta sen sijaan tuomarointi jätti tällä kertaa erityisen karvaan vivahteen. Jos ei ollut ihan paras päivänsä Suad Lulicillakaan, ei hän sentään tahallaan puhaltanut huonosti. Sen sijaan etenkin Pietarsaaren Länsikentän Urheilu-Uimahallin puoleinen avustava veti surutta kotiinpäin sen verran, että kotijoukkueen onnistui ratkaista ottelu räikeällä paitsiomaalilla 2-1 (1-0) -voitokseen.

Kotijoukkue oli pelillisesti alakynnessä vieraittensa kanssa ja sai avausmaalinsa erittäin kyseenalaisesta pilkusta tilanteessa, jossa Aki Lyyski selkeästi liukui pallon pois Staffan Svenlinin pistettyä parastaan kaatumalla Lyyskin ylitse. Lulic antoi tilanteesta pilkun ja varoituksen Lyyskille.

JBK oli toki tällä kertaa huomattavasti parempi joukkue kuin kevätkierroksen kohtaamisessa, mutta ei kyennyt tälläkään kertaa erityisen monta maalipaikkaa sorvaamaan. Ne, jotka se pystyi, hoiti Lyyski varmasti.

Jo ottelun 10. minuutilla isännillä oli paikka, yksi niistä harvoista, siirtyä johtoon Daniel Kockin puskettua erikoistilanteesta terävästi. Tolppamiehenä ollut Jaakko Lampi oli kuitenkin hereillä siivoten pallon turvallisemmille vesille.

Siinä missä JBK sai helpo pilkun, ei Lulic osoittanut rankkaria Matias Kronholmin jyrättyä kulmuritilanteessa Petri Niemen. Jos Lulic olisi pitänyt valitsemansa linjan, olisi myös Kerho ansainnut pilkun siinä missä sen sai kotijoukkuekin.

Vierasjoukkue sai kyllä aikaan paikkoja, mutta viimeistely oli heikkoa. Paikkoja oli useammallakin pelimiehellä, mutta taas kerran hyvän ottelun pelanneen Jesse Östin taakse ei palloa saatu kuin loppuhetkillä.

Parhaat saumat vieraista osuivat Tommi Haanpäälle ja Marko Hutulle, mutta valitettavasti kumpikaan ei onnistunut viimeistely-yrityksissään.

Ottelun ratkaissut osuma oli oivallinen osoitus luokattomasta avustavan työskentelystä, tai jopa härskistä kotiinpäin nykäisemisestä. Karkuteille päässyt Nechaev ei moisesta paikasta erehtynyt, vaan laukoi palkkasoturin varmuudella ottelun toisen maalinsa.

Jo ennen tuota osumaa SJK oli ottanut pelin totaalisesti kontrolliinsa toisen jakson alusta alkaen. Osuman jälkeen Esa Haanpää siirsi Tiitus Lehtisen sentteriksi pistäen porukan pelaamaan kolmen alakerralla.

Kotijoukkue ei saanut kuin enää todellisia paikkoja luotua, mutta vierailla niitä oli tasapelin lisäksi jopa vierasvoittoon saakka. Itse asiassa JBK ei päässyt pelaamalla edes omalta kenttäpuoliskoltaan pois.

Pieni lohdutuspalkinto paikalle saapuneille klopeille suotiin 85. minuutilla Juha Etelä-Ahon kavennettua loppunumeroiksi 2-1.

Kotijoukkueen parhaimmisto löytyi jyrän alla olleesta alakerrasta. Ilja Vaganov ja Matias Kronholm johtivat alakertaa hyvin. Keskikentällä Matias “Frilli” Wargh oli isäntien eliittiä. Oma lukunsa oli toki se, että JBK:n pelaajat tulivat melko rajusti sukille läpi ottelun keräten peräti viisi varoitusta.

Jos Lulicin linja olisi ollut himpun verran kohtuullisempi, olisi ehkä useampikin mustapaita lentänyt suihkuun aikaisessa vaiheessa.
Vieraiden pelintekijäksi oli palannut Johannes Saranpää, jonka esitys pelattuihin minuutteihin suhteutettuna oli laadukas.

Palkintoraadin käsityksen mukaan kotijoukkue oli niin ylivoimainen, että kaikki Veikkauksen tähdet jaettiin omille pojille. Toisaalta, eipä se ainoa asia ollut, joka Jeppiksessä pielessä oli. Kenttäkuulutusta tai väliaikatietoja muista otteluista oli turha toivoa. Myös tarjoilu oli taidettu suunnata lähinnä 20 katsojan vahvuiselle kotikatsomolle, sillä paikalla oli enemmän seinäjokelaisia kuin pietarsaarelaisia ja aika monia harmitti makkaroiden loppuminen kesken puoliajan.

Kokonaisuutena siis melko paska reissu kaikilta muilta kuin pelillisiltä ansioilta. Pallollisena oltiin selvästi parempia kuin JBK, katsomoa suorastaan dominoitiin, mutta kotiinpäin vetävälle avustavalle ei oikein kukaan voinut mitään.

SJK: Aki Lyyski (v), Mikko Väänänen, Petri Niemi, Tiitus Lehtinen, Jaakko Lampi, Toni Kujala (54. Juha Etelä-Aho), Johannes Saranpää, Ville Pajuja, Tommi Haanpää, Marko Huttu (65. Samir Bouroussi), Mikael Muurimäki