63. Aleksi Leppänen 9-1
74. Joona Niemelä 10-1
77. Tuomas Lähdesmäki 11-1
80. Panu Leppä 12-1.

TP-Seinäjoen B-juniorit katkaisivat komeasti neljän ottelun tappioputkensa lyömällä kuin nuijalla ohimoon Oulun Luistinseuran kakkosjoukkuetta. Nuijamiesmäinen touhu Joupiskan kentällä merkitsi lopulta 12-1 voittoa. Vierailevalla joukkueella oli täydellisen tuskainen iltapuhde, kun oranssipaidat jauhoivat peliään paria lyhyttä avausjakson vaihetta lukuun ottamatta totaalisen ylivoimaiseen tyyliin. Oululaisten tuskaa lisäsi se, ettei edes vaihdot sekoittaneet TP:n peliä, vaan sama ote säilyi katkeamatta.

Ottelu ratkesi käytännössä ensimmäisen 25 minuutin aikana. Ylivoimainen voitto on tietysti aina valmentajille mannaa, mutta tällä kertaa valmennuskaksikko Timo Taipale & Jukka Metsä-Ketelä iloitsi selvästi enemmän siitä, että iloinen ilme ja tekemisen meininki säilyi alusta loppuun jokaisella pelaajalla peliajan kestosta riippumatta. Kun peli kääntyy näin yksipuolisesti, maaleja alkaa usein tulla normaalia helpommin vastustajan heittäessä pyyhkeen kehään. Nyt maalisumaa nostatti myös se, että TP piti oman temponsa laadukkaana läpi ottelun. Ainoat heikot hetket tulivat lyhyinä pätkinä 2-0 ja 4-0 tilanteissa. Jälkimmäisen aikana OLS pääsi tekemään ainoan maalinsa.

Avausmaalin sai kunnian laukoa Jesse Sarajärvi, joka laittoi maalivahdin torjuman pallon hienosti alakulmaan. Tilannetta edelsi Pekka Jaskarin vahva rynnistys läpi OLS:n puolustuksen. Pekka syötti tilanteessa Janne Tuohisaarelle, jonka vedon maalivahti torjui komeasti alanurkasta, mutta oululaisten epäonneksi Jesse oli kärppänä pallossa. Lukemat 2-0 laukoi Aleksi Leppänen kääntymällä maalinnurkalla sopivasti ja sijoittamalla hallitusti pallon maaliin.

Pari seuraavaa maalia isännät saivat perätysten rangaistuspotkuista. Aiheelliset tuomiot tulivat ensin käsivirheen seurauksena ja sitten rangaistuksena Antti Viidan repimisestä. Molemmat pilkut hoiti vuorenvarmasti Aapo Metsä-Ketelä.

Ainokaisen maalinsa ja 4-1 kavennuksensa OLS sai, kun ristipallo maalinsuulle tavoitti sopivasti maalinsuulle rynnänneen pelaajan pään.

Toiselle jaksolle TP teki kolme vaihtoa. Sitä, kuinka hyvin vaihtomiehet pääsivät heti peliin mukaan, kuvaa varmasti parhaiten viidennen osuman syntyhistoria: maalia värkkäämässä oli kaikki kolme vaihdosta tullutta pelaajaa. Tuomas Lähdesmäki alusti päättäväisesti tilanteen, josta Matti Rajala pääsi ampumaan vaarallisesti maalia kohden. Irtopallon hoiti tuloksekkaasti Joona Niemelä. Iltapäivän ensimmäinen Joonan tekemä maali oli nähty siinä, mutta jatkoa seurasi.

Todella pirteästi esiintynyt Matti Rajala sai kunnian tehdä puolitusinaa TP:n maalia täyteen. Tarkka veto heittäytyvän maalivahdin alta kuului ottelun komeimpiin suorituksiin. Neljä minuuttia myöhemmin Joona Niemelä oli maalin edessä vapaana ja kun Aleksi Leppänen laittoi hänelle laidasta nappisyötön, olivat lukemat jo 7-1. Kolmen minuutin kuluttua oli Joona Niemelän kolmannen maalin aika. Kärkeen juuri vähän aikaisemmin siirretty Matti Rajala tarjoili Joonalle todella maukkaan syötön. Pruukilaisten yhdeksännen osuman ampui Aleksi Leppänen riistämällä päättäväisesti pallon viiden metrin päässä OLS:n maalista.

Joona Niemelästä tuli neljän maalin mies, kun siisti nosto maaliin nosti lukemat jo täyteen kymppiin. Alakerran pelaajasta kärkipelaajaksi siirretty Joona osoitti vastaan sanomattomalla tavalla viihtyvänsä uudella pelipaikalla. Kovuutta ja pallonhallintaa löytyy Ilmajoen nuoresta miehestä enemmän kuin moni kentän laidalla peliä ihmetellyt oli tiennytkään.

Pari viimeistä maalia kirjattiin myös vaihdosta kentälle tulleille miehille. On täysi syy todeta, ettei vaihdoilla ainakaan peliä pilattu! Tuomas Lähdesmäki pääsi läpi Matti Rajalan oivaltavasta syötöstä ja veti siististi maita pitkin maaliverkkoihin. Loppulukemat 12-1 viimeisteli viimeisellä minuutilla Panu Leppä, jonka taitava pikku nosto yli maalivahdin todensi ottelun koko kuvaa: taitavampi ja suuremmalla itseluottamuksella varustettu joukkue voitti.

Ottelu oli kotijoukkueelta niin mainio, että aika moni kentän laidalla harmitteli vastaavan vireen uupumista neljässä viimeisessä ottelussa. JJK –ottelua lukuun ottamatta tällaiset otteet olisivat suurella todennäköisyydellä tienneet niistä taistoista 6-9 pistettä nollan asemasta.

Konsta Rintala tuurasi toistamiseen pelikiellosta tämän jälkeen vapautuvaa Jarkko Oravaa. Toisen jakson Kona oli lähes työtön, mutta ensimmäisellä jaksolla hän sai muutamia kertoja osallistua tosissaan peliin. Yksi hieno alanurkasta reagoitu torjuntatilanne on syytä kirjata tämän C15 –ikäisen maalivahdin ansioluetteloon. Kotijoukkueen puolustus pääsi tänään loppujen lopuksi vähillä töillä. Päivän suurimmat venyjät kotijoukkueessa olivat edellä jo kehusanoja saaneet Joona Niemelä ja Matti Rajala. Matti pelasi varmasti parhaan ottelunsa B-junioreissa. Vauhtia, hyviä syöttöjä ja laukauksia nähtiin niin, että yleisökin intoutui huudoin tätä Peräseinäjoen Riskunmäen kasvattia kannustamaan.

TP:n B-junioreiden seuraava ottelu pelataan helatorstaina Kokkolan Santahaan kentällä paikallisia Pallo-Veikkoja vastaan.

TP-Seinäjoki: Konsta Rintala; Jaakko Vihanta, Aapo Metsä-Ketelä, Roope Takala, Raitt Ojala (52. Joona Ala-Hukkala) ; Antti Viita, Joona Lautamaja (41. Tuomas Lähdesmäki); Aleksi Leppänen, Janne Tuohisaari (56. Panu Leppä), Jesse Sarajärvi (41. Matti Rajala); Pekka Jaskari (41. Joona Niemelä).