123 456 7890

Vappukeppien kokoontumisajo
Norrvalla FF – SJK 3-1 (3-0)

01 min 1-0 Markus Backlund
13 min 2-0 Markus Backlund
45 min 3-0 Markus Backlund
47 min 3-1 Mikko Kärki

Jos lähdetään purkamaan Vöyrille suuntautunutta vappukeppien kokoontumisajoa ehtoon hyvistä asioista, tulee jutusta melko lyhyt. Kun siihen lisätään ne asiat, jotka menivät pieleen, juttu venyy kohtuuttomankin pitkäksi. Olisi siis ehkä syytä hakea joku kultainen keskitie.

Toisaalta, jos laivatervaa muistuttanut juoma, jota myytiin kahvina, oli yksi ottelun parhaista puolista Kerhon kannalta katsottuna, se kertoo jo aiheesta aika paljon. Normaaliolosuhteissa moisen tärpätin myymisestä seuraisi oikeusjuttu. Myös se, että toisena avustavana oli Vaasassa surkuhupaisia puhalluksiaan esitellyt Jari Kaikuaho ja toisena järjestysmies, kertoo jotakin. Jo siinä vaiheessa oli odotettavissa mitä tuleman pitää. Eipä silti, tuomaristo oli kentän parhaimmistoa, vaikkei ehkä ihan terävimmillään ollutkaan.

Terävimmillään ei ollut liioin Pietarsaaressa erinomaisesti esiintynyt SJK. Musta peliasu toi tällä kertaa mieleen lähinnä surupuvun, sillä niin laiskaa, halutonta ja surkeaa oli ensimmäisen puoliajan esitys. Kuluttaja-asiamiehellä olisi ollut paljon sanottavaa siihen, että moisesta pitäisi muka maksaa pääsymaksu. Hyvä asiahan on tietenkin se, että tällainen pohjakosketus nähtiin vieraskentällä, eikä tuon huonommin kerta kaikkiaan voi pelata kuin nyt nähtiin ensimmäisellä jaksolla.

Toisella puoliajalla Kerhon onnistui suorittaa jonkinlainen ryhtiliike ja ilmiselvästi saattoi havaita, että ainakin osalla pelaajista oikeasti on selkäranka. Peli parani tauon jälkeen radikaalisti, mutta silti kolme maalia eteen todella hyvin harjoituskaudella pelanneen Norrvallan kaltaista joukkuetta vastaan on aivan liikaa.

Kauniisti paistaneen kevätauringon eteen tuli myrskypilviä jo ottelun ensimmäisellä minuutilla kotijoukkueen saatua lahjan SJK:n alakerralta. Jani Asuintuvan kuoletus jäi kuin tarjottimelle ja ennen kuin ensimmäinen peliminuutti oli täyttynyt, oli pallo ensimmäistä kertaa Jyri Niemisen takana Markus Backlundin toimesta. Backlund nousikin kotijoukkueen todelliseksi sankariksi tehden kaikki kolme maalia.

Vieraat eivät saaneet kahta peräkkäistä syöttöä omille ja kuvaannollisesti taivas pimeni entisestään noin kolmentoista minuutin pelin jälkeen kun Markus Backlund tällä kertaa pääsi suistamaan pallon päällään toistamiseen ohi Niemisen.

Toki peli tasaantui NFF:n iskettyä kahdesti alle kymmenessä minuutissa, mutta ei SJK silti kyennyt ottamaan peliä haltuunsa. Jos jokin asia saattoi mennä vielä pahemmin pieleen, meni se juuri ennen taukoa. Ensin Jukka-Pekka Salminen joutui jättämään loukkaantuneena kentän ja heti perään Jyri Nieminen kohelsi sen verran hyydyttyään totaalisesti ja Markus Backlund pääsi viemään isännät kolmen maalin taukojohtoon sinetöiden samalla puhtaan knallitemppunsa.

Thomas Dunnen ja Jari Kujalan puoliajalla järjestämän hartaustuokion jälkeen osa pelaajista havahtui ja ryhtyi harrastamaan ajoittain jopa jalkapalloa muistuttavaa liikehdintää. Itse asiassa toisen puoliajan peli oli miltei kelvollista.

Ilman Toni Kujalan ja Jukka-Pekka Salmisen tilalle tulleen Jere Jääskeläisen panosta peli olisi ollut vieläkin surullisempaa seurattavaa. Tauolta Kujala otti pelin tekemisen harteilleen ja suoriutui siitä tehtävästä hyvin. Oiva esimerkki siitä oli namusyöttö Mikko Kärjelle, joka sai ottelun toisen puoliajan toisella minuutilla kunnian kaventaa pelin numeroihin 3-1 kauden toisella osumallaan.

Jere Jääskeläinen puolestaan nousi kahdesti puskemaan upeasti. Sääli, että toinen pusku osui tolppaan ja toisen kotijoukkueen maalivahti pystyi torjumaan. Jääskeläisen peli oli kuitenkin nuorukaisen parasta tämän kauden otteluissa.

Ottelussa Kerhon riveissä pelannut irlantilainen Gareth Whelan väläytti muutaman kerran huikeaa pitkää vasemman jalan syöttöään pistäen pallon ristikulmaan upeasti. Hän ei esittänyt kuitenkaan mitään aivan mielikuvituksellista, mutta ei missään tapauksessa ollut ollenkaan huonokaan. Yhden ottelun perusteella on melko hankala tehdä syvää analyysiä nuorukaisen osaamisen todellisesta tasosta. Potkutekniikka on kunnossa ja hän pystyy varmasti parantamaan peliään, mikäli mies joukkueeseen jää. Siihen nähden, että alla oli tasan yksi pallollinen harjoitus joukkueen kanssa Whelan täytti paikkansa.

Syitä kuvottavan heikkoon ensimmäiseen puoliaikaan voi helpostikin olla useita. Repaleiset pari viikkoa ovat aiheutuneet pallollisen harjoittelun puutteesta kenttä- ja säätilanteesta johtuen. Sekään ei voi olla näkymättä, että joukkueesta olivat poissa Marko Huttu, Johannes Saranpää, Tommi Haanpää, Miika Asunmaa, Jukka Yli-Renko, Jukka Ahola, Juha Etelä-Aho, Ville Kukkanen, Pekka Väänänen ja Jussi Kankaanpää, eli vaihtoehdot olivat todella vähissä. Luulisi nimittäin ainakin neljän miehen näistä olevan avauskokoonpanon kamaa. Sen sijaan ilahduttavaa oli se, että eilen TP-Seinäjoen asussa täyden matsin pelannut Mikko Väänänen palasi kehiin viimeiseksi vartiksi.

On ihan pakko uskoa siihen, ettei tällainen vappukeppien kokoontumisajo toistu kun ensi viikon perjantaina vieraaksi saapuu Kakkosen Lohko C:n suurin suosikki, GBK.

SJK: Jyri Nieminen, Jani Asuintupa, Petri Niemi, Gareth Whelan, Tiitus Lehtinen (75. Mikko Väänänen), Anssi Syrjämäki, Jukka-Pekka Salminen (40. Jere Jääskeläinen), Mikko Kärki, Toni Kujala (v), Henri Saranpää, Petri Huttu