123 456 7890

SJK ja KuPS tasasivat pisteet maalittomassa, mutta erittäin hyvätasoisessa Veikkausliigan kamppailussa Seinäjoen Keskuskentällä. Myös yleisöä oli löytänyt kivasti paikalle ja lähes 3000 katsojaa nautti hyvästä tunnelmasta. Molempien joukkueiden kannattajaryhmät pitivät myös hyvin ääntä, joten pelissä oli kaikki elementit kohdallaan. Vain maalit puuttuivat. Tasapeli pitää SJK:n sarjassa toisena ja on jo yhdeksäs ottelu ilman tappioita putkeen.

SJK – KuPS 0-0

KuPS oli ottelun alussa erittäin vahva ja Kerholla oli vaikeuksia päästää kunnollisiin hyökkäyksiin. Kotijoukkueen syöttöpeli ei ollut totutulla tasolla alkuminuuteilla. KuPS sai ottelun alussa muutaman kulmapotkun ja ensimmäinen hyvä maalipaikka tulikin pian kulman jälkeen, tosin toisessa päässä. Gert Kams pääsi läpiajoon, mutta viimeistely ei onnistunut ja pallo meni yli maalin. Cedric Gogoua nousi luonnollisesti erikoistilanteissa mukaan hyökkäyksiin. Gogoua pääsikin laukomaan rajaheiton jälkeen, mutta ottelun ykköstähtenä palkitun norsunluurannikkolaisen veto jäi kuitenkin löysästi ja Tomi Maanoja selvitti tilanteen helposti.

SJK selvitti KuPSin vahvan alkurynnistyksen ja sai otetta pelistä itselleen. Kamsin läpiajon kaltaisiin paikkoihin ei kumpikaan joukkue ensimmäisellä puoliajalla enää päässyt. Molempien joukkueiden puolustus pelasi erittäin hyvin. Korkeat pallot eivät tuottaneet tulosta, sillä varsinkin SJK:lta puuttui hyökkäyspäästä pelaaja, joka olisi voinut taistella pääpalloista topparien kanssa. Ensimmäisen puoliajan lopulla Johannes Laaksonen pääsi kokeilemaan hyvää kaukolaukaustaan, mutta veto ja melko voimattomaksi, eikä Tomi Maanojalla ollut sen kanssa ongelmia.

Akseli Pelvas tuli toiselle puoliajalle Juho Lähteen tilalle. Pelvas pääsikin heti toisen puoliajan alussa maalipaikkaan Wayne Brownin syötöstä, mutta laukaus meni yli maalin. Jostain syystä Pelvaksen laukaukset maalipaikoissa eivät ole olleet sillä tasolla, mitä mieheltä on totuttu näkemään. Eiköhän Aksukin vielä löydä kadoksissa olevan maalijyvänsä. Toisellakaan puoliajalla ei paljoa maalipaikkoja näyttänyt syntyvän. Johannes Laaksonen ja Cedric Gogoua kokeilivat kauempaa tuloksetta. Viimeisen 20 minuutin aikana molemmilla joukkueilla oli avaimet ottelun voittoon.

Ottelun 72. minuutilla Kerho sai kolme perättäistä maalipaikkaa, mutta maalia ei syntynyt. Maanoja ja puolustus hoitivat Pelvaksen maalipaikan, sen jälkeen puolustus esti Justin Moosen maalintekoaikeet ja lopuksi Maanoja onnistui torjumaan Johannes Laaksosen laukauksen. Vartti ennen ottelun loppua Richard Dorman keskitti maalille kohti Zeljko Savicia. Savic ei päässyt puskemaan, mutta pallo tuli taakse Marco Matronelle. Pelvas pääsi vielä jatkamaan, mutta pallo meni ohi maalin.

KuPSin paras maalipaikka syntyi Ats Purjeen hienon nousun päätteeksi. Purje tarjoili Francis Chibuikelle boksin sisään. Chibuiken laukaus kilpisti kuitenkin ristikkoon. KuPSilla oli ottelun lopulla vielä muutama erikoistilanne hyvästä paikasta, mutta ratkaisut olivat heikkoja. SJK pelasi omassa kulmapotkussaan Richard Dormanille hyvän kuvion päätteeksi maalipaikan, mutta walesiläisen veto meni yli maalin. Wayne Brown pääsi etenemään keskikaistaa melko helposti. Brownin laukaus tuli kuitenkin oikeastaan Maanojan syliin eikä kuparinen rikkoutunut. Tasaisen ottelun päärooliin nousi molempien joukkueiden erinomainen puolustuspeli.

Näki, että ottelussa oli kaksi hyvin organisoitua joukkuetta. Kummalekaan joukkueelle ei tullut hirveästi hyviä maalintekopaikkoja. Pelin sisäinen toiminta oli niin sanotusti molempien kontrollissa. Oli muutamia hetkiä, jolloin pystyimme haavoittamaan vastustajaa. 0-0 on aika oikeutettu lopputulos. Kolme pistettä olisi toki maistunut enemmän. Pystyimme sulkemaan SJK:n pystyjuoksut. Tämä oli neljäs kohtaaminen tällä kaudella ja ensimmäistä kertaa saimme pisteen. Hyvä suoritus meiltä, sanoi sadannen liigaottelunsa pelannut KuPSin maalivahti Tomi Maanoja.

Tosi kova peli. Tämä oli hyvävireisten joukkueiden kohtaaminen, joten tiesimme, että ottelusta tulee tasainen. Lopussa oli hyviä maalipaikkoja. He puolustivat hyvin joukkueena, tiivisti SJK:n Wayne Brown.

Mielestäni oli hyvätasoinen Veikkausliigaottelu. Maalit vain jäivät puuttumaan. Molemmat koittivat ottaa pallottomana mahdollisimman ylhäältä kiinni. Pallollisena molemmat pyrkivät pelaamaan aktiivisesti eteenpäin ja luomaan tilanteita. Molemmat puolustivat keskustan hyvin ja tilanteet tulivat lähinnä laitojen kautta. Hallittiin vähän enemmän peliä ja oltiin vähän lähempänä voittoa. Tasuri ei tyydytä, mutta tappion välttäminen oli kuitenkin tärkeää. Voittoa haettiin, joten tämä oli pieni pettymys. Olemme jääneet vain kerran ilman maalia, nyt ei pystytty tekemään, vaikka loimme riittävästi paikkoja, sanoi KuPSin päävalmentaja Marko Rajamäki.

Tarkkaa ja tiukkaa peliä. Molemmat joukkueet tietävät, mitä pelissä tapahtuu pallottomana ja pallollisena. KuPSilla oli pallonhallinta pelinavaamisvaiheessa. Meidän prässi ei toiminut tänään ollenkaan. Meillä oli enemmän paikkoja ratkaista ottelu. KuPSilla ei ollut vaarallisia paikkoja. Jätkät sanoi, että KuPS on paras joukkue, joka täällä on tällä kaudella käynyt tähän mennessä. Kahden hyvän joukkueen hieno futismatsi, harmi, ettei tullut maaleja, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Pavle Milosavljevic, Cedric Gogoua, Zeljko Savic, Richie Dorman, Marco Matrone, Johannes Laaksonen, Juho Lähde (46′ Akseli Pelvas), Justin Moose, Wayne Brown ja Gert Kams.

Lisää kuvia SJK:n Facebook sivuilla

Videokooste ISTV:ssä: Katso tästä