123 456 7890

Vaihdoista voimaa Kerholle
SJK – FC Espoo 3-0 (0-0)
60 min 1-0 Kalle Taimi
80 min 2-0 Teemu Penninkangas
90 min 3-0 Teemu Penninkangas

Seinäjoen Jalkapallokerhon A-juniorit avasivat A-junioreiden SM-sarjan syyskierroksen kotivoitolla sarjanousija FC Espoosta, joka ei todellakaan ole mikään mittari tässä sarjassa.

Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueeltakin kovin vaatimatonta, vaikka joukkue saikin pelata voimakas puuskittainen tuuli selkänsä takana. Hermostuneisuus huokui otteista, eikä helppojakaan ratkaisuja pystytty hoitamaan erityisen juhlallisesti.

Muutaman maalipaikan kotijoukkue pystyi luomaan. Niistä pari osui Sami Viljaselle, mutta kummallakin kertaa vastustjista ehti joko pakki tai veskari eteen.

Vaikka pallollinen peli ei mitenkään loisteliasta ollutkaan, oli se silti pari promillea laadukkaampaa kuin vierasjoukkueen yrittäminen.

Toiselle puoliajalle valmennuskaksikko, Max Peltonen – Jorma Tuohisaari, teki kolme vaihtoa. Eilen edustusjoukkueessa täyden ottelun pelannut Kalle Taimi ja puolikkaan urheillut Teemu Penninkangas tulivat Niko Nauholzin tavoin kentälle tuoden tarvittavaa virtaa toimintaan.

Ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma syntyi tunnin pelin jälkeen laitapakkina pelanneen Kalle Taimin noustua voimakkaasti laidaltaan. Taimi pelasi seinän nousten väkisin rangaistusalueelle laukoen nousunsa päätteeksi pallon aivan takatolpan juureen.

Lopullinen ratkaisu syntyi vasta viimeisen kympin aikana, vaikka jo aiemmin sekä Sami Viljasella, että Teemu Penninkankaalla oli useampikin paikka iskeä pallo verkkoon lähietäisyydeltä.

Toien maalinsa kotijoukkue viimeisteli kuitenkin vasta ottelun 80. minuutilla erinomaisia keskityksiä ottelussa jakaneen Jesse Sarajärven noustua laidaltaan, keskitettyä pallon alueelle, missä se saatiin muutamalla siirrolla “Pennille”, joka viimeisteli 2-0.

Ottelun varsinaisen peliajan tultua jo täyteen maalivahti Tuomas Karjanlahti avasi pallon laitaan, missä Teemu Penninkangas voitti pääpallon, ajoi röyhkeästi alueelle ja viimeisteli kamppailun toisen osumansa ratkaisten kamppailun lopullisesti.

Pelin taso ei huimannut, mutta kotijoukkueen kannalta katseltuna tärkeintä oli kolme pistettä ja hyvä lähtö syyskierrokselle.

Onnistujiakin löytyi, vaikka miltei jokainen pystyy nostamaan nähdystä tasoaan melkoisesti.

SJK: Tuomas Karjanlahti, Eero Rantanen (46. Niko Nauholz), Tommi Kukila, Henri Huilla, Pekka Rousu (46. Kalle Taimi), Jesse Sarajärvi, Aleksi Ahde, Miika Korpela, Sami Viljanen (90. Tuomas Kallionpää), Eetu Takala (46. Teemu Penninkangas). Akseli Metsä-Ketelä (76. Erno Ruismäki)