Tekemistä riittää SJK:lla vielä

22.2.2020

 
 
Suomen Cupin karsinta päättyi SJK:n osalta tappioon Tampereella. SJK sai vasta ensimmäistä kertaa ns. ykkösnyrkkinsä kentälle, mutta peli ei silti näyttänyt lähellekään valmiilta. Ilves sen sijaan on pelannut jo pitkään lähes samalla ryhmällä, saman valmentajan alaisuudessa ja se näkyi kentällä. Veikkausliigakauden alkuun on kuitenkin vielä hyvin aikaa ja Jani Honkavaara pääsee hiomaan kuvioita kuntoon huhtikuun sarja-avaukseen. SJK:n seuraava ottelu on harjoitusottelu KPV:ta vastaan lauantaina 7.3. ja se pelataan OmaSp Stadionilla. Tarkemmin ottelun aikataulusta ja muista asioista tiedotetaan ensi viikolla SJK:n kanavilla. 
 
Ilves - SJK 3-0 (1-0)
1-0 27 min Tiemoko Fofana
2-0 56 min Emile Paul Tendeng
3-0 73 min Tatu Miettunen
 
Ilves aloitti maalinteon vapaapotkun jälkitilanteesta, kun Lauri Ala-Myllymäki tykitti kovaa kohti Jesse Östiä. Pallo pomppasi torjunnasta maalin eteen ja siihen ehti ensimmäisenä Tiemoko Fofana joka laukoi pallon kovaa maalin kattoon. 
 
2-0 maali tuli ottelun toisella puoliajalla, kun Mehmet Hetemaj’n tauolla korvannut Jude Arthur oli sivussa loukkaantumisen vuoksi. Ensin Jesse Öst torjui hienosti läpiajon, mutta jälkitilanteesta entinen SJK-pelaaja Emile Paul Tendeng kiersi koko puolustusryhmän ja laittoi pallon maaliin. 
 
SJK haki kavennusosumaa hieman rohkeammin ja loukkaantunut Arthur sekä ensimmäiset minuutit tälle talvelle kellottanut Tuco vaihdettiin kahteen hyökkääjään. Hyökkäysinto kostautui, kun Anel Rashkaj’ta rikottiin hyökkäyspäässä, mutta ei kuitenkaan rikkeen arvoisesti. Ilves pääsi vastahyökkäykseen. Ensin Jesse Öst torjui ja kertaalleen väliin pääsi puolustaja, mutta kolmannelle miehelle pompatetessa pallo oli helppo laittaa tyhjään maaliin takatolpalta. 
 
Serge Atakayilla oli paikka kaventaa kahteen kertaan, mutta molemilla kerroilla hänen hyvät vetonsa kilpistyivät tolppaan. Atakayi järjesteli myös tilanteen leikkaamalla sisään boksiin, ja kun pallo tavoitti Joonas Lepistön, tämä jatkoi kantapäällä Aatu Kujanpäälle joka pääsi laukaisemaan. Ilveksen nuori maalivahti kuitenkin torjui vedon. 
 
Jeremiah Streng pääsi koittamaan maalivahdin reagointia omassa vetopaikassaan, ja siitä seuranneesta kulmasta Tero Mäntylä oli lähellä puskea pallon sisään maaliin. Mutta ei vain uponnut ja niin ottelu päätyi Ilveksen 3-0 voittoon. 
 
- Oli vähän henkinen taisto tänään. Pelin alussa ja ensimmäisellä puoliajalla annoimme vastustajalle liian vahvan pelillisen kontrollin. Se ei ollut sitä mitä me suunnittelimme. Meidän oli tarkoitus olla paljon aktiivisempia. Se oli meidän huonoutta, että paine pääsi kasvamaan. Sitten kun rupeat antamaan vastustajalle erikoistilanteita ja erityisesti läheltä omaa maalia, niin se paine kasvaa. Me hävittiin aika paljon kaksinkamppailuja ja peli kääntyi aika helposti, sanoi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara pelin jälkeen.
 
- Mutta positiiviset asiat edellä, niin se miten vaihtopelaajat tuli sisään toisella puoliajalla ilahdutti. Se oli simppeliä jalkapalloa sen jälkeen. Meidän olisi pitänyt aikaisemminkin parempaan. Ilves oli riittävän hyvä tänään. Meidän olisi pitänyt yksinkertaisesti parempaan. Hyväksymme tuloksen. Oman maalin edessä olimme tuon verran heikompia. Omia maalipaikkojakin oli. Olisimme voineet kaunistella lukemia. Näin tällä kertaa, jatkoi Honkavaara.
 
SJK pelaa seuraavaksi harjoituspelejä ja ensimmäisessä niissä tulee vastaan KPV Seinäjoen OmaSp Stadionille 7.3. 
 
- KPV on hyvä mittari meille. Liigatason jengi. Mukava pelata. Nyt meidän pitää vain saada jätkiä takaisin ja kuntoon sekä saada semmoista ehjää viikkoa. Joonas Sundman saaadaan takaisin, ja Robin Sid saadaan kohta takaisin, niin alkaa näyttää vähän erilaiselta, kun saamme lisää miehiä riviin ja äijiä oikeille paikoille. Nuori Joel Laitinen pelasi tänään riittävän hyvin, mutta haaste vasemmalle pakille oli kova sekä paine kova, sanoi Honkavaara lopuksi. 
 
SJK: Jesse Öst MV, Tero Mäntylä, Keaton Isaksson, Joel Laitinen, Anel Rashkaj (75’ Arjanit Krasniqi), Niko Markkula, Serge Atakayi, Ariel Tuco Ngueukam (57’ Joonas Lepistö), Jose Nadson, Mehmet Hetemaj (46’ Jude Arthur (57’ Jeremiah Streng)) ja Denys Oliinyk (65’ Aatu Kujanpää)

Ottelun videokooste katsottavissa tästä.

Alkuun