123 456 7890

Veikkausliigassa toisena ja kolmantena olevat Seinäjoen Jalkapallokerho ja FC Lahti jakoivat pisteet jo kolmatta kertaa tällä kaudella. Tuloskin on jokaisella kerralla ollut sama 1-1. Lahti siirtyi ensimmäisellä puoliajalla johtoon, kun Mikko Hauhia keskitti ja Xhevdet Gela puski pallon maaliin. SJK:n tasoitus tuli toisella puoliajalla. Johannes Laaksonen antoi sivuvaparin ja Akseli Pelvas oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja iski kauden seitsemännen maalinsa yli 3300 katsojan edessä. Mihkel Aksalu ei pystynyt pelaamaan selkäkrampin takia, joten Luis Fernando pelasi ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen SJK:n edustusjoukkueen maalilla sarjaottelussa.

SJK – FC Lahti 1-1 (0-1)

0-1 15 min Xhevdet Gela

1-1 59 min Akseli Pelvas

Veikkausliigan elokuun joukkueeseen valittu Akseli Pelvas kokeili Henrik Moisanderin torjuntavirettä jo ensimmäisellä minuutilla. Pelvaksen matala ja kova laukaus ei kuitenkaan yllättänyt Lahden maalivahtia. 12. minuutilla Lahden Loorents Hertsin kääntölaukaus meni vain hiukan yli Luis Fernandon vartioiman maalin. Vartin kohdalla Lahden Mikko Hauhia keskitti oikealta ja kauden kolmatta liigaottelua pelannut Xhevdet Gela pääsi puskemaan pallon Cedric Gogouan ja Richard Dormanin välistä maaliin.

SJK oli erittäin lähellä tasoitusta 23. minuutilla. Richard Dorman keskitti oikealta ja Justin Moose liukui palloon ensimmäisenä, mutta tolppa pelasti lahtelaiset. Viitisen minuuttia tämän jälkeen Xhevdet Gela tarjoili Henri Toivomäelle loistavan maalipaikan. Toivomäki pääsi laukomaan vapaasti lähietäisyydeltä, mutta sijoitus meni suoraan Luis Fernandon syliin.

Toisen puoliajan ensimmäinen kymmenminuuttinen ei ihmeitä tarjonnut, mutta sen jälkeen alkoi tapahtua. Ariel Ngueukam pääsi etenemään oikealta maalille melko helponnäköisesti, mutta laukaus meni kotijoukkueen onneksi sivuverkkoon. Seuraavalla minuutilla nähtiin miltei identtinen tilanne ja jälleen Tucon laukaus heilutti sivuverkkoa.

Seuraavalla minuutilla tapahtui toisessa päässä. Lahden puolustaja joutui rikkomaan Toni Lehtistä vasemmassa laidassa ja SJK sai vapaapotkun. Johannes Laaksonen antoi sen takatolpalle Akseli Pelvakselle, joka iski kauden seitsemännen maalinsa Henri Toivomäen nenän edestä.

Xhevdet Gela karkasi puolittaiseen läpiajoon, Cedric Gogoua ehti hätiin ja Gela kaatui rankkarialueen rajalla. Kaatuminen oli sitä luokkaa, että ottelun erotuomari Tero Nieminen palkitsi Gelan keltaisella kortilla. Parikymmentä minuuttia ennen loppua Timo Tahvanainen antoi loistavan matalan keskityksen ja Toni Lehtinen oli erittäin lähellä päästä palloon, mutta Lahden puolustus selvitti tilanteen. Marco Matrone oli lähellä avata maalitilinsä tämän kauden liigassa, mutta parista kympistä lähtenyt laukaus meni hitusen yli.

Reilu vartti ennen loppua Lahti oli erittäin lähellä johtomaalia, mutta Eero Korteen veto kolisutti tolppaa. Viimeisen vartin aikana ei vaarallisia paikkoja enää syntynyt, joten SJK ja FC Lahti jakoivat pisteet jo kolmatta kertaa tällä kaudella 1-1–lukemin. Ottelu oli SJK:lle jo kahdeksas perättäinen tappioton ottelu.

Tasaväkinen peli, meillä oli hyviä paikkoja ja yksi tolppakin. Paremmalla onnella olisimme voittaneet. Toisella puoliajalla SJK piti palloa, mutta ei ollut kovin vaarallinen, sanoi FC Lahden maalin tehnyt Xhevdet Gela.

Kova ja tasainen peli, meillä oli pari hyvää paikkaa, joista olisimme voineet tehdä toisen maalin. 1-1 on oikeutettu lopputulos. Oli hienoa palata edustusjoukkueen maalille pitkän tauon jälkeen, sanoi Luis Fernando. Ykkösmaalivahti Mihkel Aksalu kärsi selkäkrampista hiukan ennen ottelua eikä pystynyt pelaamaan.

Kaksijakoiset mietteet. Päästiin johtoon ja pelattiin ensimmäinen puoliaika tosi hyvin. Päästettiin kotijoukkue tasoihin erikoistilanteesta, vaikka tiedettiin, että se on yksi SJK:n vahvuuksista. Pelattiin suunnitelman mukaisesti. Pystyttiin pitämään SJK pois vaarallisilta paikoilta. Toisella puoliajalla SJK sai otetta, mutta meillä oli aika hyviä vastaiskuja. Vedettiin sivuverkkoon ja tolppaan. Hyvä vieraspeli, oli ainekset jopa voittoon, sanoi FC Lahten päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Emme olleet hyviä ensimmäisellä jaksolla, ehkä se johtui pitkästä pelitauosta. Lahti teki homman meille vaikeaksi. Puolustajat eivät pystyneet avaamaan, koska liike puuttui. Kävimme asioita tauolla läpi ja aloitimme toisen puoliajan hyvin. Saatiin paine, syöteltiin hyvin ja saatiin Lahti liikkumaan pois paikoiltaan. Tehtiin ansaittu maali. Lopussa vähä kadotettiin pelaaminen. Molemmilla oli muutama puolittainen paikka. 1-1 on oikeutettu tulos, mutta en ole tyytyväinen meidän peliin. Meidän pitää pystyä parempaan, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ottelun parhaana palkittiin Cedric Gogoua, kaksi tähteä meni vierasjoukkueen Mikko Hauhialle ja yksi tähti Akseli Pelvakselle.

SJK:n kausi jatkuu keskiviikkona vierasottelulla IFK Mariehamnia vastaan. Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 21.9. klo 16 Turun Palloseuraa vastaan.

SJK: Luis Fernando MV, Richard Dorman, Pavle Milosavljevic, Cedric Gogoua, Zeljko Savic, Marco Matrone, Johannes Laaksonen, Gert Kams (46′ Timo Tahvanainen), Justin Moose, Akseli Pelvas, Toni Lehtinen

Lisää kuvia SJK:n Facebook sivuilla.